ארוחה עסקית: מהי המנה הפופולרית בקרב העובדים?
סקר שנערך בנושא ההעדפות הקולינריות של העובד הישראלי מראה כי בענף ההייטק מעדיפים סושי ונודלס, בתעשיה מעוניינים בשניצל וצ'יפס, ולמרות המגוון שבחדרי האוכל, העובד הממוצע ממשיך לשמור אמונים לעוף

עוף בגריל. הכי פופולרי יחצנות
העוף הוא המנה הפופולרית ביותר בקרב העובדים שבמקום עבודתם ישנו חדר אוכל. התוספות המועדפות הן תפו"א, פסטה ואורז, והקינוח המועדף הוא פירות העונה או עוגות מוס.
הסקר, אותו ערכה חברת הקייטרינג "שפע", המספקת מזון למקומות עבודה, נערך בקרב 6,000 משתתפים. עוד נמצא, כי העובד הישראלי צורך לא פחות מ- 5 ק"ג של פחמימות לחודש,המורכבים מפסטה, תפוחי אדמה, אורז וצ'יפס. המנות הכי פחות פופלריות בחדר האוכל הן דגים ומנות צמחוניות.

מקום ראשון בתוספות. תפוחי אדמה ארכיון
בנוסף בדק הסקר את ההבדלים
בין הרגלי האכילה של עובדי ההיי טק אל מול עובדי התעשייה. התוצאות הראו כי בהיי טק המודעות לאכול בריא גבוהה יותר, וצריכת פירות וירקות היא בהתאם. ההייטקיסטים מעדיפים לצרוך בשר רזה, ומקפידים על מנות מופחתות שומן ומוצרים מחיטה מלאה. עובדי התעשייה לעומתם, שעוסקים בעיקר בעבודה פיזית, מעדיפים בעיקר פחמימות משביעות.

אחרונים ברשימה. דגים צילום: ראובן קסטרו
בקרב עובדי התעשייה והייצור, 32% מעדיפים מנה עיקרית של כרעיים של עוף, 25% מעדיפים מנות בגריל, 20% בוחרים בסטייק בקר, 16% בוחרים בשניצל - כמעט כפול מאשר בענף ההייטק, 16% מעדיפים צלי בקר או קציצות ברוטב ובמקום האחרון נמצאת מנת הדגים עם 13%.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
