אשתאול וליפול: ארוחת בוקר לא מומלצת

הבטיחו שהגיע "שף מתל אביב" וההנהלה התחלפה. אז יובל הימן נסע שוב ליער אשתאול למסעדת "תבלין" ואכל ארוחה גרועה. יוחזר השף לת"א או לבי"ס לבישול

יובל הימן | 1/8/2010 8:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הדרך אל מסעדת "תבלין" יפה מאוד. היא עמוסה עצי זית וירוק, ומעבירה אותך במהרה מהכביש הסואן לפסטורליה של טבע וכביש משובש. אך אל תטעו, אין בינה ובין המסעדה שהיא מובילה אליה שום קשר, חוץ מזה הגיאוגרפי; כאמור הדרך יפה ומזמינה, ואילו מסעדת "תבלין" היא - במקרה שמישהו רוצה להיות מאוד לארג' איתה - לא יותר מחלטורה שלא עלתה יפה.

הבעיה עם מקומות כמו "תבלין" היא שהם מלכודת. ראשית, מיקומה ביער אשתאול מפתה את מי שרוצה לצאת קצת מהעיר ולנשום בשומת עשב רענן. שנית, היא נותנת פתרון טוב למשפחות משום שהיא מרוחקת מכביש, ויש לידה איזו פיסת דשא שהילדים יכולים להתרוצץ עליה בעוד ההורים מביטים בהם תוך כדי ישיבה. ולבסוף, היא טובה גם עבור רוכבי אופניים של סוף השבוע, אבל הם באים ל"תבלין" כדי להרים רגליים ולשתות משהו ובזה אין כל בעיה, כי כבר כמה אפשר לדפוק מיץ תפוזים או לימונדה. או תה. אפילו "תבלין" מצליחה להוציא מתחת לידיים משקאות ראויים לשתייה, וזה פחות או יותר המחמאה הכי גדולה שהם עומדים לקבל כאן.

לפני משהו כמו חמש שנים יצא לנו לאכול ארוחת בוקר בשבת במקום, ובואו נאמר שלא נרשמה התלהבות רבה מהביקור, נהפוך הוא. לפיכך, כשהוצע להגיע לשם שוב הרמנו בבית כמה גבות, שאלנו שאלות קשות והצענו מקומות חלופיים. אבל הוגת הרעיון סיפרה שדיברה עם המסעדה, ושם אמרו לה כי ההנהלה התחלפה והגיע שף מתל אביב. אתם מבינים, הם הדגישו "שף מתל אביב" כאילו אמרו, "שמע, הצלחנו להביא את פראן אדרייה בזמן הפגרה של אל בולי".

ובכן, אם אכן נכונה האמירה בנוגע לשף מתל אביב, אני במקומו הייתי חוזר לא רק לתל אביב אלא גם לבית הספר לבישול ומבקש בחזרה את הכסף. יכול להיות שהוא תל אביבי אבל לבשל הוא לא יודע, גם לא להפוך ביצה.

שימי נייכטלר
חוות תבלין. הנוף יפצה על הכל? שימי נייכטלר

כדי להסביר כמה "תבלין" מחורבנת אתחיל בתפריט. בשבתות אפשר להזמין שם ארוחת בוקר שעולה 48 שקל לאדם (בדיוק אותו מחיר שמשלמים לארוחת בוקר טובה מאוד ב"מונטיפיורי" בתל אביב) והיא כוללת, שימו לב, לחם הבית. ומהו אותו לחם הבית, תשאלו? ובכן, זוהי ג'בטה מדובללת ומקומטת, צבועה בחום שאמור לשוות לה מראה כאילו הייתה עשויה מקמח מלא. ואם זה לחם הבית, הרי שהוא אומר משהו על הבית שמגיש אותו כלחם שלו. זאת ההתחלה, ויש לציין שהיא הייתה די טראומתית.

עם לחם הבית העלוב, שלחלקים

ממנו עדיין היה טעם של פריזר, מגיעה צלחת עם מטבלים. היו חמאה וגבינה צפתית שאותם אפילו השף התל אביבי של "תבלין" לא הצליח לדפוק. וגם טפנד. בעיקרון טפנד הוא ממרח צרפתי שבסיסו זיתים שחורים. רק הבסיס. אל עיסת הזיתים מצטרפים אנשובי, שמן זית איכותי, צלפים ולימון. בתבלין החליטו לדלג על הפרוצדורה, כתשו זיתים שחורים וגמרו עניין. בשביל מה להשקיע באנשובי וכולי? הייתה גם ריבת עגבניות גרועה, אבל עיקר הדרעק עוד לפנינו, שכן ארוחת הבוקר כוללת ביצים למיניהן וסלט.

צילום: שימי נייכטלר
ארוחת בוקר בתבלין. כמה מסובך להפוך חביתה? צילום: שימי נייכטלר

סלט הירקות אמנם נקצץ יפה אבל התיבול היה נחות. הסלט הירוק היה גבב עלים קטנים שנחשפו לשמן חלש ולא קיבלו שום נגיעה של לימון או חומץ ומלח. פשוט חוסר חשק.

השקשוקה נראתה כמו תוצאה של כישלון בחריכת פלפלים. העגבניות לא בושלו מספיק, כנ"ל הבצלים. הצבע היה בלתי מעורר תיאבון והטעם היה זוועה.

אבל זה עוד כלום לעומת החביתה עם הגבינה הצהובה שאני קיבלתי. היא הצליחה להחזיר אותי קצת יותר מ~20 שנה לאחור, לתקופת הטירונות. לא הייתי בחיל האוויר, הייתי בגולני. למי שלא מכיר אספר כי המטבח המרכזי של בסיס הטירונים בזק ליד ג'נין לא היה ידוע בגדולה הקולינרית שלו. טירונות החורף הייתה קשה והאוכל היה גרוע, אבל חיוך עלה על שפתיי כשנזכרתי בחביתות הקרירות והיבשות שהוגשו שם בעודי אוכל את מה שיצא מהמטבח של "תבלין" - הן שמו בכיס הקטן את החביתה במילוי גבינה צהובה של המסעדה. זאת שקיבלתי הייתה צמיגית, מטגנת מדיי, נפוחה מדיי ולא מתובלת כלל. המילוי היה בגודל של שני סמ"ר בלבד, אבל למרבה המזל הוא היה כל כך תפל וחסר מעוף, שטוב שהגיע בצמצום.

מה אגיד, חבל שמקום עם כל כך הרבה פוטנציאל, מעז להגיע לרמה כל כך נחותה. הדבר הנכון לעשות הוא לסגור לכמה ימים ולהביא טבח שיודע להפוך חביתה. אגב, הוא לא חייב להיות מתל אביב. כמו שזה נראה כרגע, ב"תבלין" יכולים להביא מישהו שעשה תורנות מטבח בבסיס הטירונים של גולני. הוא בטוח יהיה יותר מוצלח ממי שמבשל שם היום.

תבלין, יער אשתאול. טל': 9924995 – 02.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->