
עמק חפר
עין של אמא שנעצמת, לב שנפתח ללקוחות ויד זריזה שמכינה הכול על המקום
הפוכות
חיבת ציון
ראשון-רביעי: ,14:00-8:00
חמישי: ,19:00-8:00
שישי: 14:00-8:00
לניווט - לחצו כאן
עלינו על הכביש לכיוון צפון, ומעט אחרי שהשתחררנו מעומסי המרכז אפשר היה לראות באופק את העמק המוריק לפנינו. חופי ים צלול, פרדסים שנפרשים מכל עבר ושקט שנדיר להשיג במרכז שהשארנו מרחק חצי שעה מאחורינו.
ראשונה הגענו אל "הפוכות", העגלה היא רק נקודה קטנה בתוך מתחם דשא ענק, שסביבו גן משחקים, ערסלים ועצים רבים לשבת תחתם. ולא במקרה. האווירה השלווה והפסטורלית שכוללת ציוצי ציפורים נעימה לכולם, אבל היא נועדה קודם כול לאלו שמגיעות "הפוכות" משגרת הבוקר, האימהות. "החזון שלי מראש היה שאמהות יגיעו לכאן להירגע מהעצבים של הבוקר", מספרת נתי סבג, הבעלים. "המחשבה שלי הייתה בעיקר על נשים. שלא יצטרכו לשים מסכות, יגיעו כמו שהן ויקבלו מקום לנוח ולנשום". סבג הקימה את העגלה אחרי שנזכרה בימיה הראשונים כאם, ובבדידות שחוותה במהלך חופשת הלידה. וזה עבד. העגלה הפכה להיות מוקד עלייה לרגל לנשות הסביבה ומכל הארץ. אחד הרגעים המרגשים שחוותה, היא מספרת, היה כשאם צעירה נרדמה עם התינוק שלה על הדשא הרך. מאז היא הספיקה להביא למבקרי העגלה ההפוכות וההפוכים סדנאות ומעגלי יוגה, ולנצל את הרחבה הגדולה לאירועים גדולים לכל אנשי היישוב.
לב השביל 26
עין–הוד
שלישי-חמישי: ,15:00-9:00
שישי: 14:30-8:30
לניווט - לחצו כאן
הגיחה הקצרה מחוץ לעמק חפר הייתה שווה את הביקור בעגלה הבאה שדגמנו, ובמיוחד להיכרות עם מנהליה, הד ובתיה שמואלי. הד, דור שלישי למשפחת אמנים תושבי עין־הוד, ובתיה, שעלתה מאתיופיה לפני שנים רבות, היו מהראשונים בארץ שהכניסו לביתם "שביליסטים" – מטיילים בשביל ישראל. אהבתם הגדולה לאירוח הלכה וגדלה, עד שהסטודיו הקטן לאמנות שקיבלו בירושה הפך לפינה חמה עבור אלו שהתעייפו מהמסלול הארוך. בשנה האחרונה הם הקימו גם את עגלת הקפה, ובה שניאור, בנם הבכור, מכין אוכל טרי, טעים ומפנק (ארוחת הבוקר הכוללת ירקות בכל הצבעים סיפקה היטב את בלוטות הטעם שלנו). לשם "לב השביל" הם הוסיפו את המספר 26, שם ה' בגימטריה, ומאז ועד היום המתחם שוקק חיים. למטה יושבים אורחי העגלה ושותים קפה מעולה בנחת, למעלה במתחם האירוח קבוצות נהנות מטעימות וסדנאות, ובסטודיו נפגשים המבקרים עם הצד האמנותי שבהם. את כולם מקבל לב גדול בכניסה עם צבעי השביל, שמעיד רק מעט על ליבם של מנהלי המתחם.

לב השביל 26 | צילום: מתוך האינסטגרם
אצל שוגי
אליכין
ראשון, שני, רביעי, חמישי:
,16:00-7:00 שלישי: ,20:00-7:00
שישי: 13:00-7:00
לניווט - לחצו כאן
בתחנה הבאה, "אצל שוגי" במושב אליכין, הרגשנו שנכנסנו ממש לסלון ביתה של שוגי. תושבי המקום מברכים אותה לשלום, עוצרים להחליף כמה משפטים, מבקשים עוד קוביות לשש־בש והיא, עם מגבת על הכתף וידיים עובדות, עונה בחיוך. שוגי (כינוי חיבה לשם שגיא), צברה המון ניסיון בתחום המסעדנות ובתי הקפה עד שהבינה שהיא רוצה מקום משלה. היא בחרה לפתוח דווקא עגלת קפה ולא עוד מסעדה, כי הבינה שיותר מקפה חם ואוכל טוב, הישראלים אוהבים יחס אישי. מעבר לאווירה הביתית, שוגי מתגאה בעיקר בעובדה שכל האוכל נעשה מהרגע שמגיעה ההזמנה, "אולי לוקח לאוכל טיפה יותר זמן להגיע, אבל מי שמכיר אותנו מעדיף ליהנות מאוכל טרי, מאשר אוכל שעמד בוויטרינה 12 שעות", היא מספרת. המחיר, אגב, נמוך מאוד ביחס לרוב העגלות, אבל התמורה שווה בהרבה.

