מיקה שרון אצל מאיר השמן

השפית מיקה שרון ידועה בסגנון הפיוז'ן שלה, שמערב טעמים פיקנטיים מסורתיים עם טעמים עדינים. אחת המנות המזוהות איתה יותר מכול היא סלט הקיסר. הפרטים והמתכון לפניכם

ירדן לוי | 6/8/2009 9:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מיקה שרון אצל מאיר השמן
מיקה שרון אצל מאיר השמן צילום: מאיר
השפית מיקה שרון היא אורחת קבועה בסדנאות השפים שמועברות במטבח של מאיר השמן, שכל הכנסותיהן מועברות לפרוייקט הזנת הילדים שהוא מנהל. בשבוע שעבר היא הגיעה עם כל הפרודוקטים כדי להעביר סדנה נוספת כשהיא נכונה לשתף את הנוכחים בנסיון הרב שצברה במשך השנים.

"הבישול, להבדיל מאפייה, אינו תורה מסיני", אומרת מיקה, שמציינת שכל הדברים שיש לה להגיד בנושא אוכל, מבחינתה, הם המלצות לטכניקה ולעירוב טעמים וכל אחד יכול אחר כך לשחק עם העניין לפי טעמו וראות עיניו.

שרון, שאת מרבית שנות בגרותה בילתה בדרום אפריקה ובארה"ב, נחשפה בשני המקומות הללו לבשר באיכות גבוהה, כפי שהיא מציינת, ולכן משתדלת שלא להתפשר בתחום זה.   

התפריט, שהתחשב במזג האויר החם, כלל מתכונים קלים להכנה:

סלט קיסר קלאסי עם חזה עוף צלוי ופרמזן (אחת המנות המזוהות עם מיקה שרון - מתכון בהמשך)
סינטה (סירלוין) בקראסט תבלינים מוגש על מצע של חסה בנגיעת בלסמי ושמן זית
אנטרקוט ברוטב יין אדום - סטייק בורדלייז

אפרסקים אפויים עם גלידה
אפרסקים אפויים עם גלידה צילום: מאיר
הקינוח - סלט אפרסקים ונקטרינות אפויים בסוכר חום, צ'ילי ואניס, ברוטב בטעם הדרים וליקר, מוגש בליווי גלידת וניל - היה אמור להיות אפוי, אך בעקבות גילויי העצמאות והעייפות של תנור האפייה ששבק, הקפיצה מיקה את הפירות במחבת.

הסדנאות הבאות: 7/8 - אייל לביא  ממסעדת רוקח 73 וב-14/8 השף יניב גור אריה. כל ההכנסות מההשתתפות בסדנאות הן תרומה להמשך הפעילות של מוסד ההזנה לילדים. פרטים נוספים והרשמה באתר של מאיר השמן.  

סלט קיסר עם חזה עוף ופרמזן

את חזה העוף ואת הרוטב לסלט אפשר להכין יום מראש.

סלט הקיסר
סלט הקיסר צילום: מאיר

חומרים:
לרוטב:
4 חלמונים
קופסת אנשובי
½ כוס חומץ (בן יין, או רגיל. לא בלסמי)
4 שיני שום
1 כוס שמן זית
כמה עלי תימין
2 כפות מיץ לימון
חופן פרמזן מגורר
מלח, פלפל

מעבדים הכל במעבד מזון, לקבלת רוטב חלק.

חזה העוף: מערבבים יחד פפריקה מתוקה, כמון, קארי, כורכום ומלח. עוטפים חזה עוף שלם (מחולק לשניים) בתערובת התבלינים ואוטמים
אותו על מחבת ובה לוהטת ובה שמן זית. מעבירים לתנור בחום של 180 מעלות לאפייה סופית של כ-10-15 דקות.

קרוטונים: חותכים לחם לבן, מלא, בריוש, או כל לחם שאוהבים, לקוביות. מניחים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומלח ואופים בחום של 180 מעלות. הקרוטונים מוכנים בתוך כמה דקות, יש להשגיח בקפידה.

חסה: שוטפים את החסה (אמריקאית, אייסברג, לבבות חסה ערבית) ומשרים במי קרח. מייבשים ושומרים במקרר עד לשימוש (יישמר מספר ימים אם טופל ויובש כראוי).

הרכבת המנה: מניחים את עלי החסה בשלמותם על צלחת, מפזרים מעל את הקרוטונים ובצדי הצלחת את חזה העוף כשהוא פרוס באופן אלכסוני (פרוסות ארוכות). מעל הכול מזלפים את הרוטב בעדינות. לסיום - מומלץ לגרד כמה פיסות של פרמז'ן.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים