אני לא ציפיתי: ביקרנו באוונגרד

אז טעיתי וחשבתי שאוונגרד היא לא מה שהיא, מה שהביא אותי להביא איתי את סבתא לבר-מסעדה רועש וזוהר. סביר להניח שקרו שם עוד כמה דברים, אבל אנחנו נזכור רק את הפילה מיניון. לא תתחרטו

בן זהבי | 21/9/2011 17:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עשר שנים של פעילות מקרבות את אוונגרד למעמד של מוסד תל אביבי מן המניין. ממוקמת ברמת החייל מול הג'ירף, מנצנצת מרחוק ומהווה חלק בלתי נפרד מהאזור, הצליחה המסעדה לזכות לדעות חלוקות: מסתבר שאף אחד לא יודע בדיוק איך לאכול אותה. לאוויר נזרקו "דיינר אמריקאי", " מגוונת", "קוסמופוליטית", ואף "הדיינר של המזרח התיכון". לא ברור בדיוק מה הכוונה.

כשהגענו למקום, הופתענו למדי: איך אף אחד לא חשב לציין כי מדובר בר ספורט. פלזמות מקיר לקיר, גופי ניאון בצורות בירה זו או אחרת על הקירות, ובר רועש למדי למרות שמדובר בשלישי בשמונה בערב.

ההפתעה מקבלת נופך אחר כאשר לוקחים בחשבון את בת הלוויה לארוחה. זו הפעם הראשונה בה סבתא מצטרפת לביקור קולינרי, ואחרי 81 שנות פעילות בשלוש יבשות שונות, מתוכן שלושה עשורים בבואנוס איירס, קשה להתווכח איתה על אוכל, ובכלל. מה גם שהאסאדו בגינת ביתה לא נופל מאף מסעדה באזור, ודאי לא ספורט בר ברמת החייל.

לאחר ההלם הראשוני עברנו על התפריט העבה, בזמן שהוגשה לשולחן כוס מלאה פופקורן, תזכורת לטעות. התפריט מגוון ומצויד במנות גדולות, גם הראשונות, ולפתיחה בחרנו בפטה כבד שמוגש עם טוסטונים וצ'אטני קיווי (48 שקל), וסלסלת פטריות מעופפת - פטריות שמפניון מטוגנות בבצק בירה (58 שקל).

בעוד ניסיתי למצוא דרך לתרץ ש"בפעם האחרונה בה הייתי במקום הוא נראה אחרת" (עברו שבע שנים, כך שסביר שאני גם טועה וגם משקר), הגיעה המלצרית הנהדרת עם המנות לשולחן. הן גדולות, וברור לשנינו שניתן להסתפק באחת.
 
אוונגרד
אוונגרד דן פרץ

הטעימה הראשונה ממנת הכבד הבהירה שמצפות לנו הפתעות נוספת. הפטה חמאתי במידה, בעל טעם חזק ועם צ'אטני שהתאים בדיוק, וגם הסלט הסתדר מצוין בצלחת. מהסלסלה נהננו אף יותר: הפטריות אמנם שמנוניות (בכל זאת טיגון עמוק), אך מי שאוהב את הז'אנר כמונו ייהנה מהמנה בוודאות. הבצק קריספי, הפטריות גדולות, ומלבד המיונז הפיקנטי שלא הסתדר ונותר בצד, נהננו מכל ביס.
אין צורך בגברת פלפלת

עכשיו כבר אפשר להירגע: הסבתא מרוצה, הלחץ ירד והכל בסדר. משחק הטניס ששודר על הפלזמות הסתיים רק כדי להזכיר שליגת האלופות מתחילה עוד חמש דקות. נו מילא - נפצה על כך באוכל.

לעיקרית בחרנו בנתחי פילה מיניון (110 שקל), עם צ'יפס בצד. איומים מצד הגרמנייה כי לא אקבל אפילו ביס בודד שיכנעו כי רצוי להזמין מנה נוספת, בעוד סלט קיסר עם תוספת נתחי עוף ישמש כגיבוי.

הסלט היה בסיסי וענה על הדרישות, אך במהירות ננטש עם הגעת המדליונים. שלושה נתחים נהדרים הצליחו להאפיל על ההמולה, על הפלזמות ועל כל שאר המנות.
 

פילה מיניון. כל השאר הרבה פחות חשוב.
פילה מיניון. כל השאר הרבה פחות חשוב. דן פרץ
לאחר שנעלם אחד מהשלושה התפנתה אנינת הטעם לדבר, ואמרה כי לא אכלה בשר כה משובח כבר תקופה ארוכה. כפי שצוין - קשה להתווכח איתה, במיוחד בכל הנוגע לבשר: הפילה איכותי, מתובל, ועשוי בדיוק שממש לא ציפינו לו - הכל כמו שצריך. רוטב ה"שמנת פלפלת" נותר בצד מכיוון שהיה חזק מדי, אך לא היה בו כל צורך והמנה הוכתרה כהצלחת הערב.

יחד עם פאי תפוחים, תה ואספרסו לקינוח קיבלנו חשבון של 334 שקלים - מחיר סביר בהחלט לדעתנו, בהתחשב בתמורה. מה גם שעיניים קטנות משלנו היו מסיימות את הערב במחיר נמוך בהרבה.


אז יש כאלו שיתווכחו לגבי אופי המקום, ויגידו כי לא מדובר בבר ספורט אלא במקום בילוי או מוסד שהגדיר בעצמו ז'אנר חדש. רוצים עוד? גם ים תיכוני אפשר להוסיף לטייטל הלא רשמי. לא מספיק? קחו גם דיינר. אותנו זה ממש לא מעניין - רק תביאו עוד מנה של פילה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים