ברכת הגפן: 4 מתכוני ענבים רעננים
אפשר להקפיא ולנשנש אותם קפואים, אפשר להוסיף לקנקן מים, על תקן קוביות קרח, יחד עם עלי נענע טריים. ואפשר גם להכין טארטים אישיים של ענבים, גבינת ריקוטה ומייפל

רוטב על בסיס יוגורט מתובל בקארי פיקנטי, שהולך מצוין עם מתיקות הענבים.
החומרים ל4- מנות:
4 כוסות אורז מבושל קר
1 כוס ענבים חצויים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס"מ
5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
לרוטב:
2 כפות גביע יוגורט 3%
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר חום
1 כף אבקת קארי
מלח ופלפל שחור
להגשה:
1/3 כוס בוטנים קלויים מלוחים
1/3 כוס נענע קצוצה
ההכנה:
.1 מערבבים את חומרי הרוטב בקערית עד שהסוכר נמס.
.2 מערבבים אורז, ענבים, פלפל ומשמשים בקערה. יוצקים רוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. .3 מפזרים בוטנים ונענע ומגישים.
סלט של מרתה סטיוארט, האחת והיחידה, שהוא בעצם מעין וריאציה קלילה לסלט ולדורף.
החומרים ל4- מנות:
3 גבעולי סלרי פרוסים לפרוסות דקות
2 תפוחי גרני סמית חצויים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כוסות ענבים חצויים
1/3 כוס אגוזי פקאן שבורים גס
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
טארטים אישיים ואלגנטיים מבצק עלים. המתכון פשוט להכנה, אבל אם אתם רוצים לעשות את החיים עוד יותר קלים, אפשר לחסוך את חיתוך הבצק ולקנות ריבועי בצק עלים חתוכים מראש.
החומרים ל10- טארטים:
10 ריבועי בצק עלים מופשרים לפי ההוראות על האריזה (או 300 גרם בצק עלים חתוך לריבועים בגודל 10X10 ס"מ)
למלית:
1 קופסה 250) גרם) גבינת ריקוטה 5% ללא מלח
1/4 כוס 2 + כפות סירופ מייפל
90 ענבים
להברשה:
1 ביצה טרופה
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל190- מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
.2 מכינים את המלית: מערבבים גבינת ריקוטה ורבע כוס סירופ מייפל בקערית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
.3 מכינים את הטארטים ואופים: מסמנים על ריבועי הבצק שוליים בעובי 1 ס"מ בלי לחרוץ ומניחים בתבניות. מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע הבצק ומורחים על הבצק, חוץ מהשוליים. מסדרים ענבים בשורות (שלושה ענבים בכל שורה .( ומטפטפים מעליהם מעט סירופ מייפל.
.4 מברישים את השוליים במעט ביצה טרופה.
.5 אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
לפני שמתחילים בהכנת הריבה, מאחסנים צלחת במקפיא. כשרוצים לבדוק אם הריבה מוכנה, מניחים כף מהריבה על הצלחת הקפואה, ממתינים דקה ומעבירים את האצבע באמצע. אם נוצר שביל - סימן שהריבה מוכנה. אם הריבה מתחברת - מבשלים עוד כמה דקות ובודקים שוב.
החומרים לצנצנת בנפח 1 ליטר:
1 ק"ג נטו ענבים ירוקים (ללא האשכולות)
4 כוסות 800) גרם ) סוכר
1 כף מיץ לימון
4 מסמרי ציפורן (לא חובה )
ההכנה:
.1 מניחים צלחת במקפיא.
.2 מחממים את כל החומרים בסיר על להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
.3 מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף בעזרת כף מחוררת ומבשלים כשעה על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהריבה מקבלת צבע אדמדם (הריבה תיראה נוזלית, אך תיקרש כשתצטנן).
4. בודקים סמיכות בעזרת צלחת קפואה. מסירים קצף אם יש, מצננים מעט ומעבירים לצנצנת מעוקרת.