ארוחה עסקית: מהי המנה הפופולרית בקרב העובדים?

סקר שנערך בנושא ההעדפות הקולינריות של העובד הישראלי מראה כי בענף ההייטק מעדיפים סושי ונודלס, בתעשיה מעוניינים בשניצל וצ'יפס, ולמרות המגוון שבחדרי האוכל, העובד הממוצע ממשיך לשמור אמונים לעוף

nrg מעריב | 8/5/2012 17:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: עוף,תפו"א,דגים
 
עוף בגריל. הכי פופולרי
עוף בגריל. הכי פופולרי יחצנות

העוף הוא המנה הפופולרית ביותר בקרב העובדים שבמקום עבודתם ישנו חדר אוכל. התוספות המועדפות הן תפו"א, פסטה ואורז, והקינוח המועדף הוא פירות העונה או עוגות מוס.

הסקר, אותו ערכה חברת הקייטרינג "שפע", המספקת מזון למקומות עבודה, נערך בקרב 6,000 משתתפים. עוד נמצא, כי העובד הישראלי צורך לא פחות מ- 5 ק"ג של פחמימות לחודש,המורכבים מפסטה, תפוחי אדמה, אורז וצ'יפס. המנות הכי פחות פופלריות בחדר האוכל הן דגים ומנות צמחוניות.

מקום ראשון בתוספות. תפוחי אדמה
מקום ראשון בתוספות. תפוחי אדמה ארכיון
אלון לוי, סמנכ"ל השיווק של  שפע מקבוצת סודקסו, אומר כי "למרות שטרנד הבריאות לא פסח גם על חדרי האוכל במקומות העבודה, המציעים היום לעובדים קינואה, חיטה, מזונות דלי שומן ומאכלים המבוססים על דגנים מלאים, בסופו של דבר העובד הישראלי הממוצע עדיין שומר אמונים לעוף, לצ'יפס, לחומוס ולסלט הירקות הבסיסי".

בנוסף בדק הסקר את ההבדלים
בין הרגלי האכילה של עובדי ההיי טק אל מול עובדי התעשייה. התוצאות הראו כי בהיי טק המודעות לאכול בריא גבוהה יותר, וצריכת פירות וירקות היא בהתאם. ההייטקיסטים מעדיפים לצרוך בשר רזה, ומקפידים על מנות מופחתות שומן ומוצרים מחיטה מלאה. עובדי התעשייה לעומתם, שעוסקים בעיקר בעבודה פיזית, מעדיפים בעיקר פחמימות משביעות.
  


אחרונים ברשימה. דגים
אחרונים ברשימה. דגים צילום: ראובן קסטרו
על פי הנתונים של הסקר, כ-30% מעובדי ההיי טק מעדיפים מנות שף שנעשות לנגד עיניהם, בהן טאפסים, נודלס, סושי, טורטיות ועוד. 21% מעדיפים חזה עוף צלוי, כ-14% מעוניינים בצלי בקר או בכרעיים של עוף. השניצל מועדף על פני 9% בלבד מהעובדים, ואילו 7% יעדיפו דגים. רק 4% מכלל העובדים מוצאים עניין במנה הצמחונית. בגזרת התוספות, תפו"א האפוי מככב במקום הראשון בקרב עובדי ההיי טק, כשמיד אחריו נמצאים אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה. במקום השלישי נמצא הקוסקוס, ואחרונות חביבות בתוספות: קינואה וירקות כתומים.  

בקרב עובדי התעשייה והייצור, 32% מעדיפים מנה עיקרית של כרעיים של עוף, 25% מעדיפים מנות בגריל, 20% בוחרים בסטייק בקר, 16% בוחרים בשניצל - כמעט כפול מאשר בענף ההייטק, 16% מעדיפים צלי בקר או קציצות ברוטב ובמקום האחרון נמצאת מנת הדגים עם 13%.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים