משק כנפי ההיסטוריה סימן לנו בימים האחרונים מטוסים מתעופפים מבן גוריון לדובאי ומנאמנה, ובחזרה. משלחות עם אנשי ממשל, עסקים ותיירות מהפרץ. ברחבת נמל התעופה בן גוריון עומדים זה לצד נציגים ממדינות מוסלמיות המדברים על ימים אחרים ועל יחסים המבוססים על אינטרסים הדדים, במטרה לפתח את האזור ולהניע יוזמות משותפות קדימה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– נדבקים יותר, מדביקים יותר: הנתונים המפתיעים על תחלואת ילדים
– הערכות: המנהרה שנחשפה נועדה לעקוף את המכשול
– בנאומים נרגשים ותככים פוליטיים: נפתח הקונגרס הציוני ה-38
מתחת לפני השטח, היחסים המשותפים נועדו להסיר איומים אזוריים שמטרתם לערער את היציבות האזורית ולקדם פעילות טרור, איראן וגרורותיה לא מתרשמים משיח השלום, ונעים קדימה להפצת הרוע והמלחמה.
את מעופו ההיסטורי של מטוס איתיחאד בשמי ישראל, ביקשה לקלקל מעופה של רקטה מרצועת עזה. את האמירות האופטימיות ששיגרו האורחים מהמפרץ לחלל האוויר, ביקש חמאס להחזיר לקרקע המציאות. ואפילו למתחת לפני הקרקע, בדמות מנהרת טרור תת קרקעית שבאמצעותה ביקשו לחבל בישראל. בעוד האזור מנסה לבנות עתיד חדש, הארגון המסונף לאחים המוסלמים וממומן על ידי איראן התרפק על הישגי העבר וחגג 9 שנים לשחרור המחבלים בעסקת שליט. המנהרה שנחשפה מבעוד מועד, נועדה בין השאר לנסות ולייצר הישג חדש לארגון הטרור העזתי באמצעות חטיפת חייל ישראלי נוסף.

בגזרה הצפונית זרועותיה של איראן, חטפו מכה קשה בתקיפה שיוחסה לישראל הלילה. בסיס המשויך למילציות איראניות בדרום סוריה הותקף על ידי ישראל, כך על פי דיווחים זרים. במרכז המעקב הסורי נאמר כי מדובר היה במתקן של בית ספר שבו השתמשו המליציות הפרו איראניות כבסיס קדמי שנתמך ומומן על ידי, מחבל אחר ששוחרר על ידי ישראל, סמיר קונטאר. מנהל המרכז הסורי רמי עבד אלרחמן הודיע כי היו הרוגים באירוע.
מכון עלמא החוקר את האתגרים הביטחוניים בצפון ציין כי התקיפה בוצעה לעבר אחת מנקודות הפריסה של יחידת פיקוד דרום של חיזבאללה. מפעילי היחידה הם לבנוניים האחראים על דרום סוריה ותפקידה ליצור תשתית מבצעית לפעילות חיזבאללה בגולן הסורי ובדגש לצד גבול ישראל. במכון ציינו כי מדובר בנקודה אחת מתוך יותר מ-50 נקודות פריסה של הכוחות הפרו איראניים בדרום סוריה.
איראן חגגה ביום ראשון את תאריך סיום אמברגו הנשק שהוטל עליה בשנת 2007 על ידי מועצת הביטחון של האו"ם. משרד החוץ האיראני ציין כי אין בכוונת טהראן למהר ולרכוש נשק זר, אבל כמעט מיד לאחר פרסום ההודעה, התקבלו ידיעות שאיראן מתכוונת לרכוש מטוסי קרב מהרוסים.
העיתון אלריאד הסעודי פרסם מאמר מעמיק על פעילותה של איראן, על נסיגת הכוחות האמריקאים מהמזרח התיכון ועל החשש מהיום שאחרי ממשל טראמפ. מסקנת הריאיון הייתה שיש צורך לחזק את הקשר עם ישראל ולעודד את גישתה נגד הגרעין האיראני.
התקיפה ברמת הגולן, חשיפת מנהרת התופת של חמאס ברצועת עזה, והסרת אמברגו הנשק מעל איראן, מסמנים היום יותר מתמיד את הכוחות הפועלים במרחב. את הצירים המעוניינים בשלום ועתיד אחר אל מול אלו המעוניינים במלחמה אין סופית.