צבע של טבע: סלט סלק וגבינה כחולה
כדאי מאוד לשלב סלק בסלט, כי הוא משאיר אחריו שובלים בגוונים שונים של ורוד ונותן הרגשה שלטבע יש מספיק צבע, לא צריך להוסיף. מתכון של שף רוברט קלוגר מננה-בר

סלט סלק עם גבינה כחולה צילום: בועז לביא
לסלט:
1 סלק מבושל עד ריכוך, חתוך לקוביות קטנות
50 גרם גבינת גורגונזולה (המהדורה האיטלקית של הרוקפור), חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס עלי בייבי
¼ כוס אגוזי מלך
לרוטב:
1 כפית שמן אגוזים
1 כף חומץ חרז (חומץ שרי ספרדי)
1 כף סיידר תפוחים מצומצם
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
2. בקערה, מערבבים את הסלק, אגוזי המלך והגבינה עם שתי כפות רוטב.
3. מניחים את עלי הבייבי על צלחת, מתבלים ברוטב שנשאר ומניחים מעליהם את תערובת הסלק שבקערה.