שומרון
להזיז את הרגליים בדרך לקפה
קפה קפיש
שערי–תקווה
ראשון-חמישי: 22:30-7:30
שישי: 14:30-7:30
לניווט - לחצו כאן
כדי להגיע לעגלה הראשונה שביקרנו בה, עלינו על הרכב ואחרי נסיעה קצרה (ובלי לעבור באף מחסום) הגענו לשערי־תקווה שנמצא דקות בודדות מצומת קסם הסואן. כך מי שחשקה נפשו בעגלת קפה עם אווירה של מתנחלים, בלי לחצות את הקווים – מוזמן לשים ווייז לעגלה המקומית "קפיש קפה". תגידו שלום לאשר, בעל המקום, ותקבלו יחס חם וחיוך שיגרום לכם לרצות לחזור בקרוב. בעגלה, בעיקר בימי שישי, אפשר ליהנות מיריד אמנים באווירה של קניון (הרוח הקרירה היא תחליף טבעי למזגן), וברקע מתנגן באוזניים גרוב נדיר של אמנים מתחלפים וגיטרה. את הקרבה המשמעותית למרכז מומלץ לתפוס ברגליים - שבעה קילומטרים מפרידים בין שערי־תקווה למקורות הירקון בפארק הלאומי תל אפק, והמסלול "שביל שער השומרון" מסומן, מונגש ומשלב נקודות פיקניק לאורכו, כך שיש רק פלוסים ביציאה להליכה אחרי הקפה שהוא רק נקודת ההתחלה. אפשר להסתפק במסלול קצר יותר עד יער ראש־העין או לבחור להפסיק בכל נקודה ולחזור בשביל הפירורים שהשארנו, או לחלופין לחכות שאבא יבוא לאסוף עם הרכב שהשארנו בתחילת המסלול, לקחת שייק מפנק (רק אל תתקרבו לשוקו)ולהמשיך לנקודה הבאה.
פלורין
פדואל
שלישי-חמישי: 14:00-9:00
ובחמישי גם ב: 23:00-18:00
שישי: 14:00-9:00
לניווט - לחצו כאן
היעד הבא, במרחק רבע שעה נסיעה, הוא מקום שיחד עם חוש הטעם מומלץ להפעיל גם את חוש הראייה. בפאתי היישוב פדואל נמצאת "המרפסת של המדינה". הנקודה הזו היא הטובה בארץ לתצפית אל נחל שילה ממזרח והים הגדול ממערב, וכל זה בלי לאמץ את הרגליים בכלל. חוץ מהנוף ששווה כל דקת נסיעה, ממוקמת שם "פלורין", העגלה שלשמה התכנסנו. "פלורין" על שם סבתא של אפרת, שפתחה את המקום עם בעלה אשר. בעגלה מוגשים מאפים שנאפים במקום, ובימי חמישי בערב אפשר גם ליהנות מפיצות מהטאבון. אל תוותרו על קפה ומאפה מול הנוף.
הטאבום
קדומים
שני-חמישי: ,22:00-17:00
שישי: ,12:30-9:00 מוצ"ש )שעון
חורף(: 22:30-19:30
לניווט - לחצו כאן
כדי לראות מקרוב נוף הררי בפסגות וגם נחלים לעומקם, נסענו על כביש 5 לכיוון מזרח עד לצומת גיתי אבישר, פנינו לנחל קנה והמשכנו בכביש של הנחל – שבתקופת החורף ירוק לגמרי, ולקראת הקיץ מצהיב אך לא מאבד מיופיו. בצומת הטי שביציאה מהנחל פנינו ימינה לכיוון קדומים. בפתחו של היישוב מסתתרת חורשה ובה עגלה קסומה מתחת לעצי האקליפטוס. ה"טאבום" הוא מתחם של מאפים מתוקים ומלוחים, שמגיש גם קפה וקינוחים מטריפים. אצל דולב שמנהלת את כל העסק ביד רמה יש חשיבות רבה לסטייל ולאופן שבו המנות יוצאות מהמטבח, וגם דגש על אווירה ונינוחות. המבנה, שחלונות זכוכית משמשים בו קירות, משתלב בחורש, וכשהשמש שוקעת אורות קטנים מאירים את המקום. אם יתמזל מזלכם יהיה גם ערב "בירה ונשירה" או במה פתוחה לאמנים ויוצרים. בימי חמישי בעונה החמה דולב מפרגנת לשף הראשי של העגלה שמפליא בהכנת פסטות מעשה ידיו, עד שקל לשכוח בשביל מה באנו - טיול כמובן. מה, לא?

