עוגה לשבת: מאפינס תפוחי עץ, קוואקר וחמוציות
קינוח לשבת לא חייב להיות משמין, אלא דווקא בריא. מתכון למאפינס תפוחי עץ, קוואקר וחמוציות טעימים במיוחד
90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה (יש לרכך את החמאה בטמפ' החדר מבעוד מועד)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
80 גרם (4 כפות) סוכר לבן
2 ביצים לארג'
1 כף ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
1 תפוח עץ מזן גראני סמית' גדול, מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות
לשימון: מעט חמאה מומסת

מאפינס קוואקר
צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית מאפינס/מיני-מאפינס משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות.
2. מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח, ומניחים בצד.
3. מקציפים חמאה רכה ושני סוגי סוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי ידני כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. מוסיפים ביצים ומקציפים כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
5. מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
6. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת
מרית.
7. מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
8. מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
9. יוצקים שתי כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס (לתבנית מיני-מאפינס יוצקים כף גדושה), עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר. מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות (מיני-מאפינס אופים במשך 15 דקות) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.
המתכון באדיבות מותג שיבולת השועל "קוואקר".