עלה ברשת: חריימה בסגנון אסיאתי-אינדונזי

יום אחד, בלב מנהטן, הציפו את הבשלנית אתי אלימלך געגועים לדג המרוקאי של אמא. אחרי סיבובים קולינריים ברחבי העולם היא הגיעה לנוסחה המנצחת לחריימה. מדור חדש

אתי אלימלך | 8/6/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשישי אחד, מליבה הפועם של מנהטן, אחרי יום עבודה ניו יורקי ארוך בבוטיק הצרפתי של ניקול ניקולסון המוטרפת, הציפו אותי לפתע פתאום געגועים עזים לאמא. או בעצם לתבשילי שישי המסורתיים שלה, תבשילים עם טעם של יום שישי ובית חם.

באותו יום נכספתי במיוחד לדג המבושל שלה, עשוי ברוטב פיקנטי מעגבניות טריות, פלפלים, שום ולימון. רוטב נפלא, שכל חלה בעולם היתה ששה ושמחה לטבול בו.

אך לא היה דבר מזה בקרבתי. לא חלה, לא דגים, רק געגועים לאמא. ושוב מצאתי את עצמי יושבת מול ידידי הטוב במסעדה הסינית הקטנה שבקצה הרחוב ומתוך פשרה דואבת מזמינה מנת דג פיקנטית, מתובלת בהרבה שום ופלפלים ורוטב חמוץ מתוק שהסינים המציאו, אולי במיוחד עבורי.

ואז זה קרה. הדג הזה, שהוגש לי במסעדה סינית, הזכיר לי משהו מוכר. לקח לי דקה לפרק את הטעם הנפלא של המנה הזו ובהשראתה הכנסתי למזוודת המתכונים הניידת שלי מתכונים נפלאים ומיוחדים בטעמם, שעליהם התווספו מתכונים נוספים, בהשפעת המטבח האינדונזי.

היום, אחרי עשרים ושלוש שנים, מיזוג התרבויות הזה תפס לו מקום נכבד מאוד במטבחי, נקודת מפגש של טעמים בין צפון אפריקה ואסיה.

הדג הזה מתבקש ברמיזות עדינות מאורחיי ובנועזות רבה מבני ביתי. כל היתר פשוט מבקשים בנימוס את המתכון. הנה הוא.

המתכון מתאים לדג במשקל 1.5- 2 ק''ג. מומלץ לרכוש דגים מפולטים וטריים בלבד. גם נתח של פילה סלמון יתאים, מאוד חשוב שיהיה טרי. גם מושט טרי יוצא נפלא.
צילום: יוסי אלוני
אתי אלימלך. מרכיבה את החריימה צילום: יוסי אלוני
דג ברוטב פיקנטי

חומרים:
דג מושט או פילה סלמון

חומרים לרוטב:

2 לימונים סחוטים
½ כוס רוטב צ'ילי
½ כוס סויה מתוקה (ניתן להשיג במרכולים, בקבוק זכוכית גדול)
כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
½ כוס שמן זית
10 שיניי שום קצוצות (חשוב משום טרי)
1 חב' כוסברה קצוצה (2 כוסות)
5 עגבניות קצוצות (אפשר עגבניות משומרות)
2 גמבות פרוסות
פלפל ירוק חריף או פלפל צ'ילי טרי קצוץ
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

1. משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית וזורים על הדג מעט מלח גס, מפלפלים בפלפל שחור ומסדרים יפה בתבנית המשומנת.
2. מערבבים את כל החמרים יחדיו ושופכים מעל הדג.
3. אופים בטמפרטורה

גבוהה בתנור מחומם מראש-בין 25 דק לחצי שעה, עד שהצבע דבשי ויפה.
שידרוגים: ניתן להוסיף ביחד או לחוד בצל ירוק קצוץ, פטריות פרוסות, כף אחת של ג'ינג'ר מרוסק.



לאתר של אתי אלימלך

צילום: יוסי אלוני
דג פיקנטי. הטוויסט: רוטב סויה מתוק צילום: יוסי אלוני
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

זכרונות מאינדונזיה

צילום: ענת סקילי

אתי אלימלך היא ציירת, שפית ובעלת קייטרינג בוטיק שמחבר טעמים, ריחות ואסתטיקה מאינדונזיה ועד מרוקו

לכל הכתבות של זכרונות מאינדונזיה

עוד ב''זכרונות מאינדונזיה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים