לאכול זה העיקר: מנות בשריות לחג שני
עדיין מתלבטים מה להגיש מחר בארוחת החג? הנה עוד כמה רעיונות מעוררי תיאבון למנות עיקריות לערב החג וגם בכלל

החומרים:
נתח בשר אנטרקוט טרי מיושן - 2 ק"ג
2 כפות שמן זית
חצי כוס סילאן
חצי כוס יין אדום
פלפל שחור גרוס גס
מלח בישול גס
פפריקה
כמון
כמה ענפי רוזמרין לבישול ולקישוט
5 שיני שום
כוס מים
ההכנה:
1. סוגרים את נתח הבשר בטיגון קל בסיר עם שמן זית, כדקה מכל צד (גם הצדדים). בוזקים לשמן הרותח גם את השום ואת התבלינים, מוסיפים את היין, הסילאן והמים (כך שנתח הבשר כמעט יכוסה כולו בנוזלים), מביאים לרתיחה ומורידים מעט את האש לבישול בסיר סגור למשך כ-15- 20 דקות, באמצע הופכים את נתח הבשר.
2. מכינים תבנית עם נייר כסף כפול, מעבירים את נתח הבשר לתבנית, מוסיפים מעט מהנוזלים ועוטפים אותו עם נייר הכסף העליון. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה. מוציאים את התבנית, פותחים את נייר הכסף, בוזקים עוד מהנוזלים, ניתן להוסיף לתבנית בשלב זה תפוחי אדמה קטנים שטופים אך לא קלופים (יוצרים עליהם איקס בעומק חצי תפו"א) וחצילונים קטנים פרוסים לאורך, מפזרים עליהם פפריקה.
3. מחזירים לתנור לעוד 45 דקות על חום של 200 מעלות. מוציאים, מניחים על השיש להתקרר ופורסים פרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ. ניתן להגיש עם רוטב טריאקי בטמפ' החדר.
באדיבות רשת מעדניות בוטיק "אייזן"

החומרים (8 מנות):
1 שקית (600 גרם) שעועית עדינה שלמה מוקפאת
8 שוקי עוף
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל אדום מתוק טרי, חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חריף
1 כפית כורכום
3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור, גרוס
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
ההכנה:
1. שוטפים את השעועית במסננת תחת מי ברז, או מפשירים לילה במקרר.
2. למשרה העוף: מערבבים 1 כף שמן, 1 כף פפריקה, 2 שיני שום כתושות ומשרים את העוף למשך לילה או למשך 3 שעות.
3. מחממים מחבת עם 1 כף שמן ומטגנים את שוקי העוף עד להזהבה.
4. מחממים את יתרת השמן בסיר, מוסיפים את הפלפל המתוק והחריף, כורכום ופפריקה ואת השום שנותר, מערבבים בעדינות, מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה.
5. מוסיפים את שוקי העוף ואת המים ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה כ-50 דקות.
6. מוסיפים מלח, פלפל ,כוסברה ואת השעועית ומבשלים 15 דקות נוספות.
המתכון באדיבות עמית דונסקוי לחברת "סנפרוסט"

החומרים (4 מנות):
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון לקבב
1 בצל בינוני קצוץ דק
20 עלי בזיליקום קצוצים
20 עלי נענע קצוצים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ ללא גרעינים
4 כפות פירורי קמח מצה
3 כפות מי סודה
מלח פלפל שחור
לאורז:
4 כוסות אורז לבן מבושל (עדיף אורז קר).
2 כפות שמן
2 ביצים גדולות
1 בצל ירוק קצוץ
מלח
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
1 שן שום קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 קופסה חלב קוקוס
כפית סוכר
קארי תאילנדי ירוק, לפי הטעם (אפשר למצא בחנויות מזרח רחוק)
מלח
כפית קורנפלור עם כף מים קרים
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
בוטנים מטוגנים קצוצים
ההכנה:
1. הקציצות: בקערה, מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשמונה חלקים שווים. "משפדים" את הבשר על מקלות אכילה סיניים. מניחים בצד.
2. הרוטב: בקלחת שמים את השמן, הג'ינג'ר, השום והקארי. מחממים על להבה נמוכה עד שעולים ריחות. מוסיפים חלב קוקוס, מלח וסוכר ומערבבים. מביאים לרתיחה.טועמים ומתקנים עם מלח אם צריך. מניחים בצד.
3. האורז המטוגן: במחבת, עדיף קרמית או טפלון, שמים שמן ומחממים על להבה בינונית. כאשר השמן חם מוסיפים ביצים ומקשקשים. מורידים להבה ומוסיפים את האורז. מערבבים תוך טיגון עד שהאורז חם. מוסיפים בצל ירוק ומערבבים.
4. כאשר האורז מוכן, צולים את השיפודים בגריל, או על מחבת פסים. מסדרים את האורז בכמות שווה על ארבע צלחות הגשה.
5. מביאים את הרוטב לרתיחה, מערבבים את המים הקרים עם קורנפלור, יוצקים על הרוטב תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך. יוצקים רוטב סביב האורז. מניחים את השיפודים על האורז, בוזקים בצל ירוק ובוטנים קצוצים.
באדיבות שף צחי בוקששתר לרשת Black
