יום שני, מאי 19, 2025 | כ״א באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

שוקולד, פיסטוק ואפילו זיתים: עוגיות מגולגלות שכיף להכין עם הילדים

הבשורה הטובה היא שחצי אוגוסט עבר, הבשורה הרעה היא שנשאר החצי השני. אז כדי להעביר את הזמן בשפיות מקסימלית, המדור מציע לכם להתחיל לגלגל - עוגיות כמובן

מאת  אפרת ליכטנשטט
ד׳ באלול ה׳תשפ״ג (21/08/2023 17:43)
שוקולד, פיסטוק ואפילו זיתים: עוגיות מגולגלות שכיף להכין עם הילדים

מגולגלות לוטוס ופיסטוקים. צילום: ליכטנשטט אפרת

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

שימו לב, מפה לשם, חצי אוגוסט מאחורינו ועובדה זו כשלעצמה היא סיבה למסיבה. גם אם אין לכם ילדים שמשוטטים כל החודש בבית אנה ואנה, פותחים את המקרר כל חצי שעה לראות מה השתנה (כלום!) ומשאירים שובל של בגדים ומשחקים בכל המרחב הציבורי, ודאי גם אתם שמחים שאוגוסט תכף נגמר. החום כבד מנשוא, בכל אטרקציה משתרכים תורי ענק ובירושלים מאות נהגים לא מקומיים נוסעים לאט מדי ויוצרים פקקים (אהה זה אתם?) אפילו הרכבת הקלה שאני כל כך אוהבת הפכה לקייטנה: לא אתפלא אם יש משפחות שקונות כרטיס ופשוט נוסעות בה הלוך וחזור. האם אני מתלוננת? לא, מה פתאום. אני בבית במזגן, מכינה עוגיות. אבל אוגוסט חייב להסתיים ודי.

מה עושים? מורידים עוד מעלה במזגן, מפעילים את התנור ומכינים עוגיות מגולגלות! בצק כיפי ונעים שמכינים בקלי קלות, ומתחילים להשתולל עם המילויים השונים.

כמובן אפשר ללכת על המילוי הקלאסי של ממרח שוקולד או נוטלה, אבל אני – אתם כבר יודעים, אוהבת להתחכם ולכן מילאתי בשלל מילויים שונים. לא תאמינו מה היה המילוי הכי טעים – המלוח. הכנתי גרסה לא מתוקה של הבצק, מילאתי בטפנד והתוצאה הייתה נפלאה וממכרת. אז בואו לגלגל!

מגולגלות מלוחות במילוי טפנד זיתים

מגולגלות מלוחות במילוי טפנד זיתים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

(ל־2 רולדות)

350 גרם קמח

1 כף סוכר

1 כפית מלח

200 גרם חמאה

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

מילוי זיתים (לרולדה אחת)

100 גרם טפנד זיתים

אפשר גם להחליף בממרח פסטו, ממרח עגבניות ועוד.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
  4. מורחים שכבה של טפנד על הבצק.
  5. מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
  6. עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
  7. מחממים תנור ל־170 מעלות.
  8. עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
  9. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
  10. אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
  11. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.

* אפשר גם למרוח מילוי מתוק, כי הבצק די ניטרלי.

מגולגלות ״מלבי״

״מלבי״ מגולגלות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

(ל־2 רולדות)

350 גרם קמח

50 גרם סוכר

¼ כפית מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

מילוי ״מלבי״ (לרולדה אחת)

5 כפות ריבה

¼ כפית תמצית מי ורדים

¼ כוס קוקוס טחון

¼ כוס פיסטוקים קצוצים דק־דק

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
  2. בקערה נוספת מערבבים את הריבה עם תמצית מי ורדים וקוקוס.
  3. מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
  5. מורחים שכבה של מילוי המלבי ומפזרים פיסטוקים מעל.
  6. מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
  7. עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
  8. מחממים תנור ל־170 מעלות.
  9. עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
  10. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
  11. אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
  12. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.
  13. מפזרים אבקת סוכר.

מגולגלות לוטוס ופיסטוקים

מגולגלות לוטוס ופיסטוקים. צילום: ליכטנשטט אפרת

מרכיבים

(ל־2 רולדות)

350 גרם קמח

50 גרם סוכר

¼ כפית מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

מילוי לוטוס ופיסטוקים קצוצים (לרולדה אחת)

5 כפות גדושות של ממרח לוטוס

¼ כוס פיסטוקים קצוצים דק־דק

* אפשר להשתמש בממרח נוטלה או השחר ובכל אגוז שאתם אוהבים

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
  4. מורחים שכבה של ממרח לוטוס ועליה מפזרים פיסטוקים קצוצים.
  5. מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
  6. עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
  7. מחממים תנור ל־170 מעלות.
  8. עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
  9. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
  10. אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
  11. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.
  12. בוזקים אבקת סוכר.

מגולגלות חמאת בוטנים וריבה

מגולגלות חמאת בוטנים וריבה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

(ל־2 רולדות)

350 גרם קמח

50 גרם סוכר

רבע כפית מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

מילוי חמאת בוטנים (לרולדה אחת)

5 כפות חמאת בוטנים

5 כפות ריבה

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.

4. מורחים שכבה של חמאת בוטנים ועליה שכבה של ריבה.

5. מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.

6. עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.

7. מחממים תנור ל־170 מעלות.

8. עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).

9. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.

10. אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.

11. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.

12. בוזקים אבקת סוכר.

תגיות: אוכלמלוחיםמתוקיםמתכוניםעוגיותרולדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    חרף התנגדות סמוטריץ' ובן גביר: בקבינט מתכוננים לחיזוק הרשות הפלסטינית

    הידיעה הבאה

    באיחור של שנה: זמן אלול נפתח בישיבת אביתר

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    המפלגות החרדיות דורשות: טיפול בגיוס לפני המשך קידום הרפורמה

    הקמפיין של החרדים נגד יריב לוין והרפורמה המשפטית לוקה בעיוורון

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD