פינוק לשבת: טארט תאנים בקרם שקדים
טארט דק וקליל, עם בצק פריך, קרם שקדים נימוח וקל להכנה ותאנים טריות ואפויות, שיהיה נהדר ליד כוס תה מעשבי גינה. פינוק אפוי למי שאוהב פירות בתוך העוגות שלו
מרכיבים:
בצק פריך:
250 גרם קמח מלא.
125 גרם חמאה.
75 גרם סוכר קנים טחון בבלנדר או מטחנת תבלינים.
3 חלמונים.
קרם שקדים למילוי:
200 גרם שקדים קלופים טחונים לאבקה במעבד מזון.
200 גרם חמאה.
200 גרם סוכר קנים.
2 ביצים.
2 כפות קמח.
לסיום:
12 תאנים שטופות.
אופן הכנה:
בצק פריך: מעבדים את כל החומרים עד ליצירת פירורים. מהדקים לכדור בצק, מקררים ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ. פורשים על הבצק נייר אפיה, מפזרים קטניות (כדי שהבצק לא יתפח), אופים 15 דקות, מורידים את נייר האפיה והקטניות ואופים עוד 5 דקות.
מילוי קרם שקדים: טוחנים את השקדים, החמאה והסוכר למרקם חלק ומוסיפים
הביצים והקמח. טוחנים לזמן קצר נוסף עד שמתאחד. מורחים את קרם השקדים על הבצק האפוי.
התאנים: חורצים X עם סכין בקצה התאנה ולוחצים קלות עד שנפתחת לצורת פרח. מסדרים את התאנים מעל הקרם מסביב לעוגה. לוחצים אותן מעט פנימה לתוך קרם השקדים.
אופים את העוגה כולה 20 דקות ב 180 מעלות, עד שהקרם מתייצב.

טארט תאנים עם קרם שקדים. המלצה ממשק ברזילי על שימוש בסוכר קנים
צילום: יח''צ