הולכים על גחלים: מילויים ותוספות לתפוחי אדמה

שף אייל פינקלשטיין ממסעדת "מקום בלב" זרק כמה תפוחי אדמה למדורה, ואז רקח לכל אחד מהם תוספת ייחודית. אפילו מרשמלו הולך. זהירות, זה לוהט

את
מיכל כ''ץ | 21/5/2011 7:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
* הכמויות הן לארבעה תפוחי אדמה
ממרח חצילים ולבנה (חלבי)

שף אייל פינקלשטיין.
שף אייל פינקלשטיין. שי בן אפריים

החומרים:

2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
שמן לטיגון עמוק
300 גרם גבינת לבנה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 לימון סחוט
חופן עירית קצוצה
3 שיני שום כתושות

ההכנה:

1. מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד להזהבה, מסננים מהשמן העודף ומקררים.
2. מניחים במעבד מזון את החצילים עם גבינת הלבנה וטוחנים עד
לקבלת ממרח חלק.
3. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הלימון, השום והעירית הקצוצה ומערבבים.
4. מגישים מעל תפוחי אדמה שנחצו לאורכם.

שי בן אפרים
תפוחי אדמה עם קרם ריקוטה וצימוקים (מימין) ועם קרם מרשמלו ופקאן. שי בן אפרים
קרם שמנת חמוצה עם שום ועירית (חלבי)

החומרים:

2 גביעי שמנת חמוצה
1 גביע יוגורט
3 שיני שום כתושות
חופן עירית קצוצה
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל לבן

ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
2. מגישים כמטבל לתפוחי אדמה מהמדורה.

רוטב שמנת, חרדל דיז'ון ופרמזן (חלבי)

החומרים:

2 מיכלי שמנת מתוקה
4 כפות חרדל דיז'ון עם גרגירים
1 כוס פרמזן מגורר
קורט סוכר מלח, פלפל לבן
1/4 כפית אגוז מוסקט

ההכנה:

1. מחממים את השמנת המתוקה עד אל סף רתיחה.
2. מוסיפים את החרדל ומערבבים עד שהוא נטמע בשמנת המתוקה.
3. מוסיפים את הפרמזן המגורר ואת התבלינים ומצננים מעט.
4. מגישים מעל תפוחי האדמה שנחצו לאורכם.

קרם עגבניות, בזיליקום ומוצרלה (חלבי)

החומרים:

3 עגבניות קצוצות
חצי כוס בזיליקום טרי
2 כפות מוצרלה מפוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות חמאה
3 שיני שום כתושות
6 זיתי קלמטה קצוצים

ההכנה:

1. ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב. מבשלים למשך מספר דקות, על מנת שהעגבניות יגירו נוזלים.
2. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הבזיליקום והזיתים הקצוצים.
3. מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים למשך שלוש דקות נוספות.
4. מניחים מהקרם על תפוחי אדמה מהמדורה (חצויים לאורכם) בעודם חמים, מפזרים מוצרלה מעל, ומכניסים לתנור (או מניחים בקרבת האש) עד להתכת המוצרלה.

שי בן אפרים
מימין לשמאל: תפוח אדמה מהמדורה (ללא תוספת); עם רוטב שמנת, חרדל ופרמזן; עם ממרח חצילים ולבנה; עם חזה אווז וירקות; ועם צ'ילי קון קרנה. שי בן אפרים
קרם מרשמלו ופקאן (חלבי)

החומרים:

2 מיכלי שמנת מתוקה
1 חבילה מרשמלו
1/2 כוס פקאן סיני קצוץ גס
1 כפית קינמון

ההכנה:

1. מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן.
2. צולים את המרשמלו על שיפודים, במדורה או על הגריל.
3. לאחר שהשמנת כמעט רתחה, מוסיפים את המרשמלו ומבשלים למשך מספר דקות עד שהמרשמלו נמס לחלוטין לתוך השמנת.
4. מוסיפים לסיר את הקינמון ולאחר מכן את הפקאנים.
5. מגישים מעל תפוחי האדמה שנחצו לאורכם.

קרם ריקוטה, צימוקים ווניל (חלבי)

החומרים:

2 גביעי גבינת ריקוטה
2 כוסות חלב גרגירים מתרמיל וניל אחד (או כפית תמצית וניל איכותית)
1/2 כוס צימוקים שחורים
3 כפות סוכר
4 תפוחי אדמה מהמדורה

ההכנה:

1. בסיר מביאים לרתיחה את החלב יחד עם גרגירי הווניל.
2. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חלק.
3. מוסיפים את הצימוקים ואת הסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס.
4. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מניחים בתבנית חסינת אש ויוצקים מעליהם את תערובת הריקוטה והצימוקים.
5. אופים במשך כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

תוספת חזה אווז מעושן וירקות (בשרי)

החומרים:

חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות גסות
1 כף שמן זית
4 שיני שום טרי, פרוסות
1 עלה דפנה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
מעט מים מלח, פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה טרייה

ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות חזה האווז למשך מספר דקות, עד להזהבה.
2. מוסיפים את הפלפל הירוק והחריף ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים לקבלת תערובת במרקם אחיד. מדללים את התערובת במעט מים. 4. מתבלים בשום, מלח, פלפל ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך מספר דקות עד לקבלת ממרח סמיך.
6. מגישים מעל תפוחי אדמה שנחצו לאורכם.

צ'ילי קון קרנה (בשרי)

החומרים:

1/3 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
150 גרם בשר טחון מובחר (מהצלעות או מהצוואר)
1/3 כוס יין אדום
4 שיני שום קצוצות דק
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס שעועית אדומה מבושלת (יש להשרות קודם למשך הלילה)
1 כוס שעועית שחורה מבושלת (יש להשרות קודם למשך הלילה)
מלח, פלפל שחור גרוס
קורט סוכר
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל מצרי (לא חובה)
1 עלה דפנה
מעט מים
חופן כוסברה קצוצה

ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד להזהבה.
2. מפוררים פנימה את הבשר הטחון, ומבשלים עד לשינוי הגוון מאדום לאפור.
3. מוסיפים את שיני השום, יוצקים את היין ובוחשים למשך דקות ספורות, עד שריחו של האלכוהול מתפוגג.
4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את השעועית השחורה והאדומה ומתבלים במלח, פלפל, מעט סוכר, אגוז מוסקט, כמון, פלפל מצרי ועלה דפנה.
6. מוסיפים מעט מים לדילול התערובת ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה. בתום הבישול מפזרים כוסברה קצוצה.
7. מגישים מעל תפוחי אדמה שנחצו לאורכם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->