כתום זה מרזה: עוגת גזר לייט
החשק למשהו מתוק אחרי האוכל הוא מאויביה הגדולים של הדיאטה. הילה גוטמן מציעה עוגת גזר נטולת רגשות אשם וקלה להכנה

"יש לכם משהו קל לקינוח?", שאלה חברתי את המלצר המבולבל. "כן, עם מעט קלוריות", הצטרף אליה ידידי הטוב שברגע האחרון החליט להיענות ולהצטרף להזמנתנו לארוחת צהריים בשיאו של יום עבודה עמוס. "טירמיסו?", הציע המלצר, ספק עונה ספק שואל.
ובכן - טירמיסו הוא באמת קליל ואוורירי (כאשר הוא עשוי כהלכה), אך לא לכך התכוונו חבריי כאשר ביקשו קינוח "קל", שכן טירמיסו אמיתי מכיל מסקרפונה - גבינה נהדרת ושמנה - ושמנת מתוקה המכילה 42% שומן.
לבסוף, לאחר שחבריי הבינו שקינוחים קלים באמת כבר לא ייצאו ממטבח המסעדה בה ישבנו, התרצו וחלקו פאי לימון. גם הפאי לא היה דל-קלוריות, אבל אלה הצליחו לשכנע אחד את השנייה שהוא עשוי מפירות (כן! לימונים!) ואני ממש לא רציתי לקלקל.
לפעמים נדמה לי שאין לי מכרים, נשים וגברים כאחד, שאינם בדיאטה. לא אכנס כאן לסוגיית המשקל והדיאטות. תעשייה ששווה מיליארדים של דולרים מסבירה לבדה את גודל התופעה, אבל כן אומר שלדעתי הצנועה - עוגה צריכה להיות עוגה וקינוח צריך להיות קינוח. מן הראוי שעוגת שוקולד תכיל חמאה ועוגת היער השחור תכיל קצפת עשירה.
“את טועה!” הסבירו לי חבריי המלומדים. “לאנשים כמונו (וב"כמונו" אני חושבת שהם התכוונו לאנשים שנמצאים כל הזמן בדיאטה למרות שממש לא נראה שיש צורך אמיתי בירידה במשקל), אין את הפריווילגיה המתוקה הזו, לבזבז 500 קלוריות, אם לא יותר, על פרוסת עוגה. לכן, קינוחים קלים (אלוהים ישמור! מה זה?!) הינם פתרון אידיאלי עבורנו".
אז לכבוד כל אלה שישמחו לקצץ בקלוריות ולאכול קצת יותר בריא, החלטתי לנסות מספר וריאציות קלות להכנה לעוגות מוכרות. מוס השוקולד יצא מעט אנמי, עוגת הגבינה הפתיעה לטובה, ועוגת הגזר קצרה את מירב המחמאות. הרעיון הוא להחליף קמח רגיל בקמח מלא, ושמן (או חמאה) ברסק תפוחים (טריק ידוע בקרב שוחרי בריאות). ולסיום- משהו קטן בקשר לעוגות קלות - זה לא שפרוסת עוגה היא שוות ערך תזונתי לקערת חסה, אבל היא בהחלט מכילה הרבה פחות קלוריות מעוגה רגילה.

החומרים:
2 כוסות קמח מחיטה מלאה
1 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/3 כוס רסק תפוחים
2/3 כוס ריוויון
3 ביצים, מופרדות
3 כפות סוכר
2 כוסות גזר, מגורר גס
לציפוי:
1/2 כוס גבינת שמנת 10%
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר חום, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים רסק תפוחים וריוויון ומערבבים לתערובת חלקה.
2. מוסיפים את החלמונים לתערובת ומערבבים.
3. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר לקצף יציב. מקפלים לתוך התערובת.
4. מוסיפים את הגזר ובוחשים.
5. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים ב-180 מעלות כ-45 דקות.
למי שמעוניין אפשר להוסיף קרם לציפוי, אך העוגה נהדרת גם כך. לבחירתכם!
6. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בקערה קטנה עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה. מורחים מעל העוגות שכבה דקה לאחר שאלו נאפו והתקררו.