כמו מסע כומתה: טרק הטונגארירו קרוסינג בניו זילנד
הליכה בנוף המדברי ובקור העז וטיול בין הרי הגעש הפעילים ובין אגמי הגופרית בגווני הטורקיז. עומר שיקלר יצא לטרק ששמו יצא למרחוק באי הצפוני והרגיש כמו בסיום טירונות. שבוע ניו זילנד
אלפי מטיילים, מקומיים תושבי ניו זילנד ותיירים מכל העולם מזיעים בצעידה הארוכה שעוברת בנוף מדברי. זאת בשל הקור העז והגובה הרב שמונע גדילת צמחיה, הגבוהה מכמה סנטימטרים מפני האדמה – החוצה את הרי הגעש הנמצאים בשמורת הטבע.
היציאה לטרק הזה מצריכה תכנון מוקדם שאינו מסובך מדי. זהו אינו מסלול מעגלי ולכן יש להזמין הסעה לנקודת היציאה ואיסוף מנקודת הסיום או להשאיר כלי רכב אחד בנקודת הסיום, ואז להגיע עם כלי רכב נוסף לנקודת ההתחלה. אכסניות רבות באיזור הפארק מעניקות את שירותי ההסעה תמורת תשלום סמלי.
לכל שטח הפארק בו ממוקמים שלושה הרי געש – טונגארירו, נגאורוהואה ורואפהו – הרי געש פעילים שניתן להבחין בעשן היוצא מהם, רצוי להקדיש יותר מיום אחד. בחודשי החורף מדובר באתר סקי פעיל המושך אליו גולשים מכל רחבי ניו זילנד. בחודשי הקיץ מדובר באתר טיולים הומה, השופע במסלולי צעידה שונים ומגוונים באורכם וברמת הקושי. כמו כן, בשטח הפארק מפלי מים רבים ונחלים.
לא צריך לעבור את גולני
הצעידה במסלול הטונגארירו קרוסינג מתחילה בשעה מוקדמת יחסית על מנת לסיים אותו בשעות האור. בתחילת המסלול, לאחר צעידה לא קצרה במישור חולי, מגיעים לעלייה תלולה שמביאה את המטייל עד למישור נוסף ממנו ניתן אף להגיע לשיאו של אחד מהרי הגעש. לאורך כל המסלול נשקפים נופיו של האי הצפוני, כאשר בשיא ההר ניתן להבחין באופק הרחוק בים המקיף את האי.
מאחר שמדובר באיזור בו יש הרי געש פעילים, ניתן להבחין לאורך המסלול בפתחים באדמה מהם יוצא עשן או קיטור שנוצר עקב פעילות גיאותרמית – לעיתים ניתן להריח באוויר את ריח הגופרית. לאחר שמגיעים לחלק הגבוה ביותר של המסלול, מבחינים בירידה באגמי האמרלד – שלושה אגמי מי גופרית בעלי גוון כחול וטורקיז. למרות ההליכה המאומצת והזיעה הניגרת, הרוחות הנושבות בעוצמה מקררות את הגוף ולכן חשוב להקפיד לבוש מתאים.
אחת האזהרות וההמלצות לצועדים במסלול היא להיערך לכל מזג אוויר אפשרי, מאחר שהרוחות העזות יכולות להוביל לשינויים מהירים. אחד המטיילים שפגשתי כעבור כמה ימים סיפר כי ביום בו יצא לטיול השמים היו בהירים ללא עננים, ולאחר שכבר החל לצעוד במסלול הארוך מזג האוויר התחלף ושלג החל לרדת במקום.
במהלך הירידה הארוכה ניתן להבחין בשינויי הצמחייה באיזור, וככל שמנמיכים השיחים הופכים לעצים – ולקראת סיום המסלול נכנסים לתוך יער. בנקודת הסיום בה מתאספים כל הצועדים וממתינים להסעה המאורגנת, מתיישבים כולם על הדשא ובאווירת אחווה של מסיימי מסע כומתה כולם מחליפים חוויות מהצעידה הארוכה. ללא ספק מדובר באחד המסלולים היפים והלא מסובכים שמתאימים גם לאנשים שאינם חובבי מסעות ואו שאינם בכושר של טירון בגולני.
-
צילום: עומר שיקלר
1 / 9שמורת הטבע טונגארירו בניו זילנד..
-
צילום: עומר שיקלר
2 / 9הר ראופהו בניו זילנד..
-
צילום: עומר שיקלר
3 / 9קיטור מהפעילות הגיאותרמית בשמורת הטבע טונגארירו..
-
צילום: עומר שיקלר
4 / 9אגמי אמרלד בניו זילנד..
-
צילום: עומר שיקלר
5 / 9קיטור מהפעילות הגיאותרמית בשמורת הטבע טונגארירו..
-
צילום: עומר שיקלר
6 / 9טיפוס במעלה ההר בפארק טונגארירו בניו זילנד..
-
צילום: עומר שיקלר
7 / 9המרחבים של פארק טונגארירו בניו זילנד..
-
צילום: עומר שיקלר
8 / 9הר געש בפארק טונגארירו בניו זילנד. .
-
צילום: עומר שיקלר
9 / 9נוף בפארק טונגארירו בניו זילנד..