נדב שטראוכלר

 יועץ אסטרטגי, לניאדו-שטראוכלר תקשורת ואסטרטגיה

הקמפיין נגד הרפורמה הוא הקמפיין הלא-מסחרי היקר ביותר בתולדות מדינת ישראל

מחאה "עממית": נדב שטאוכלר הוא בעל ניסיון רב בקמפיינים לאומיים ובינלאומיים. בקמפיין נגד הרפורמה על פי הערכותיו מושקעים בין 5 ל-10 מיליון שקלים בשבוע

ב-15 השנים האחרונות הובלתי ולקחתי חלק פעיל במגוון רחב של קמפיינים בסדרי גודל לאומיים ובינלאומיים.  על פי ניתוח עומק שערכתי ואוּשש עם מספר אנשי מקצוע שאני מחשיב את דעתם, ועמדתם הפוליטית מגוונת (ימין/שמאל) – בקמפיין המחאה הנוכחי הושקעו המשאבים המשמעותיים ביותר מכל הקמפיינים הלא מסחריים בהיסטוריה של ישראל, ואסביר כאן בתמצית:

בתמחור קמפיין לוקחים מספר אלמנטים מרכזיים בחשבון:
– משך הקמפיין
– קהלי היעד
– בניית האסטרטגיה והמימוש שלה
– כלים עצמאיים שעלותם פחותה
– אלמנטים פרסומיים שעלותם ניכרת
– פּיקּים (נקודות שיא)
– פעילות שטח
– עיצוב ומינוף תמונת ניצחון – End Game

מבלי להכנס לענייני תוכן ועמדות – אלה העובדות:

הקמפיין הנוכחי נמשך כבר עשרה שבועות, פונה לכתחילה לקהל ממוקד, אבל בתפזורת רחבה במיוחד (גאוגרפית ודמוגרפית), הוא מביא עימו אסטרטגיה שאפתנית (ואפקטיבית) שבליבה הפעלת לחץ נרחב על מקבלי ההחלטות על ידי הוצאת מיליון איש לרחוב (לא מתקרבים בשלב זה למספרים) ומאסה קריטית של אלמנטים משפיעים ואמצעי לחץ. הוא משתמש בכלים עצמאיים, במדיה קיימת ובמדיה מגויסת, לצד זה הוא מתבסס על הפקות חוץ יקרות, רכש מדיה עצום מימדים ופּיקּ מדלג רחב מאוד ומורכב לוגיסטית – בכל שבוע.

משך הזמן והיקף הפיקים קריטי להבנה: בדרך כלל קמפיינים מוגבלים בתקציב ולכן משך הזמן לבולטות ציבורית חזקה והדהוד יהיה מצומצם, כמה ימים בודדים, מקסימום. קמפיין שנמשך עשרה שבועות (והיד עוד נטויה) כאשר בכל שבוע יש פיק אחד משמעותי לפחות ואף יותר, דורשים אלמנטים תקציביים בקנה מידה שטרם נראו בישראל.

בשונה ממחאות קודמות דוגמת מחאת בלפור, ו-V15, היקף הזירות והיקף רכש המדיה בקמפיין המחאה הנוכחי הוא בקנה מידה אחר לגמרי, כמו גם הפּלאנינג (התכנון) והיקף המבצעים בפועל.

כאן יש לקחת בחשבון מספר אלמנטים:

– מנהלי קמפיין, אסטרטגים ואנשי קופי וקרייאטיב מנוסים ומקצועיים ביותר מהשורה הראשונה.

– רכש מדיה הכולל אינספור אלמנטים של מדיה פיזית (אופליין) במרחב הנדל״ן הציבורי היקר ביותר – מבּילבורדים, דרך שלטי איילון והצמתים המרכזיים בגוש דן, מכוונים, תחנות אוטובוס ומספר שיא של מודעות בעיתונות המודפסת.

– משכורות ורכש מדיה דיגיטלי ברשתות החברתיות ובאתרים המרכזיים בישראל – בכתבות, בהשתלטות על מעברונים באתרים, בדפים ממונים, בכלל הרשתות חברתיות ועוד.

– ניהול וסנכרון של כלל הספקים החיצוניים והארגונים, פעילים ועובדי שטח בתשלום, ניהול מתנדבים, עורכי וידאו, בתי דפוס, במות בסדר גודל לאומי, הפקות כולל הגברה, תאורה ועוד, מערך הסעים ארצי, השכרת ציוד ולוגיסטיקת שטח שבועית ומורכבת.

– אירועים בלתי מתוכננים.

לשימוש חד פעמי
המחאה נגד הרפורמה המשפטית. צילום: תומר נאוברג, פלאש 90

כשמשקללים את כלל האלמנטים (וכאן הם מובאים כמובן רק בתקציר) ניתן להעריך ששבוע של קמפיין כפי שנגלה לנגד עינינו בימים אלה מגיע ל 5-10 מיליון ש״ח – לשבוע, כאשר בשבועות האחרונים בהחלט ניכרת עליית מדרגה והשתלטות אגרסיבית במיוחד על המרחב הציבורי באופליין בגוש דן, ובאונליין באתרים מרכזיים.

כלומר – עלות קמפיין המחאה הנוכחי עד הנה הגיעה / צפויה בקרוב להגיע ל 50,000,000-100,000,000₪. מדובר בקמפיין (לא מסחרי) היקר בתולדות המדיה הנוכחית, כנראה היקר ביותר בישראל אי פעם.

הפוליטיקאי יאיר לפיד מיצב עצמו היטב באחד הקמפיינים המוכרים והמהודהדים ביותר מבחינתו, סביב המשפט ״איפה הכסף?״. בקמפיין האגרסיבי שלנגד עינינו אפשר שתישאל גם השאלה – ״מאיפה הכסף״?

 

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.