בהוד והדר: ארוחה רומנטית בניחוח הדרים
אין כמו להתכרבל בשניים אחרי ארוחה טובה, אז מה אם זה קורה בליל השנה החדשה. השף קובי כץ ממסעדת גופרמן, תרם שלושה מתכונים בניחוח הדרים. הקדמה מושלמת לנשיקה של אמצע החורף
המרכיבים:
300 גרם תערובת עלי חסה
1 תפוז
1 אשכולית דם
לרוטב:
1/2 לימון
1 כף דבש
4 כפות
1 שן שום קצוצה
1 כפות חומץ טבעי
פלפל גרוס
מלח גס
גבינת ברי לפי הטעם
ההכנה:
1. קורעים את עלי החסה בתערובת עלי החסה, מוסיפים פלחים מהתפוז והאשכולית וקוביות גבינת ברי.
2. טורפים את כל מצרכי הרוטב במשך חצי דקה. מוזגים על הסלט ומערבבים.

המרכיבים:
1 ק"ג סטייק פרגית
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיסו לבן
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף סילאן
2 כפות סאקה
2 כפות מירין או חומץ אחר
פלחי תפוזים מתפוז אחד
1 בטטה אפויה פרוסה לעיגולים
3 כפות שמן זית
1-2 ענפי תימין קצוצים
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
ההכנה:
1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסאקה, החומץ והסילאן. מקררים עד לטמפרטורת החדר.
2. מערבבים עם המיסו ומיץ התפוזים ומשרים את הכל עם הפרגית במשך 24 שעות.
3. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.
4. מוסיפים לבטטות שמן זית, תימין, פלפל והמלח ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
5. צולים את הפרגית במחבת.
6. שמים בצלחת את הבטטות, האורז והפרגית. מזליפים מעליהם 2-3 כפות ממרינדת המיסו.

המרכיבים:
200 גרם שוקולד לבן
250cc שמנת מתוקה 42%
6 חלמונים
60cc ליקר קוואנטרו (ליקר תפוזים)
גרידה של 5 תפוזים
4 פלחי הדרים
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד הלבן בסיר קטן על סיר גדול עם מים רותחים.
2. מקציפים את השמנת המתוקה.
3. מקציפים בנפרד את חלמוני הביצה.
4. כשהשוקולד מעט מתקרר מוסיפים את הקוואנטרו וגרידת התפוזים.
5. לאחר שהשוקולד בטמפרטורת החדר, מקפלים את הביצים והקציפה לחוד ומוסיפים את שניהם בתנועות קיפול לתוך השוקולד.
6. את התערובת מניחים ביחד בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומקפיאים במשך לילה שלם.
7. מגישים עם פלחי ההדרים, יוצקים סילאן על הצלחת. חותכים 2 פרוסות פרפה לאדם.
באדיבות מסעדת גופרמן, הפרחים 12, מושב רשפון, 09-9550555.








נא להמתין לטעינת התגובות