גורמה על האש: אסאדו עגל על גריל פחמים של בשארה חינאווי
לכבוד "שבוע הגורמה ה-15" של מעריב ואתר rest, ביקרנו אצל בשארה חינאווי ולמדנו מהגדול מכולם להכין אסאדו עגל על גריל פחמים
אסאדו עגל על גריל פחמים של בשארה חינאווי
החומרים ל-4 מנות:
1.5 ק"ג אסאדו עגל מיושן שלם
1 כוס מלח גס אטלנטי
החומרים לרוטב צ'ימיצ'ורי:
1/2 כוס מים עם 1 כף מלח
4 כפות שמן זית
1 כוס חומץ יין (אפשר חומץ רגיל)
5 שיני שום כתוש
4 עלי דפנה
אורגנו לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור שלם
4 כפיות פלפל טחון
ההכנה:
1. מכסים את נתח הבשר במלח גס ומניחים את הצד של העצם על רשת בגובה 30 ס"מ מעל הפחמים. משאירים את הבשר בערך 3 שעות אל הגריל והופכים אותו מדי פעם.
2. חותכים את הנתח בין העצמות
לפרוסות וסוגרים עוד טיפה על האש.
3. להכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת ומשאירים אותה במקום קר למשך 4-2 יום. עם זאת, ניתן גם להכין את הרוטב ממש לפני ההגשה.
הכתבה המלאה ומתכונים נוספים בגיליון "סגנון" שיוצא היום.
"שבוע הגורמה ה-15- קרנבל של גורמה" של מעריב יתקיים בין ה-6 ל-15 במרץ, וייקחו בו חלק כ- 100 מסעדות ברחבי הארץ, שיציעו תפריט מיוחד המורכב ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר קבוע של 79 שקל.
