קרוב לאדמה: מתכוני בטטה ותפו"א

הבטטה ותפוח האדמה הולכים יד ביד, זו מתוקה, זה מלוח, אבל מה שבטוח, לא משנה איך תכינו אותם, הם טעימים כל כך, בייחוד עם גבינה

nrg מעריב | 27/2/2012 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דניאל לילה
בטטות עם גבינת חמד דניאל לילה
בטטות אפויות במלית גבינות

החומרים (6 מנות):

6 בטטות עבות
1 ק"ג מלח גס למצע
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
1 שקית (250 גרם) גבינת חמד, פרוסה לרצועות אורך בעובי 1/2 ס"מ
1/2 צרור גבעולי עירית
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור ברדיד אלומיניום.
2. מפזרים בתבנית מלח גס בשכבה אחידה ומניחים עליו בטטות.
3. אופים כשעה או עד שהבטטות רכות (אפשר לבדוק בנעיצת קיסם או סכין). מוציאים את הבטטות ומשאירים את התנור עובד.
4. מניחים את הבטטות החמות על צלחות, חותכים חריץ לכל האורך ומרחיבים מעט בעזרת הסכין. מניחים בחריצים חמאה, גבינת רוקפור, פרוסות גבינת חמד וגבעולי עירית. מפזרים מעל גבינת פרמזן ופלפל שחור ומזלפים שמן זית.


5. אופים 4-3 דקות עד שהגבינה מזהיבה מעט ומגישים מיד.

באדיבות פיראוס

באדיבות תנובה
תפוח אדמה עם קשקבל באדיבות תנובה
תפוח אדמה אפוי עם קשקבל ועשבי תיבול

החומרים:

4 תפוחי אדמה בינוניים שווים בגודלם וללא פגמים
מלח
חופן עלי בזיליקום
1 כף עלי תימין
1/2 חופן פטרוזיליה
חופן קטן של עלי נענע
2 עגבניות מיובשות חתוכות גס
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
שמן זית
120 גר גבינת קשקבל
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
2 כפות עירית קצוצה
2 קורט מלח גס

ההכנה:

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח.
2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את החום, כדי להביא לרתיחה עדינה. מבשלים עד לריכוך, כ-25 דקות לערך, ובודקים את מוכנות תפוחי האדמה ע"י דקירה לעומק התפוח בחוד סכין צרה.
4. מוציאים את תפוחי האדמה ומקררים במים קרים. משאירים במסננת לייבוש.
5. מחממים את התנור לחום גבוה.
6. מעבירים את עשבי התיבול בצירוף העגבניות המיובשות, 2 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס ושיני השום למעבד מזון קטן (או למיכל של מעבד מזון "מקל") וטוחנים עם מעט שמן זית. במהלך הטחינה מוסיפים 1-2 כפות של שמן זית עד שמתקבל מרקם אחיד וסמיך.
7. מערבבים את גבינת הקשקבל עם קוביות הפלפלים והעירית.
8. חותכים חתך עמוק באמצע תפוחי האדמה, כך שהחצאים יפתחו אך לא יפרדו.
9. על כל דופן פנימית של תפוח אדמה מורחים מעשבי התיבול בנדיבות. מעבירים לתבנית וצולים ל-5 דקות בתנור החם.
10. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מצננים כמה דקות וממלאים בגבינת קשקבל. סוגרים עד כמה שניתן ומהדקים מעט.
11. מחזירים לתנור לצלייה נוספת עד להשחמה קלה של הגבינה. מוציאים מן התנור ומגישים חם.

באדיבות תשלובת החלב של תנובה

דני לרנר
פטריות מטוגנות על מצע פירה דני לרנר
פטריות מטוגנות עם פירה

החומרים (4 מנות):

לפטריות:

300 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון
2 ביצים טרופות
1 כוס (150 גרם) פירורי לחם
1 ליטר שמן לטיגון עמוק

לפירה:

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
½ חבילה (50 גרם) חמאה
1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן
¼ כפית אגוז מוסקט

לרוטב שמנת פטריות:

2 סלסילות (200 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון, חתוכות לפרוסות דקות
1 כף חמאה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% 
1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן
מלח ופלפל

ההכנה:

1. הפירה: בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עם חצי כפית מלח עד שמתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה, פתיתי פרמזן ואגוז מוסקט ובעזרת ממחה מועכים עד לקבלת פירה אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
2. הרוטב: במחבת בינונית ממיסים כף חמאה ומטגנים את הפטריות עם רבע כפית מלח, עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואגוז המוסקט. מבשלים כשתי דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
3. הפטריות המטוגנות: טובלים את הפטריות בביצים הטרופות ולאחר מכן בפרורי הלחם, עד לכיסוי כל הפטרייה בפרורים. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את הפטריות כ-3-4 דקות או עד שמזהיבות.
4. להגשה: מגישים את הפטריות החמות על מצע של פירה ויוצקים מעל רוטב פטריות חם.

באדיבות השף הלבן של תנובה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תוספות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים