אקסייט! המנות האחרונות לשולחן החג של עזרא קדם
כולם נשענים לאחור, פותחים עוד כפתור ונאנחים. תתפלאו, אבל גם במצב הזה, אחרי חגיגת מנות החג, הם לא יסרבו לקינוח מדהים. שולחן החג של עזרא קדם באקורד סיום מתוק
המנות הראשונות של עזרא קדם
המנות העיקריות של עזרא קדם

דרגת קושי: קלה חלבי זמן הכנה: 20 דקות עד שהמנה מוכנה: 30 דקות
המצרכים (ל5- מנות:(
2 כוסות חלב
1/4 כוס סוכר
3 טיפות מי ורדים
1 כפית קינמון
250 גר' 1 1/4) כוסות)
אורז ריזוטו
2/3 כוסות שמנת מתוקה
2 כפות צימוקים קצוצים
2 כפות שקדים לבנים קצוצים
2 כפות פיסטוק טרי קצוץ
2 כפות משמשים מיובשים קצוצים
2 כפות אגוזי לוז קצוצים
קליפה מגוררת מלימון אחד קטן
ההכנה:
.1 מחממים את החלב עם הסוכר, מי הוורדים והקינמון בסיר בינוני על להבה נמוכה ומוסיפים את האורז.
.2 מבשלים את האורז תוך כדי בחישה כ15- דקות עד שהוא סופג את
.3 מוסיפים את השמנת, הצימוקים, השקדים, הפיסטוק, המשמשים, אגוזי הלוז וקליפת הלימון המגוררת וממשיכים לבשל עד להצטמצמות הנוזלים וקבלת מרקם קטיפתי.

בחרתי במרק זה מכיוון שהשנה פסח חל במארס ועדיין ניתן למצוא הדרים אורגניים נהדרים.
דרגת קושי: קלה פרווה זמן הכנה: 10 דקות עד שהמנה מוכנה: 30 דקות
המצרכים (ל5- מנות:(
1 ל' מיץ הדרים סחוט טבעי (תפוזים, תפוזי דם, אשכוליות, קלמנטינות וכו')
70-50 מ"ל 1/3) כוס) סירופ סוכר
פילטים (פרוסות נקיות) מ5- פירות הדר (תפוזים, אשכוליות, קלמנטינות וכו')
1 צרור קטן של נענע או מנטה
ההכנה:
.1 מרתיחים את מיץ ההדרים בסיר קטן ומנמיכים את האש.
.2 מבשלים את המיץ על להבה נמוכה כ3- דקות, ומאזנים את הטעם עם סירופ הסוכר (מבשלים על כל 1 ליטר מים, 1 ק"ג סוכר, עד להתמזגות מלאה.( אם יש צורך בהוספת חמיצות ניתן להוסיף מעט מיץ לימון.
.3 מסדרים בתחתית כל צלחת את הפילטים בצורת פרח, יוצקים מעל את המרק החם ומפזרים למעלה את הנענע הקצוצה.
המלצת השף: מומלץ מאוד להשתמש בפירות הדר אורגניים.

דרגת קושי: בינונית חלבי זמן הכנה: שעה עד שהמנה מוכנה: יממה
המצרכים (ל15-10- מנות:(
למרקחת:
דלעת במשקל 1.2 ק"ג חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
3/4 כוס מיץ לימון
2 1/2 כוסות סירופ סוכר
4-3 תרמילי הל
1 מקל וניל
לעוגה:
1 1/2 כוסות של קוביות דלעת מהמרקחת
1 1/2 כוסות סירופ מהמרקחת
1 גביע יוגורט
1 1/2 כוסות חלב
250 גר' גבינת מסקרפונה
4 עלי ג'לטין
300 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה
אופן ההכנה:
המרקחת:
.1משרים את קוביות הדלעת במיץ לימון למשך הלילה.
.2 מבשלים את הדלעת עם סירופ הסוכר (מבשלים על כל 1 ליטר מים, 1 ק"ג סוכר, עד להתמזגות מלאה,( תרמילי ההל ומקל הווניל חצוי לאורכו, על להבה נמוכה מאוד כ3- שעות עד להתרככות מלאה של הדלעת.
העוגה:
.1 טוחנים בבלנדר 1 כוס קוביות דלעת מהמרקחת, את סירופ המרקחת, היוגורט, 1/3 כוס חלב וגבינת המסקרפונה, עד לקבלת תערובת חלקה.
.2 קוצצים את יתרת קוביות הדלעת (משאירים כ1- כוס להגשה) בסכין ומחממים בסיר יחד עם 2/3 כוס חלב על להבה נמוכה למשך כ3- דקות. לא מביאים לרתיחה!
.3 מרככים את הג'לטין במים קרים, ממיסים ב1/2- כוס חלב ומסננים. נזהרים מלהרתיח את החלב.
.4 מערבבים בקערה את פירה הדלעת, הדלעת הקצוצה, החלב והג'לטין ומקפלים לתערובת את השמנת המוקצפת.
.5 יוצקים את התערובת לקעריות אישיות ומקררים 5 שעות לפחות.
להגשה:
מניחים 3-2 קוביות דלעת בכל קערית ומעט מסירופ המרקחת. ניתן להוסיף קליפת תפוז מגוררת.

דרגת קושי: בינונית חלבי זמן הכנה: 30 דקות עד שהמנה מוכנה: 5 וחצי שעות
המצרכים (ל5- מנות:(
למרק:
350 גר' שקדים לבנים פרוסים או טחונים
1 ל' מים מינרליים
70-50 מ"ל 1/3) כוס) סירופ שקדים באיכות גבוהה
70-50 מ"ל 1/3) כוס) סירופ סוכר
להגשה: 30-20 כדורי מלון
לעוגיות:
250 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
2 1/2 כוסות קמח
135 גר' שקדים פרוסים
אבקת סוכר
ההכנה:
המרק:
.1 מערבלים בבלנדר את השקדים והמים 3-2 דקות. שומרים את הנוזל בקופסה בעלת מכסה 5-4 שעות במקרר.
.2 מסננים היטב את הנוזל ומוסיפים את סירופ השקדים. אם המרק אינו מתוק מספיק לטעמכם ניתן להוסיף לו סירופ סוכר.
העוגיות:
.1 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח והשקדים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
.2 יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-1 ס"מ. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל180- מעלות (במדף העליון) כ7-6- דקות עד שהן מזהיבות. לאחר האפייה זורים על העוגיות אבקת סוכר בעודן חמות.
להגשה:
מומלץ להגיש את המרק קר בליווי כדורי מלון ועוגיות שקדים חמות מהתנור.