הטאבום | צילום: מהאינסטגרם
ואם המצפון מבקש להניע אתכם להליכה תוכלו להתחיל או לסיים במסלול קצר מחוות גלעד לקדומים או לבקר בפארק הצנירים בתוך היישוב, שבימי הקיץ החמים מרווה את החמסין בבריכות מים רדודות בפריסה על פני הפארק.

גוש דן
גלגולה של גבינה בשלוש עגלות שונות
471
פארק דרום
גבעת–שמואל
ראשון-חמישי: ,20:00-8:00
שישי: 15:00-8:00
לניווט - לחצו כאן
בעגלות הקפה שבמרכז הארץ המציאות מעט שונה מאחיותיהן שבצפון ובדרום, אלו שנצרבו בתודעתנו כמקום בוטיקי המשקיף אל עבר הנוף הפסטורלי. בגוש דן בפרט, הקונוטציה לעגלות קפה רומזת בעיקר על נוחות ופרקטיות. ובכן, לא כל עגלת קפה דורשת נוף פסטורלי כדי להצדיק את קיומה. לעיתים, כל מה שאנחנו צריכים זה מקום קרוב ונגיש שבו נוכל לשתות את הקפה שלנו לפני יום עבודה ארוך ומייגע. עגלת הקפה 471, השוכנת בפארק המזרקות שבין גבעת־שמואל לפתח־תקווה, עונה בדיוק על כל הקריטריונים האלה.
מדובר בעגלת קפה קטנה ולא מתיימרת, עם חניון חינמי ופארק צמוד שבו אפשר לזרוק (או להניח בעדינות) את הילדים לכמה דקות של שקט. בפארק יש מזרקות מים מרעננות, מתקני נינג'ה לכל הגילים, מסלול אופניים ומספר מגרשי כדורגל. בהחלט ערך מוסף משמעותי, גם אם לא פסטורלי. באק טו דה קפה. כאמור, 471 לא מספקת חוויה קולינרית על־חושית. התפריט ממוקד ודי פשוט: פיצות, כריכים, סלטים, שייקים, אסאי, מאפים ושתייה.
הקפה חביב, המיצים באמת טבעיים, הסלטים והכריכים טריים. אנחנו לקחנו מאפה גבינה עם בצל מטוגן וסלט קפרזה המורכב מעלים, עגבניות, זיתים וגבינת מוצרלה ברוטב בלסמי. יפה־יפה. קרואסון השקדים לא אכזב. הוא היה זהוב ופריך, חמאתי במידה הנכונה, אך גולת הכותרת הייתה עוגיית האלפחורס: עוגייה שתמיד חשבתי שהיא זוכה להערכת יתר בלתי מוצדקת, אך הצליחה הפעם להתעלות על עצמה. המוכרת החביבה סיפרה לנו שאישה ארגנטינאית מהעיר מכינה אותן מדי בוקר. זה כבר פתח לנו את התיאבון. העוגייה הענקית אכן הייתה נימוחה ומפוצצת ריבת חלב. טעימה, ממש.
קו.קו
האודם ,63 שוהם
ראשון-חמישי: ,21:00-7:30
שישי: 15:00-7:30
לניווט - לחצו כאן
גם עגלת הקפה קו.קו שבשוהם לא בדיוק מספקת חוויה כפרית, אך האוכל המצוין שלה מצליח לטשטש אפילו את הנוף העירוני. בדומה ל־471, גם היא ממוקמת בנקודה די אסטרטגית. היא שוכנת בכניסה האחורית לעיר, כשלצידה חניון חינמי וממולה מרכז מסחרי. בשונה מ־471, קו.קו ממוקמת במתחם גדול ותפריט עשיר ומגוון. למעשה, היא דומה יותר לבית קפה מלעגלת קפה, עם מלצרים רבים שמסתובבים בין הסועדים ומספר שולחנות שלא מבייש מסעדה של ממש. באשר לאוכל, הוא באמת ברמה גבוהה מאוד.
בתפריט המגוון יש ארוחות בוקר מפנקות, ראשונות מקוריות, כריכים וסלטים מיוחדים, טוסטים עשירים, בורקס טורקיים היישר מהטאבון ומאפים כה יפים שכמעט חבל לאכול אותם. אנחנו הזמנו סלט קינואה צבעוני ורענן, קרואסון קפרזה שהיה מדי קרואסון ומעט מדי קפרזה, חלה־חלומי שהייתה חלום, בורקס תרד מתפצח ומשגע, מאפה קשקבל קטן אך מפתיע בטעמיו המורכבים וקרואסון פיסטוק שהיה מתוק ברמות מסחררות.
סטלה
מגשימים
ראשון-חמישי: ,18:00-7:30
שישי: 7:30
לניווט - לחצו כאן
אם בכל זאת אתם רוצים להישאר במרכז בלי לוותר על החוויה הפסטורלית, עגלת הקפה סטלה היא בדיוק מה שאתם מחפשים. במרחק עשר דקות נסיעה בלבד מפתח־תקווה ומקריית־אונו, בלב מושב מגשימים, בין שדה של קקטוסים לשדה של נקטרינות, שוכנת לה עגלת קפה קטנה ויפהפייה. התפריט קצר וקולע, עם כריכים וסלטים מקוריים ומושקעים. אנחנו הזמנו ביס קממבר בלחם סלק ואגוזים (וואו), בורקס ירושלמי ממולא בחציל קלוי, ביצה קשה, טחינה ומלפפון חמוץ (חמוד) וקיש ברוקולי (מעולה). כל הקינוחים מגיעים מקונדיטוריית ביסקוטי (מבאס מאוד), חוץ מעוגת הגבינה האפויה שהיא תוצרת בית, והיא אחת הטעימות שיצא לנו לאכול. כזו שבהחלט שווה נסיעה למרכז הפקוק.

שרון
ריאה ירוקה של פסטו וצמרות עצים
קפה נוגה
מושב נורדיה
ראשון-חמישי: 12:00-7:00
שני ורביעי: 20:00-16:00
שישי: 14:00-7:00
לניווט - לחצו כאן
לנו בשרון אין את האוויר הצלול של ירושלים, את הנופים היפים של הגולן, את הנופים האקזוטיים של מדבר יהודה. בסדר, לפעמים גם בא לנו לתת גיחה מהבית ולשתות קפה במקום ירוק ונעים. מותר לנו, נכון? אז יצאנו לעגלת הקפה שנמצאת בנורדיה. נסענו על כביש 4, אין פה משהו מיוחד לכתוב עליו, ותסלח לנו הגברת מרים פיירברג. רבע שעה מנחל אלכסנדר ומיער קדימה נמצאת עגלת הקפה המתוקה "קפה נוגה". שירות חייכני, קפה סופר טעים ואוכל נהדר עם חלופות שוות לטבעוניים. במתחם מדשאה יפה, שלל מקומות ישיבה בכיסאות או ספסלים וגם מתקנים יפים לילדים. נדגמה פוקצ'ת פסטו עם ירקות שגם האבא וגם הזאטוט אהבו, כריך סלק טבעוני שבת הזוג אמרה שהוא טעים, פחמימות מנחמות ואחלה אווירה. מתאימה במיוחד למשפחות עם ילדים שאין להם סבלנות לתת לאמא ואבא לשתות קפה בשקט.
סוס קפה
שדי–חמד
ראשון-חמישי: 20:00-8:00
שישי: 16:00-8:00
לניווט - לחצו כאן
נסענו על כביש 444, חלפנו על פארק אפק היפה (הנה קצת ירוק), והגענו למושב שדי־חמד. מצאנו שם עגלת קפה ייחודית בעיצוב מגניב במיוחד ששואב השראה מהחווה מסביב. אפשר לקחת ספר מהספרים הרבים שם ולקרוא, אפשר לבחור אם לשבת במקומות הישיבה שטובלים בירק או בסביבה המקורה. דגמנו שני כריכים: קישואים וגבינות, שהיו ביתיים ונעימים. וביציאה מהעגלה גילינו בונוס של המקום - אפשר לרכוש תנובה חקלאית, אנחנו ראינו שקים של אבוקדו ושל תפוזים במחירים משתלמים.
גילטי
עדנים
שני-חמישי: 19:00-8:00
שישי: 14:30-8:00
לניוט - לחצו כאן
משעשע לחשוב, אבל חמש דקות מהמפעל של סנו או מקניון שרונים העצום, במיקום היפהפה בתוך מושב עדנים שבין הוד־השרון לפתח־תקווה, בין גרילנדות סולריות התלויות על צמרות העצים, יש מקומות ישיבה נעימים והכי שווה פשוט לפרושׂ מחצלת וליהנות מהמדשאה היפה שם. בעגלת הקפה גילטי מגישים קפה טעים ונעים, ומאפים מלוחים ומתוקים שיעשו טוב למי שמבקש.

גילטי | צילום: נדב מאור דניאל