לנגב בסורינמית: איך מכינים רוטי?
השבוע אתי אלימלך קופצת למטבח הסורינמי עם הרוטי - פיתה ממולאת באפונה יבשה ושום, שניצלית על מחבת חם מאוד ומוגשת כבסיס לתבשילי עוף דגים או בשר
בתום יום עבודה עמוס במסעדה שהיתה בבעלותי בהולנד בזמנו, כשרציתי פינוק קל של אוכל מבושל, חמים וטעים - משהו בישולי ואימהי שעוטף באהבה ושפע של חום ביום הולנדי קריר וסגרירי, הייתי חושבת על ה"רוטי", אותה פיתה סורינמית מדהימה שעולה על על שולחננו לעתים קרובות.
המקום היחיד שיכול היה להעניק לי את התענוג הזה היה מסעדה סורינמית קטנטונת, ברוטרדם, ברחוב מידלאנסטראט. רחוב ראשי ברובע מעורב של סורינמים ומרוקאים. מסעדות סורינמיות רבות מרוכזות באיזור הזה, ואת זו הקטנטונת אהבתי מכולן.
אז מה זה רוטי? רוטי הוא מעין פיתה ממולאת באפונה יבשה ושום, שניצלית על מחבת חם מאוד. מגישים אותה על צלחת כבסיס לתבשיל עוף, דגים או בשר. הרוטב העשיר נספג לפיתה ומתאחד עם המנה וככה נוצרת חגיגה שלמה של טעמים ומרקמים.

רוטי. בסיס למאכלי דגים ובשר
צילום: יוסי אלוני
איך מכינים רוטי?
חומרים:
500 ג'ר קמח תופח
300 מ''ל מים
150 ג''ר אפונה יבשה
1 כפית כמון
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנת המילוי:
בשלו את האפונה היבשה עד שתתרכך מעט.
סננו והכניסו למעבד מזון.
שפכו לקערה והוסיפו שום, כמון, פלפל ומלח לפי הטעם.
ערבבו היטב ותקנו תיבול אם יש צורך.
הכנת הבצק:
ערבבו את הקמח עם בתנועות לישה. הבצק צריך להיות רך ולא נדבק לידיים. הכינו מהבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג וצרו גומחה באמצע. מלאו מעט מהמילוי וסגרו וגלגלו חזרה. הניחו כאשר הפתח שסגרנו כלפי מטה.
חממו מחבת טפלון על אש גבוהה מאוד ומזגו מעט שמן.
רדדו
כל כדור לעלה דק בעובי 2 מ''מ והניחו על המחבת החמה. לאחר חצי דקה הפכו לצד השני.
אין צורך להשתמש בכמות שמן נוספת עם שאר הבצק.
מומלץ להניח את הרוטי אחד על גבי השני על מגבת מטבח גדולה ולסגור כדי שהאדים ישמרו על הלחות והרוטי לא יתייבש.







נא להמתין לטעינת התגובות
