האופציה הצ'כית: מתכונים לפיקניק מפונק

אין כמו חג הטיולים להשקעה טובה בפיקניק. זה מתחיל כשנפטרים מהלחם הפרוס ומהגבינה הצהובה, וממשיך בהכנות קלות ששכרן בצידן. מסעדת פראג הקטנה ממליצה על הקונספט הצ'כי

ירדן לוי | 4/10/2009 9:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חג הטיולים המשפחתיים, הידוע גם בשם סוכות, מכיל בתוכו פיקניק בילט אין כמעט. יוצאים למסלול של עשרה קילומטר - יש לקחת ככר של לחם פרוס, חבילת גבינה צהובה פרוסה וכמה ירקות כדי להרטיב את הכול יחד.

ובכן, לא חייבים לטייל, לא חייבים לצאת מהבית ולא חייבים לאכול בסוכה - אבל פיקניק משובח, חייבים גם חייבים. מהמטבח של מסעדת פראג הקטנה, ממליצים על הקונספט הצ'כי:

סלט תרד
סלט תרד צילום: יחסי ציבור
סלט תרד

החומרים ל-5 מנות:
500 גרם עלי תרד בייבי
2 פלפלים אדומים
250 גרם פטריות טריות
100 גרם אגוזי פקאן צלויים
150 גרם בייקון מעושן

ההכנה:
שוטפים היטב את עלי הבייבי, חותכים את הפלפלים לקוביות סלט קטנות. חוצים את הפטריות, קוצצים את הבייקון ומעבירים הכול לקערת סלט. מערבבים יחד ומתבלים לפי הטעם ברוטב או בתיבול רגיל של לימון, מלח ושמן זית. מוסיפים מעל את אגוזי הפקאן ומגישים.
שיפודים צועניים

שיפודי צוענים
שיפודי צוענים צילום: יחסי ציבור
החומרים ל-4 מנות:
1 ק"ג  חזה עוף
6 פלפלים אדומים
5 בצלים
1 גזר קצוץ
1 סלרי קצוץ
1 רוזמרין קצוץ
עלה דפנה אחד
200 גרם רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה + 2 כפות פפריקה חריפה
100 גרם קמח
חצי כוס ציר בקר
8 שיפודי עץ
שתי כפות של יין לבן

ההכנה:
1. חותכים את חזה העוף לקוביות, 4 בצלים לקוביות, 4 פלפלים לקוביות ומשפדים אותם לפי הסדר בשיפודים.

2. צולים את השיפודים על הגריל או על מחבת פסים חמה.
3. במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הגזר, סלרי, בצל, רוזמרין, ועלה הדפנה.
4. מבשלים על אש נמוכה כשתי דקות.

5. מוסיפים לרוטב פפריקה מתוקה וחריפה ואת ציר הבקר. מערבבים הכול יחד ומורידים מהאש.
6.
מוסיפים בעדינות לרוטב את הקמח, מערבבים עד שהעיסה מתאחדת. מוסיפים את רסק העגבניות ומחזירים חזרה לאש מערבבים.

7. מבשלים את הרוטב כ- 30 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את היין ואם צריך מתקנים את תיבול לפי הטעם האישי.

8. חותכים את יתר הפלפלים לקוביות ומוסיפים לרוטב למשך 5 דקות. מניחים את השיפודים המוכנים על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

סטייק סנדוויץ'

החומרים ל-4 מנות:
4 חתיכות לב אנטריקוט - 150 גרם כל אחת - צלוי על הגריל או על מחבת פסים חמה, לפי הטעם.
4 גבעולי רוזמרין
8 שינים שום קלופים
150 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
4 לחמניות
4 עגבניות פרוסות
4 מלפפונים פרוסים
4 עלי חסה
חרדל דיז'ון
מיונז
מלפפון חמוץ פרוס
בצל אחד פרוס

ההכנה:
1. פורסים דק את השום, מערבבים עם רוזמרין ומפזרים על האנטריקוט.
2. מוסיפים לזה שמן זית, מערבבים יחד ומשרים כ-30 דקות לפני ההכנה.
3. מורחים על הלחמניות את החרדל והמיונז ומסדרים את פרוסות הירקות והאנטריקוט על כל לחמנייה.

פרי דמפלינג

דמפלינד פרי
דמפלינד פרי צילום: יחסי ציבור
החומרים ל-6 מנות:
1.75 ק"ג תפוחי אדמה
330 גר' קמח
2 ביצים
12 גרם חמאה מומסת
כפית מלח
נגיעה של אגוז מוסקט
משמשים
קינמון לפי הטעם
קובית סוכר

ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, מבשלים, ומגרדים בפומפיה יום לפני הכנת המנה להוצאת כל הנוזלים.
2. מערבבים בקערה קמח, ביצים, חמאה, מלח, אגוז מוסקט ואת תפוחי האדמה המוכנים.

3. לשים את התערובת היטב עד לקבלת עיסת בצק. מעבירים למשטח ישר ומקומח ומשטחים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. חותכים לריבועים של 3X3.

4. שוטפים את המשמשים, חוצים ומגלענים. במקום בו היה הגלעין, שמים סוכר. סוגרים את המשמשים ומניחים על ריבוע הבצק.

5. בעזרת ידיים מקומחות היטב סוגים את הבצק כשהמשמש בפנים ומהדקים לכופתאה.

6. מבשלים את הדמפלינגס בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. הם מיד צפים. מזיזים מעט את הסיר בזמן הכנתם, כדי שלא ידבקו אחד לשני. כשהם מוכנים - הם צוללים למטה.

7. מגישים את הדמפלינג כשהוא חם, חתוך באמצע, עם מעט קינמון מעל.  

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים