מרוקו לייט: 3 סלטי קוסקוס

קוסקוס מוכן מקמח מלא הוא דרך מצוינת להתקין ארוחה בריאה וטעימה בכלום זמן, בטח אם מצוותים לו כל מיני תוספות מעניינות כמו פירות יבשים, טופו או לימונים כבושים. 3 סלטי קוסקוס של השף גיא פרץ

גיא פרץ | 2/8/2010 13:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קוסקוס בריאות

ירקות טריים, קוסקוס מלא וקוביות טופו במרינדה אסיאתית עשירה – שילוב מנצח לארוחת בריאות טעימה. מתאים כמנה ראשונה, כתוספת, או כארוחת צהריים שמכינים מראש

ולוקחים לעבודה.
אני אוהב לאכול טרי וקרוב לזמן ההכנה אך במקרה הספציפי הזה מותר ואף מומלץ לחרוג מכלל זה ולתת לסלט "לשבת" לילה במקרר. טעמו רק משתבח.

חומרים ל 4 מנות:
350 גר קוסקוס מחיטה מלאה
1 סלק אדום טרי קלוף חתוך לסלילים דקיקים
1 גזר טרי קלוף חתוך לסלילים דקיקים
חצי חבילת נבטים עבים
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 צנוניות קצוצות
מיץ מלימון 1
מלח ופלפל שחור טחון טרי 
2 כפות שמן זית 
300 גר טופו חתוך לקוביות ומושרה במרינדה

מרינדה לטופו:
כף סויה מתוקה
כף מירין
רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ
3 טיפות שמן סומסום
מלח ופלפל שחור טחון טרי

הכנה:
מניחים את הקוסקוס בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2  כפות שמן זית ומערבבים. יוצקים מעל 2  כוסות מים רותחים, מערבבים שוב ומכסים למשך 5 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד. מפזרים מעל את נתחי הטופו ומגישים קר.

צילום: בועז לביא
סלט קוסקוס וטופו צילום: בועז לביא
סלט קוסקוס ופירות יבשים

סלט קיץ מרענן, בעל טעמים חזקים וצבעים מרעננים. מיצי הפירות ניגרים אל הקוסקוס ויוצרים מנה קלילה ומתוקה במידה. 

חומרים ל-4 מנות:
350 גר' קוסקוס מחיטה מלאה
6 תאנים מיובשות 
6 מישמשים מיובשים
2 כפות חמוציות מיובשות
3 גבעולי בצל ירוק
כף עלי נענע קצוצים
כף גרעיני חמנייה קלויים
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מלימון  אחד
קורט מלח ופלפל שחור גרוס דק

ההכנה:
מניחים את הקוסקוס בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2  כפות שמן זית ומערבבים. יוצקים מעל 2  כוסות מים רותחים, מערבבים שוב ומכסים למשך 5 דקות.

חותכים את הפירות המיובשים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומשהים במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.

צילום: בועז לביא
קוסקוס פירות יבשים צילום: בועז לביא
סלט קוסקוס ים תיכוני

סלט ים תיכוני מרענן המוגש בשילוב רוטב עריסה, מומלץ להגיש עם דגי ים מטוגנים או מנת גריל חמה.

חומרים ל-4 מנות:
350 גר קוסקוס מחיטה מלאה
3 כפות לימונים כבושים קצוצים לקוביות קטנות
20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
4 שיני שום פרוסות
3 כפות כוסברה קצוצה דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
ענף טימין מפורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מחצי לימון

רוטב עריסה:
2 כפות עריסה
1 שן שום קצוצה
חצי כפית כוסברה קצוצה
1 כפית חומץ טבעי
רבע כפית כמון טחון
מלח לפי הטעם

הכנה:
מניחים את הקוסקוס בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2  כפות שמן זית ומערבבים. יוצקים מעל 2  כוסות מים רותחים, מערבבים שוב ומכסים למשך 5 דקות.

מערבבים את יתר החומרים ומניחים בקערת הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בכלי נוסף בצד.




גיא פרץ הוא השף של מסעדת מרקש אקספרס ברחוב הארבעה בתל אביב

צילום: בועז לביא
סלט קוסקוס ים תיכוני צילום: בועז לביא
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים