זמן בשר: מתכוני בשר בתבלינים
יום העצמאות בפתח וזה הזמןלפצוח במגוון מתכוני בשר לחג. הנה כמה מתכוני בשר מתובלנים בתערובות ייחודיות

החומרים:
פרגיות
תערובת עשבי תיבול לפרגיות
1/2 כוס שמן זית
5 כפות רוטב ברביקיו
ההכנה:
1. מכינים מרינדה מתערובת עשבי התיבול, שמן הזית ורוטב הברביקיו.
2. משרים את הפרגיות לשעה במרינדה.
3. מניחים את הפרגיות (עם הרוטב) בתבנית חסינת חום, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-3/4 שעה.
4. מסירים את כיסוי התבנית ומשחימים 10 דק' נוספות.

החומרים:
2 ק"ג צוואר טלה פרוס - אצל הקצב, על המסור עם העצם
1/2-1 ליטר ציר כבש/ ציר עוף/ ציר ירקות
1-2 כוסות יין
3-4 כפות דבש - לא חובה
2 ראשי שומר בחצאים (עדיף נקבות, השומר השמן יותר)
4 גזרים פרוסים גס
8 ראשי שום ירוק טרי או 10 ראשי שום רגיל מפורק ומקולף
תימין טרי
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
2 כפות פפריקה מעושנת
2 כפות "הרב-דה פרובנס"
מעט קמח
מעט שמן זית לטיגון
ההכנה:
1. מקמחים את פרוסות הצוואר ומטגנים טיגון חצי עמוק עד השחמה.
2. בסיר קטן מרתיחים דבש עם תימין, מלח ופלפל. מוסיפים פפריקה מתוקה. ניתן לדלל את הדבש עם מעט מים.
3. בכלי רחב מסדרים את פרוסות הבשר המטוגן והירקות, יוצקים את הנוזלים ומפזרים את תערובת התיבול. מביאים לרתיחה (עדיפות שהסיר יהיה מונח על גחלים לוהטות - כמו סיר פויקה) ומכסים בנייר כסף. מבשלים בין שעתיים לשלוש שעות עד שהבשר רך אך לא מתפרק (אפשר גם בתנור).
4. מוציאים את הבשר והירק, מצמצמים נוזלים עד לקבלת רוטב סמיך. מסננים ומגישים.

החומרים:
נתח אנטריקוט
5 פלפלים ירוקים
עגבניות שרי
5 בצלים
4 כפות תערובת לבשר על האש
ההכנה:
1. חותכים את הבשר, הפלפלים והבצלים לריבועים גדולים (4X4 ס"מ).
2. משפדים על כל שיפוד 2 חתיכות בשר בתוספת עגבניית שרי, בצל ופלפל.
3. מתבלים בתערובת ומוסיפים פלפל שחור גרוס וצולים על גריל.
המתכונים באדיבות חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית, שהוציאה לכבוד יום העצמאות סדרה תערובות תבלינים חדשות לבשר על האש
