לחי בקר בארטישוק ופפריקה מעושנת

מתכון עם בשר רך, של יובל הימן

יובל הימן | 2/2/2009 8:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשר ראש הבקר נזנח על ידי רוב הצרכנים שאינם יודעים מה לעשות איתו או נרתעים מעצם אזכור המילה לחי. ובכן, מדובר בטעות קשה. אפילו אצל דגים, בשר הלחיים נחשב מאז ומעולם למעדן. כך גם בבקר. למרות שהוא דורש ניקוי מעצבן מעט, ללחי בקר יש רוך של גן עדן כשהיא מבושלת ארוכות. נוסף לכך, מדובר בנתח זול למדי בעל טעם נהדר, ואחרי שמתרגלים לרעיון ולומדים לנקות את הלחיים, אפשר להפיק מהן תבשילים עסיסיים. לפניכם מתכון פשוט בתכלית ללחיים חריפות עם לבבות ארטישוק.
לחי ברק וארטישוק
לחי ברק וארטישוק צילום: יובל הימן
 
החומרים:
850 גרם בשר ראש מנוקה
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
5 לבבות ארטישוק
פלפל חריף
2 עלי דפנה
כפית פפריקה מעושנת
כפית כמון
חצי ליטר ציר בקר
חצי ליטר יין לבן
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה: חותכים את הבשר לקוביות נוחות לנגיסה ומכניסים לסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ונותנים להתבשל חצי שעה. בתום חצי שעת הבישול מסננים את הנוזלים ומניחים את הבשר בצד.

קוצצים דק את הבצלים, הגזרים והפלפל החריף ומטגנים בסיר. לאחר שהבצלים השחימו מעט, מוסיפים את הפפריקה והכמון ומערבבים. נותנים לטעמים להיספג במשך
מעט פחות מדקה ומוסיפים את היין הלבן. תחתית הסיר תבעבע. כאשר האלכוהול מתאדה מוסיפים את הבשר ומכסים בציר הבקר.

מוסיפים את שאר המרכיבים למעט לבבות הארטישוק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על חום נמוך במשך שלוש שעות. אחרי שלוש השעות מוסיפים את לבבות הארטישוק ומבשלים בעדינות עוד שעה, כדי לשמור עליהם שלמים.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים