פרחה שושנה אצלי בגינה: מתכוני סבתא משוכללים
ברכות ראש השנה הן עניין של מסורת, ומסורת, כידוע, אסור לשנות. גיל גלר מפסיק לפחד מסבתא - ומציע שלל מתכונים מסורתיים חדשים לגמרי

החומרים (8 מנות):
1 ק"ג דלעת מקולפת, חתוכה לקוביות של 1 ו-1/2 ס"מ
חופן קשיו קלוי וקצוץ (לפיזור בסוף)
חופן כוסברה לפיזור, רצוי, אבל לא חובה
לרוטב:
400 מ"ל חלב קוקוס
שמן
1/2 כוס מים
אצבע ג'ינג'ר מקולפת וקצוצה דק
מקל למון גראס אחד, שבור ומעוך - לא קצוץ, השבירה משחררת ריחות וטעמים
שן שום, קצוצה דק
קורט צ'ילי חריף
3 טבעות של צ'ילי אדום טרי
שתי כפות סוכר
כפית קארי צהוב
כפית מלח
ההכנה:
1. חלטו את הדלעת במים רותחים מספר דקות. אנו רוצים לרכך מעט את הדלעת, אבל שמרכזה יהיה קשה. סננו את הדלעת וקררו אותה.
2. רפדו תבנית בנייר פרגמנט משומן קלות ופזרו את הדלעת בשכבה אחידה עליה. אפו את הדלעת כ-20 דקות בחום של 220 מעלות עד שהיא מזהיבה.
3. בזמן האפייה אנו מכינים את הרוטב.
4. הכניסו את כל מרכיבי הרוטב לסיר קטן ובשלו אותו עד שהוא מסמיך. קררו את הרוטב. הרוטב צריך להיות בצבע צהוב זרחני.
5. בזמן ההגשה שפכו מעט מהרוטב על כל מנת דלעת, פזרו את הקשיו והכוסברה.

החומרים (10 מנות):
2 חופנים גדולים של תמרים יבשים מגולענים וקצוצים קפואים
1/2 מלון חתוך לקוביות קטנות, קפואות
קרח קר וקשה
קורט אגוז מוסקט אגוזים קלויים מלוחים, גרוסים גס (שבורים גס)
1 כף סוכר
ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למיקסר וטוחנים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת מרקם שבור וברדי. 2. מעבירים לכוסות זכוכית יפות ומפזרים למעלה מעט אגוזים גרוסים. רוביא (לוביה).

במקור המתכון הוא עם שעועית שחורה, אבל בראש השנה פרחה שושנה, אז. . . רוביא יבשה יש להשרות במשך הלילה עד שתתרכך ואז לבדוק היטב אם אין חורים, כתמים שחורים מתחת לקליפה וחרקים.
החומרים לכלי אחד של ממרח:
1 כוס לוביה מושרית
2 בצלים לבנים, קצוצים גס
3 שיני שום, קצוצות גס
1 כפית כמון
שמן זית - 3 כפות לטיגון, 1/4 כוס לטחינה
מלח ופלפל שחור גרוס
חופן קטן של כוסברה קצוצה (ניתן להחליף בפטרוזיליה)
ההכנה:
1. משרים לילה את הלוביה בהרבה מים, הלוביה צריכה להיות מכוסה לגמרי והיא גם שותה חלק מהמים.
2. מבשלים את הלוביה עד שהיא רכה לגמרי.
3. בסיר בינוני מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומוסיפים את השום, מטגנים עוד כשתי דקות.
4. מוסיפים את הלוביה המבושלת אל הסיר (שומרים את נוזלי הבישול).
5. מוסיפים את הכמון ומטגנים כחמש דקות נוספות.
6. מעבירים את הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד תוך הוספת שמן הזית.
7. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה. מערבבים.
8. אפשר להוסיף חלק מנוזלי הבישול כדי לקבל מרקם יותר משחתי.
9. מגישים עם טוסטים או לחם לבן טרי.
גיל גלר הוא השף של "גיל גורמה". חפשו אותו בפייסבוק או ב-gilgourmet.co.il
