כמו במסעדה: דלעת בקלי קלות
את המנות הטעימות שאכלנו במסעדה אפשר להכין גם בבית, ולא עם הרבה יותר מדי עבודה. הילה גוטמן מטפלת בדלעת באהבה
אחרי שטעמתי מהמרק המופלא, הרגשתי שיהיה זה עוול לא לחשוף את בן לוויתי אל הנוזל הכתום והמתקתק הזה. כעבור מספר תחנונים ודיון קצר בנושא הדלועיים (נו תטעם... זה לא באמת ירק, זה יותר כמו פסטה...), הוא התרצה והסכים לטעום. חמש דקות מאוחר יותר גם הוא לגם מנה של מרק דלעת וקוקוס.
אז כמובן שהחלטתי לחפש מתכון מנצח ולנסות להכינו בעצמי. התקשרתי לידידה, חובבת בישול אסייתי ידועה וביקשתי את המתכון הטוב ביותר שלה למרק דלעת וקוקוס. כשהבנתי שעלי להשרות גבעולי למון גראס ולטחון עלי לימונית, רמות המוטיבציה שלי החלו לצנוח במהירות מסחררת.
אבל שנייה לפני שהרמתי ידיים בהכנעה החלטתי לנסות וריאציות שונות ופשוטות בעצמי, וראו זה פלא! בערב גשום אחד הגעתי למרקם וטעם כל כך מוצלחים שהחלטתי להזמין את בן לוויתי מהמסעדה למבחן טעימות. כשקירב את הכף הראשונה אל פיו מפלס החרדה (וגם הזיעה) שלי היה גבוה כמו עץ קוקוס. אבל, כשזה ניסה ללקק את הטיפה האחרונה שנותרה בקערה, החלטתי לפרסם את המתכון הזה כאן.
זהו מתכון מאוד פשוט ואפשר להשתמש בדלעת או בדלורית. שתי האופציות יעבדו מצוין. למשפחת הדלועיים יש - שלא באשמתם - מוניטין של ירקות שדורשים עבודה רבה אך אין זו האמת. בין אם בחרתם בדלעת או בדלורית, פשוט מקלפים, מוציאים את הגרעינים, חותכים לקוביות וזורקים לסיר! בנוסף, הדלועיים מלאים בסיבים ומועטים בקלוריות ולכן זוהי ארוחה משביעה ונטולת רגשות אשם שלרוב מתלווים לאכילת תפוחי אדמה למשל. ואם נשאר לכם קצת דלעת או דלורית, אז המתכון השני הוא למאפינס כתומים, מתוקים וקסומים. בתיאבון!

החומרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף ופרוס
1 ק”ג דלעת, מנוקה וחתוכה לקוביות (או דלורית)
4 כוסות ציר ירקות (מים + א. מרק)
1 פחית חלב קוקוס קרמי
1 כפית אבקת זנגוויל מיובש
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
3 כפות סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט: 1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים או כוסברה קצוצה
ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים דלעת (או דלורית) ומטגנים 5 דקות נוספות.
2. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות בערך, עד שהדלעת רכה.
3. מוסיפים את חלב הקוקוס וכל התבלינים (זנגוויל, קינמון, מוסקט, סוכר, מלח ופלפל) ומבשלים 5 דקות נוספות.
4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני לעיסה חלקה. טועמים ומתקנים אם צריך. מגישים עם קישוט גרעיני דלעת או כוסברה.

החומרים:
3 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
3 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית זנגוויל טחון
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2/3 כוס חלב
2 כוסות דלעת (או דלורית), מבושלת ומרוסקת עם מזלג
(את הדלעת/דלורית ניתן לבשל בשתי דרכים: מקלפים, מוציאים את הגרעינים, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מים עד שמתרככך או מסדרים את הקוביות בתבנית אפייה, בוזקים כף שמן מלמעלה וצולים בתנור בחום בינוני עד לריכוך).
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, סוכר, מלח, קינמון, מוסקט וזנגוויל (ג'ינג'ר).
2. מערבבים בקערה נפרדת שמן, ביצים, חלב ודלעת. מעבירים את תערובת הדלעת לקערת הקמח ומערבבים היטב.
3. יוצקים את הבלילה למנז’טים מנייר (משומנים היטב). כיוון שהמאפינס תופחים בתנור, יש למזוג את הבלילה רק עד 2/3 הגובה.
4. אופים בחום של 180 מעלות במשך 25-30 דקות.
את הגרסה העברית לספר הבישול של הילה גוטמן תוכלו למצוא החל מהחודש ב-iTunes