גורמה על האש: אסאדו עגל על גריל פחמים של בשארה חינאווי

לכבוד "שבוע הגורמה ה-15" של מעריב ואתר rest, ביקרנו אצל בשארה חינאווי ולמדנו מהגדול מכולם להכין אסאדו עגל על גריל פחמים

nrg מעריב | 9/3/2011 10:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: חינאווי
 
צילום: דודי ויזגאן, אורי דוידוביץ עריכה: גלעד לוסטיג
צילום: דודי ויזגאן, אורי דוידוביץ עריכה: גלעד לוסטיג
צילום: דודי ויזגאן, אורי דוידוביץ עריכה: גלעד לוסטיג




אסאדו עגל על גריל פחמים של בשארה חינאווי

החומרים ל-4 מנות:

1.5 ק"ג אסאדו עגל מיושן שלם
1 כוס מלח גס אטלנטי

החומרים לרוטב צ'ימיצ'ורי:

1/2 כוס מים עם 1 כף מלח
4 כפות שמן זית
1 כוס חומץ יין (אפשר חומץ רגיל)
5 שיני שום כתוש
4 עלי דפנה
אורגנו לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור שלם
4 כפיות פלפל טחון

ההכנה:

1. מכסים את נתח הבשר במלח גס ומניחים את הצד של העצם על רשת בגובה 30 ס"מ מעל הפחמים. משאירים את הבשר בערך 3 שעות אל הגריל והופכים אותו מדי פעם.
2. חותכים את הנתח בין העצמות

לפרוסות וסוגרים עוד טיפה על האש.
3. להכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת ומשאירים אותה במקום קר למשך 4-2 יום. עם זאת, ניתן גם להכין את הרוטב ממש לפני ההגשה.

הכתבה המלאה ומתכונים נוספים בגיליון "סגנון" שיוצא היום.

"שבוע הגורמה ה-15- קרנבל של גורמה" של מעריב יתקיים בין ה-6 ל-15 במרץ, וייקחו בו חלק כ- 100 מסעדות ברחבי הארץ, שיציעו תפריט מיוחד המורכב ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר קבוע של 79 שקל.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בשר''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים