אבא חד הורי: דומה לי שתי טיפות זרעונים

גם אם הבת שלי לא תצא דומה לי אלא לחציל, מה אכפת לי? אז תפסיקו להציק לי עם השאלה "למי היא דומה"

יובל אברמוביץ' | 17/2/2009 11:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יש דפוסי התנהגות שטבועים חזק בדנ"א של האנושות. זה כנראה על-אנושי להכנס לדיוטי פרי מבלי לחוות התקף אמוק של קניות כאילו לא נותרו נעלי ספורט בעולם. תמיד גם יהיה מי שיתעלם מסיפורי הנופים של חבר שחזר מניו-זילנד ויתמקד בשאלה הזניחה של "אבל איך היה מזג האוויר?", או ישאל "בכמה קניתם?" בחנוכת בית של דירת חברים. יש דפוסי התנהגות שהם פשוט בגנים שלנו בלי קשר לדת, לאום, גזע, מין, עדה, חינוך או מצב כלכלי.
 
אבל ממי הגיע הסנטר?
אבל ממי הגיע הסנטר? צילום: cybaea , BY CC

מאז הצטרפה הקטנה לקן המשפחתי שלי, נחשפתי לסוגיה הרת גורל ומנג'סת במיוחדת: שאלת ה"למי היא דומה?". רגע אחרי ששירה יצאה אל אוויר העולם, מעוכה ומרוחה במיצי רחם, צווחת את נשמתה הקטנה היה חשוב לאחות המיילדת לבשר לי שהיא דומה שתי טיפות זרעונים לי. יופי.

בבוקר המחרת, עדכנה אותי אחות אחרת מבלי שביקשתי שהיא מזכירה את אמא שלה וממש לא דומה לי. כשעיקמתי פרצוף בגלל החדירה לשק האשכים שלי, הוסיפה בטון מנחם כאילו אסון נפל על ראשי: "אבל נראה לי שהיא קיבלה את העיניים שלך".

בזמן שאותי רק עניין שהיא בסדר, שהצהבת תחלוף, שקפלי השומן יהיו סימטריים ושהיא לא תהיה רעבה, כל השאר התעסקו בעובדה שהיא דומה לסבתא שלה, לסבא שלי, שיש לה את האצבעות שלי, השפתיים של אימא שלה, העיניים של אימא שלי והסנטר הכפול של סבא שלה.
אז הזרע שלי פגום?

כשהבן האדם החמישים מלמל לעברי "אני מתקשה להחליט למי היא דומה - לך או לה?", מצאתי את עצמי נובח לעברו: "מצידי שתהיה דומה לחציל!". ככל שאני נשאל את השאלה המנג'סת, קשה לי להתעלם מהעובדה שמדובר בשאלה שטומנת בחובה צורך חברתי אגואיסטי להשריץ העתקים מיניאטוריים נושאי גנים שלנו.

הבת שלי היא הבת שלי לא בגלל שהיא נושאת שרשרת דנ"א משפחתית מפוארת, נטולת פגמים גנטיים ומחלות תורשתיות, אלא מהסיבה הפשוטה שהחלטתי להעניק לה את אהבתי. באותה המידה, זאת הייתה יכולה להיות ילדה אבודה נטולת הורים מרוסייה או מהודו. אולי יום אחד, אם אמצא בעצמי עוד אהבה, גם תהיה אחת כזו במשפחה שלי.

"זה חשוב שהילדה שלך תהיה דומה לך כי אחרי הכל היא שלך", נימקה נימוק סתום חברה שאוחזת שלושה ילדים שמאוד לא דומים לה. "ואם בסופו של דבר היא לא תהיה דומה לי?", עניתי, "מה זה אומר? שהזרע שלי פגום? שהגנים שלי נחותים?".

היא שתקה. מאותה הסיבה לא התעסקתי יותר משנייה בסוגיה מה יהיה שם משפחתה של הקטנה.

לא אכפת לי אם בתעודת הזהות שלה יוצמד לה שם משפחתו של סבי ששרד את השואה ואני נושא אותו  או שתשא את שם משפחתה של אמא שלה שהגיעו לארץ לפני מאה שנה.

בין כה וכה, כשהילדה תגדל, היא תכיר איזה בובליל או כהן או שפירא ותצמיד לעצמה שם משפחה חלופי.  בעיניי אין כל הבדל בין אובססיית השם לבין אובססיית האדמה בה אנשים נאחזים. בסופו של דבר, הכל מסתכם באגו.

אין לי שום עניין לקחת חלק במשחק הגנים, ומכיוון שלא אני או אמה של הקטנה ניחנו בדנ"א שיוצר באולימפוס אני מעדיף שהילדה תהיה דומה לג'ניפר אניסטון, כריזמטית כמו ציפי ליבני וחכמה כמו אילנה דיין.

עשיתי ילדה לא בשביל שתהיה בצלמי הלא-מושלם, אלא כי חשבתי בתמימותי שאוכל להעניק אהבה וערכים ליצור חדש שמגיע לעולמנו ואולי גם יצליח לשפר את המציאות. אני מקווה שהבת שלי לא תיאלץ לשאול אנשים "מאיזה עדה אתה?", "כמה קיבלת בפסיכומטרי?", "למה אבא שלך לא התחתן?" ו"כמה כסף את מרוויחה?". אני מקווה שהבת שלי תדע להבחין בין עקר לטפל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אבא חד הורי

צילום:

יובל אברמוביץ', רווק בן 32, מתאר את צעדיו הראשונים כאבא טרי

לכל הכתבות של אבא חד הורי

עוד ב''אבא חד הורי''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים