
לא רק לקינוח: 3 מתכונים שעושים כבוד לדובדבן
כמו מתנות קטנות ויקרות, הם מפציעים על המדף בכל שנה ומבשרים את בוא הקיץ. אז מה עושים עם דובדבנים, חוץ מלנשנש אותם?
בכל שנה מחדש אני מתרגשת כשהם מופיעים, כמו מתנות קטנות ארוזות בקופסאות פלסטיק נוצצות. מי צריך קינוח כשיש דובדבנים טריים על השולחן?עוד כותרות ב-nrg:
- פעילי ימין: טיילור סוויפט - 'נאצית בארון'
- כדאי לדעת: הפצת תמונות עירום - הטרדה מינית
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בסוף הקיץ הקודם, כשכבר לא היו דובדבנים בסביבה, קיבלתי מתנה מאמא שלי: מגלען דובדבנים אימתני ויפהפה. המגלען ישב שנה במגירה וחיכה למלא את ייעודו - והנה הוא הגיע. הדובדבנים כל כך נבהלו ממנו, שהם ירקו את החרצנים רק למראהו.

הפיצים זוכים למופעי גִלעון מרגשים שמשפרים את הטעם באורח פלא. ממליצה להשקיע במגלען איכותי לכבוד פתיחת העונה, וליהנות כל הקיץ מעוגות, סלטים ושלל מתכוני דובדבנים. קיץ שמח!
הדובדבנים עושים טוויסט בעלילה, עוברים לככב לצד המנה העיקרית (או הראשונה) ויוצרים איזון נפלא עם בשר הדג העדין. אם אתם אוהבים להפתיע ולחדש במטבח - נסו את הסלסה הזו.

מרכיבים:
לדגים
3־4 פילטים נקיים של דניס/דג לבן אחר
1 כף שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
לסלסה
400 גרם דובדבנים ללא חרצנים
1 צרור בינוני של כוסברה, קצוץ דק
½ בצל סגול קצוץ דק־דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק (לא חובה)
1 כף מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
¼ כפית מלח
אופן ההכנה:
דגים
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. מעסים את הדגים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מעלה.
3. אופים כ־15־20 דקות עד שהדגים מוכנים - תלוי בגודל ובעובי הפילה.
סלסה
קוצצים את הדובדבנים לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את כל חומרי הסלסה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הצורך. אם אתם מכינים את הסלסה מראש, ערבבו את השמן, הלימון, השום והמלח לחוד, והוסיפו אותם לסלסה סמוך להגשה.
מניחים את פילה הדג על צלחת ומפזרים סלסת דובדבנים בנדיבות.
אתם כבר מכירים אותי, ויודעים שסלט ירקות ללא פירות לא עובר אצלי. גם כאן, הדובדבנים הופכים את הסלט למיוחד. טעמו האניסי של השומר מתחבר נפלא למתיקות הדובדבנים, והחסה מאחדת ביניהם לסלט מרענן ומפתיע.

מרכיבים:
לסלט
1 ראש חסה סלנובה או חסה אחרת
250 גרם דובדבנים ללא גרעינים, חצויים
1 שומר פרוס לחצי ואז לטבעות דקות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
לרוטב
1 כף שמן זית
2 כפיות מיונז
2 כפיות מייפל אמיתי
½ כפית מלח
2 כפות מיץ לימון
1/8 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הסלט.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה.
3. מוזגים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.
אין צורך להכביר במילים - טארט דובדבנים. ושוב, טארט דובדבנים. מילה על הבצק: למדתי את המתכון מספר חדש ונפלא שרכשתי, Sweeter off the Vine. זהו אחד הבצקים הפריכים והמהנים שעבדתי איתם, ואני חושבת שאני הולכת להפוך אותו לבצק הבית שלי לטארטים. מה שמיוחד בו הוא השימוש במים קרים וחומץ במקום ביצה. הוא נפלא וגמיש לעבודה, לא מתפורר, וטעים שאין לתאר. אז מתחילים?

רכיבים:
למילוי
600 גרם דובדבנים (המשקל לפני הגלעון)
1 תפוח מגורר
2 כפות מיץ לימון טרי
½ כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
¼ כפית קינמון
לבצק
340 גרם (½2 כוסות) קמח רגיל
220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות אבקת סוכר
120 מ״ל מים קרים מאוד (מהמקרר) + 1 כף חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק
1. מערבבים את המים והחומץ בכלי מזיגה קטן.
2. שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.
3. מתחילים להוסיף את המים עם החומץ לאט־לאט, רק עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים, ייתכן שכמה כפות יספיקו.
4. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים שני כדורים שווים. שמים כל כדור בשקית ניילון ומועכים לדיסקית. מקררים כשעתיים או לילה שלם.
5. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים למסננת פסטה כדי להיפטר מעודפי הנוזלים.
הרכבה ואפייה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מוציאים את הדיסקית הראשונה למשטח מקומח מאוד ומתחילים לרדד בעדינות. מסובבים את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא יידבק, ומוסיפים קמח למשטח אם יש צורך.
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס״מ ומעבירים אותו לתבנית הטארט. מניחים אותו בעדינות, מכסים את כל התבנית וסותמים חורים, אם נוצרו.
4. בזמן שמכינים את החלק העליון, מעבירים את התבנית לקירור במקפיא. חוזרים על פעולת הרידוד עם החלק השני של הבצק ויוצרים חורים במרכז בעזרת החלק האחורי של צנתר בצק (אפשר לשמור על העיגולים ולאפות אותן לעוגיות).
5. מוציאים את תבנית הטארט מהמקפיא, ממלאים במילוי הדובדבנים ומכסים בחלק העליון. מאחדים ביניהם בעזרת הידיים על ידי צביטה וגלגול, כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.
6. אופים 35־40 דקות, או עד שהטארט זהוב במרכז ושחום בצדדים.
7. מגישים חם או פושר עם גלידת וניל.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg