יום ראשון, מאי 4, 2025 | ו׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

מרק חם ובריא לחורף: מתכונים למאכלים עם ערמונים

באיחור אופנתי ועם התחשבות בחיילים החורף הגיע. ערמונים כבר יש ובשפע ואפשר לקבל את העונה עם מרק טעים ןמחמם

מאת  אפרת ליכטנשטט
ז׳ בכסלו ה׳תשפ״ד (20/11/2023 22:04)
מרק חם ובריא לחורף: מתכונים למאכלים עם ערמונים

מרק בטטה וערמונים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הוא חיכה עד אמצע נובמבר, אולי ריחם על החיילים בטנקים ובאוהלים. אבל הנה, החורף התרגש ובא, ואפשר לקבל אותו בחום, להכין מרק בערב ולשלב ערמונים במאכלים. הערמונים אומנם עשירים בוויטמין סי, אשלגן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון אבל אלו אינן הסיבות היחידות לאכול אותם, הם פשוט כל כך טעימים! ערמונים הם חומר גלם שאהוב עליי במשך כל השנה, בזכות השקיות הקטנות שבהן הם ארוזים, ואני מוסיפה אותם למגוון תבשילים ומאכלים. טעמם האגוזי ומרקמם הנימוח משדרג בקלות כל תבשיל.

פרגיות עם אורז וערמונים

ארוחה שלמה בסיר אחד! אל תשכחו להכין סלט ירקות ליד.

פרגיות עם אורז וערמונים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 כפות שמן זית/רגיל

1 קילו פרגיות

1 בצל פרוס לפרוסות ארוכות

¼ כוס מים

3 שיני שום כתושות

2 כפות סילאן

3 כפות סויה

כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

2 כוסות אורז

½1 כפיות מלח

200 גרם ערמונים

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות (אני משאירה אותן מגולגלות וכך הן נשארות עסיסיות).
  2. מוציאים את הפרגיות מהמחבת ומכניסים את הבצל.
  3. מטגנים אותו על אש בינונית במשך 10 דקות עד להזהבה, מוסיפים את המים (¼ כוס) וממשיכים לטגן עד שהם מתאדים.
  4. מוסיפים את השום, הסילאן, הסויה והג׳ינג׳ר, מערבבים היטב ומטגנים כ־3 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את האורז, המלח והערמונים ומערבבים.
  6. מוזגים את המים (3 כוסות) ומניחים על הכול את הפרגיות.
  7. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.
  8. למראה שחום יש להכניס את המחבת לתנור ל־10 הדקות האחרונות, ללא מכסה, על תוכנית גריל 180 מעלות (לא חובה).

מגישים חם.

מרק בטטה וערמונים

בחורף אני מכינה מרק לפחות פעמיים בשבוע. במרק הזה יש שילוב טעמים מופלא.

מרק בטטה וערמונים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3־4 כפות שמן זית

2 בצלים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

200 גרם ערמונים

1 כפית מלח

½ כפית ג׳ינג׳ר טחון

½ כפית קינמון

½ כפית ראס אל חנות

1 שן שום גדולה כתושה

1 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
  2. בינתיים מקלפים את הבטטה ואת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
  3. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והערמונים לסיר, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
  5. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
  6. מוסיפים את המים עד גובה הירקות ולא יותר.
  7. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה עד שהירקות רכים מאוד.
  8. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וטוחנים שוב.

אפשר להוסיף רבע כוס קרם קוקוס.

עוגיות ערמונים

עוגיות שאני מכינה בחורף כבר שנים, הן טבעוניות, קלות להכנה וכל כך טעימות.

עוגיות ערמונים. צילום: אפרת ליכטנשטט

כ־30 עוגיות. 

מרכיבים

200 גרם ערמונים קלופים

120 גרם שמן קוקוס

2 כפיות תמצית וניל

½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)

¼ כפית קינמון

¼ כפית מלח

½1 כוסות קמח רגיל/כוסמין

לציפוי:

¼ כוס אבקת סוכר

¼ כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את הערמונים במעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, וניל, אבקת סוכר, קינמון ומלח וטוחנים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח וטוחנים שוב.
  4. מנקים את דפנות המעבד בעזרת מרית כדי שהכול יתערבב היטב.
  5. מגלגלים כדורים בקוטר 3.5־3 ס"מ ומניחים אותם במרווחים קטנים על נייר האפייה.
  6. אופים במשך 13 דקות בדיוק. אם התחתית של העוגיות זהובה, הן מוכנות. הימנעו מאפיית־יתר שתיצור עוגיות קשות ויבשות.
  7. ליצירת הציפוי מערבבים אבקת סוכר וקינמון בקערה קטנה.
  8. מצננים את העוגיות כ־5 דקות ואז מגלגלים כל עוגייה חמימה בקערת הציפוי.
  9. מצננים לחלוטין לפני ששומרים בקופסה אטומה.

לאחר יומיים שומרים בקירור.

תגיות: אוכלחורףמרקמתכוניםעוגיותערמונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "תמונת הניצחון? לראות ילדים רצים במדשאות שהיו בהן עשרות גופות"

    הידיעה הבאה

    "גילינו את הנשק הנורא ביותר"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: שאטרסטוק

    "גילינו את הנשק הנורא ביותר"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD