סגול לבן: מתכון מצולם לגרטן תפוחי אדמה
לכל זן של תפוח אדמה צבע ואופי משלו. קיבלנו מהשף אסף שטרן ממסעדת "סרגוס", מתכונים לתפוחי אדמה מצבעים שונים. היום תלמדו להכין גרטן מתפוחי אדמה סגולים ולבנים. מתכון מצולם
גרטן תפוחי אדמה
החומרים:
1/2 קילו תפוחי אדמה סגולים (ויטלוט) פרוס לפרוסות דקות
1/2 קילו תפוחי אדמה לבנים פרוסים לפרוסות דקות
80 גרם כרישה פרוסה באלכסון
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
חופן שום קצוץ
חמאה
מלח פילפל
חופן אגוז מוסקט
600 מ"ל שמנת מתוקה 32%
ההכנה:
1. מערבבים את השמנת בקערה עם מלח ומוסקט (לא הרבה כי טעמו חזק).
2. מורחים חמאה על תבנית בקוטר 18X26 ומפזרים שום קצוץ.
3. מסדרים בשכבות את המרכיבים: תפוחי אדמה לבנים, תפוחי אדמה סגולים, כרישה, עד שנגמרים המרכיבים. בין כל שכבה אחת או שניים מפזרים מלח, פרמזן וקצת מרוטב השמנת.
4. מוזגים את הרוטב שנשאר עד לקו העליון של תפוחי האדמה ולא יותר. מפזרים פרמזן בנדיבות, עוטפים בנייר אלומניום ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לשעה.
5. הגרטן מוכן כאשר מכניסים קיסם פנימה והוא יוצא חלק. לבסוף מורידים את הכיסוי ונותנים לו עוד חמש דקות עד להקרמה יפה מלמעלה.
למתכוני תפוחי אדמה נוספים של השף אסף שטרן שפורסמו ב-nrg: כאן.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
