ציוציו של יאיר נתניהו כבר מזמן נתפסים חלק מהקמפיין של ראש הממשלה. נתניהו ג'וניור מקפיד אמנם לציין שדבריו נאמרים על דעתו בלבד, אבל לאיש אין ספק שאם אבא היה מתנגד לקו המתלהם והבוטה, היה הבן ממתן את תגובותיו.
השבוע הפתיע ח"כ יאיר לפיד מכחול לבן כשצייץ ביקורת על ראש הממשלה בטרם הסתיימו הדי הפיצוצים בגבול לבנון. באותה שעה ממש הודיע בני גנץ שבשל האירועים הוא משעה את הקמפיין (הודעה על הנייר, ללא השעיה בפועל). הציוצים הנוגדים האלה נוספו לחילוקי דעות קודמים פומביים בכחול־לבן. מדי בוקר מתקיימת במטה המפלגה ישיבת תיאום בהשתתפות מנהל מסע הבחירות עידו הר־טוב, ראש מערך התקשורת לי־אור אבנון, יועץ הקמפיין הבכיר ישראל בכר, ח"כ אסף זמיר, ומנהל הפרסום ירון מרחב. נשאלת השאלה איך ביום קרב בגבול לבנון, הקמפיין מפציע עם מסרים הפוכים? את התשובה ראינו ביום המחרת: כחול לבן תקפה בחריפות את הפרת מדיניות העמימות, שלטענתה נוצלה כדי לסייע לנתניהו. ציוצו של לפיד אומץ למעשה, והפך לקו הפוליטי של המפלגה. מתברר שלכל מפלגה יש יאיר משלה.

סוד השיח
שני נושאים עמדו במרכז השיח הציבורי השבוע: האירועים הביטחוניים בצפון, והחשדות הפליליים נגד נתניהו. היות שרוב הציבור כבר גיבש את דעתו על ראש הממשלה בעשור האחרון, נותר רק לשלוט בשיח. מי ששולט בו ייהנה מהפירות ביום הבוחר.
שני התחומים האלה – הביטחון והפלילים – השכיחו נושא מרכזי אחר שהשתלט על השיח בתחילת מערכת הבחירות: דת ומדינה. ח"כ אביגדור ליברמן שם את המחלוקת הזאת על השולחן במלוא העוצמה, והמפלגות נאלצו להגיב.
נתניהו אינו מעוניין בהמשך הדיון באמירותיו של השר סמוטריץ' על מדינת הלכה, ואינו מעוניין שיזכירו ששותפיו הטבעיים הם החרדים. עידוד העיסוק התקשורתי בנושאי צבא וביטחון, וכן בסוגיית החשדות, מוריד את נושאי הדת והמדינה מסדר היום. זה אזור פחות נוח לנתניהו, גם בקרב מצביעי הליכוד, והוא יעשה ככל שיוכל כדי להמשיך לשלוט בשיח הציבורי בתחומים שנוחים לו יותר. הכרזת כחול לבן שפניה לממשלת אחדות בלי החרדים, שותפיו של נתניהו, יכולה להחזיר את השיח למקום שנתניהו פחות אוהב.