מנגל כהילכתו: שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל

השף אבי שטייניץ מלמד להכין שיפודי שייטל על מקל קינמון ברוטב חרדל דיז'ון ומייפל ובדרך גם נותן כמה עצות מעשיות לצליית בשר על הגריל

nrg מעריב | 9/5/2011 20:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
צילום: אורי דוידוביץ, עריכה: ערן אבירם
צילום: אורי דוידוביץ, עריכה: ערן אבירם
צילום: אורי דוידוביץ, עריכה: ערן אבירם


שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל

הרכיבים ל-12 שיפודים:


1 ק"ג נתח שייטל טרי " אדום אדום" חתוך למלבנים של 2X3 ס"מ
מלח פלפל שחור לפי הטעם
שמן לשימון הגריל
12 מקלות קינמון דקים וארוכים

לרוטב:

1/2 כוס סירופ מייפל
1/3 כוס חרדל דיז'ון
1 ענף רוזמרין (עלים בלבד קצוצים)
3 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף טרי קצוץ (או פחות, לפי הטעם)



ההכנה:


1. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
2. משפדים את קוביות העגל על מקלות הקינמון ומכינים ס"ה 12 שיפודי בשר.
3. מחממים היטב מחבת גריל או גריל, מורחים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים את שיפודי העגל ומניחים על הגריל או המחבת

לצלייה.
4. לקראת סיום הצלייה, מושחים ברוטב מכל הכיוונים וממשיכים לצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה, נזהרים לא לחרוך את השיפודים .
5. מסירים את השיפודים מהאש, מושחים שנית ברוטב מניחים על צלחת ההגשה ,מגישים מייד לשולחן.


באדיבות השף אבי שטייניץ ל"אדום אדום". צולם במתחם האירועים והכנסים Avenue.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בשר''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים