
מהר לפני שייגמר: 3 מתכוני רימונים מעולים
ראש השנה המתקרב הוא הזדמנות ליהנות מסגולותיו של הפרי הכי יפה בסביבה. שלושה מתכונים שעושים כבוד לרימון
לא משנה כמה גרגירים יש ברימון שלכם (ויש בו יותר מ־613, כנראה) כדאי לכם לאכול את כולם, כי הרימון הוא מהפירות הכי שווים שיש לסתיו להציע. הוא גדוש בוויטמינים ובחומרים נוגדי חמצון, ומחקרים על תכונותיו הבריאותיות מתפרסמים מדי שנה.עוד כותרות:
- אחרי שנתיים: מה קרה לצעירה בין התמונות?
- הסיוט הכי גרוע: נפלה על המסלול בשבוע האופנה
צורתו החיצונית המיוחדת של הרימון, כמו גם טעמו וסגולותיו, משכו את לבם של בני האדם מאז ומתמיד. הוא מופיע כסמל על מטבעות עתיקים, הוא מעטר כלי חרס בני אלפי שנים ומככב ביצירות אמנות רבות. זה לא מפתיע: גם אני עדיין עוצרת ליד כל עץ רימון עמוס פרי כדי להרוויח עוד מבט על הפרי היפהפה הזה.

עוף שלם הוא סימן לארוחה חגיגית ורבת משתתפים, אבל למעשה הכנתו אינה מסובכת מהכנת עוף רגיל, והתוצאה מרשימה ביותר. רוטב הרימונים לוקח את התבשיל למחוזות רחוקים ומתקבלת מנה טעימה ומיוחדת.

מרכיבים :
5 שיני שום כתושות
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו
1 כף שמן זית
מיץ מלימון שלם
עוף שלם, נקי ומוכן למילוי
1 בצל אדום חתוך לחצאי פרוסות
2 כוסות מיץ רימונים
2 כפות דבש
2 כפות רכז/ רוטב רימונים
½ כוס גרגירי רימון
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו (אם אין טורבו אז ל־190 מעלות)
2. בקערה קטנה מערבבים היטב שום, קינמון, כמון, אורגנו, שמן זית ומיץ לימון.
3. מורחים את התערובת על העוף ומעסים היטב לתוך העור מכל הכיוונים (אם יש זמן ניתן לשמור עטוף היטב במקרר עד 12 שעות לספיגת המרינדה).
4. מניחים את העוף בתבנית מתאימה ומוזגים עליו את המיץ, הדבש והרכז.
5. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה (מומלץ לשמן אותו כדי שלא יידבק לעוף).
6. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 15 דקות נוספות.
7. מוציאים את התבנית מהתנור ומוזגים בזהירות את כל הנוזלים שמסביב לעוף לתוך סיר קטן.
8. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומבשלים כ־15 דקות עד שהרוטב מצטמצם והופך להיות מעט סמיך. חשוב לערבב מדי פעם. מגישים חם עם הרוטב בצד.
מנגולד הוא ירק נהדר שמעשיר טעמים של תבשילים ומרקים ללא מאמץ. עלי מנגולד ממולאים הם מעדן שאני מכינה באופן קבוע בתקופת החגים. קל למלא את העלים, ואפשר גם לגלגל ברישול ולצופף במחבת. בזמן הבישול העלים מתרככים והופכים לטעימים במיוחד. אפשר למלא גם בצלים, פלפלים ועוד לפי טעמכם.

מרכיבים:
שתי חבילות עלי מנגולד (כ־12 עלים)
למילוי:
½1 כוסות אורז
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ כוס צנוברים קלויים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפיות דבש
2 כפיות רכז/ רוטב רימונים
1 כף שמן זית
לרוטב:
2 כוסות מיץ רימונים טבעי
2 כפות רכז/ רוטב רימונים
2 כפות דבש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
3 כפות גרגרי רימון טריים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי, ובקערה נוספת את כל חומרי הרוטב.
2. שוטפים היטב את עלי המנגולד וחותכים בזהירות את השדרה הקשה (אפשר לשמור אותה ולטגן עם חביתה או להוסיף לתבשילים ומרקים). אם העלים גדולים מאוד, אפשר לחתוך כל עלה לשניים לאורך השדרה. אם הם קטנים משתמשים בעלה שלם.
3. פורסים את העלה על משטח העבודה ומניחים כף גדושה בחלק התחתון של העלה.
4. מקפלים לצורת מעטפה ועם החלק הארוך של העלה עוטפים בשכבות.
5. מניחים במחבת גדולה בצפיפות. מוזגים את הרוטב מעל העלים ומוסיפים מים לפי הצורך לכיסוי כל העלים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־40־45 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.
7. לפני ההגשה מפזרים עוד גרגירי רימון לקישוט.
התרגלנו להכין ג׳לי מאבקה עם טעם מתוק וילדותי, וכמעט שכחנו שג׳לי הוא למעשה קינוח עדין וטעים שמבוסס על מיץ פירות טרי. נצלו את מוכרי המיצים בפינות הרחוב וקנו מיץ רימונים טרי. אל תחששו מהעבודה עם ג׳לטין. היא פשוטה וקלה והתוצאה הטעימה תסחט מחמאות, באחריות!

מרכיבים (כ־6 מנות בכוסות קטנות):
15 גרם אבקת ג'לטין
2 כוסות מיץ רימונים טבעי
3 כפות סוכר (1 לג'לי, 2 לקצפת)
גרעינים מחצי רימון
1 שמנת מתוקה 38% קרה מאוד
100 גרם גבינת מסקרפונה או גבינה לבנה רכה אחרת
אופן ההכנה:
1. מניחים את הג׳לטין בכוס עם מי ברז, מערבבים היטב וממתינים כ־25 דקות עד שהג׳לטין רך ושקוף.
2. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את המיץ ואת הסוכר.
3. כשהג׳לטין מוכן מוציאים אותו מהמים, סוחטים מעט ומוסיפים לקערת המיץ.
4. מחממים במיקרוגל כדקה, בפולסים של 20 שניות בכל פעם, עם ערבוב בין חימום לחימום. בודקים בעזרת האצבע את הטמפרטורה של הנוזל, ואם הוא חם מדי למגע מפסיקים לחמם. המטרה היא להגיע ל־60־70 מעלות ולהמיס את הג׳לטין. חימום יתר עלול לפגוע בו.
5. מוזגים את הנוזל לכוסות עד מחצית מגובה כל כוס ומוסיפים שתי כפיות גרגירי רימון לכל כוס. מעבירים למקרר ומצננים כשלוש שעות עד שהג׳לטין יציב.
6. מכינים את הקצפת: שמים את השמנת עם הסוכר והגבינה בקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים כשלוש דקות עד שהקצפת יציבה מאוד.
7. מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים תלולית על כל כוס (אפשר גם להניח עם כף, ללא זילוף).
8. מפזרים גרגירי רימון לקישוט.
***
א]רת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg