לא רק פיצה: כמה מתכונים איטלקיים

חוץ מהפיצה והפסטה ארץ המגף הביאה לנו עוד כמה פנינים קולינריות מוצלחות במיוחד שאפשר להכין בקלות יחסית גם בבית

nrg מעריב | 31/8/2011 14:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רפי דלויה
קלצונה רפי דלויה
מתכון לקלצונה

החומרים:

800 גר' קמח פיצה פוקצ'ה פיווטי
חצי ליטר מים קרים
25 גר' מלח
3 גר' שמרים טריים
10 גר' סוכר (הסוכר מוסיף צבע ואחיזה טובה של הבצק).
1/2ביצה
גבינת מוצרלה
רוטב עגבניות
צרור בזיליקום טרי
גבינת פרמז'ן
שמן זית

ההכנה:
1. מכניסים לקערה את המים, השמרים והסוכר, מערבבים ומתחילים להכניס את הקמח. לחצי מכמות הקמח להכניס את המלח ולהמשיך להכניס את הקמח פנימה.
2. בסיום הכנסת הקמח ולישתו מכניסים את חצי הביצה ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק שלם שמתנתק מהדפנות.
3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד לקבלת מרקם חלק. בסיום מכסים ל-20 דקות, לשים עוד 10 שניות, מניחים בצד לעוד 10 דקות ומחלקים לכדורים.
4. מתפיחים שוב כ-4-5 שעות, תלוי בטמפרטורת החדר.
5. מחממים את התנור לפני ואופים בחום הכי גבוה של התנור הביתי.


6. לפני האפייה מומלץ להכניס לתנור קערה עם מים חמים בכדי לקבל אדים המסייעים לשמור על רכותו של הבצק.
7. משטחים את הבצק לעיגול.
8. מפזרים מעל גבינת מוצרלה.
9. מורחים רוטב עגבניות ומפזרים את הבזיליקו, גבינת הפרמזן ושמן הזית.
10. מקפלים את הבצק לחצי עיגול ואוטמים עם האצבעות.
11. אופים בחום של 250 מעלות כעשר דקות.
12. מוציאים מהתנור כשהקלצונה מתנפחת ומקבלת גוון בצבע זהוב.

מתכון לפוקצה קלאסית

החומרים:
הבצק (ר' מתכון למעלה)
שמן זית
מלח גס
עלי אורוגולה
פרמז'ן
חומץ בלסמי
עגבניות שרי

ההכנה:

1. משטחים את כדור הבצק עם האצבעות לתחתית עבה, מפזרים שמן זית ומלח גס.
2. בעזרת סכין,מחוררים את הבצק במספר חורים.
3. אופים בחום של 250 מעלות ומוציאים כשהפוקצ'ה מקבלת גוון זהוב ופריך
4. מעל הפוקצ'ה יש לפזר אורוגלה מעורבבת עם שמן זית ופרמזן מעליה, לזלף בלסמי מצומצם ולפזר עגבניות שרי.

בועז לביא
קלצונה ריקוטה בועז לביא
קלצונה ריקוטה

החומרים (לבצק):
 
קילו קמח
600 מ"ל מים
10 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
100 מ"ל שמן זית

לקלצונה:
3 כפות שוקולד נוטלה   
2 כפות ריקוטה ללא מלח

ההכנה:
1. מוסיפים למיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים דקה.
2. מוסיפים את המים והמלח ומערבבים על מהירות נמוכה 10 דקות.
3. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב עוד 5 דקות.
4. מעבירים את הבצק לקערה עם כיסוי ומתפיחים 4 שעות במקרר.
5. לאחר ההתפחה יוצרים כדורים של 150 גרם ונותנים לבצק לתפוח שוב עוד שעה.
6. מרדדים כדור בצק לקוטר של 20 – 25 ס"מ .
7. את הנוטלה והריקוטה מניחים במרכז הבצק .
8. מקפלים את הבצק לחצי ירח ומהדקים היטב את הדפנות .
9. מעבירים לתבנית עם מעט קמח ומפזרים אבקת סוכר מעל .
10. אופים בחום של 250 מעלות עד שהבצק מזהיב.

המתכונים באדיבות רשת המסעדות נובה ג'ויה. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מאפים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים