לחי בקר בארטישוק ופפריקה מעושנת
מתכון עם בשר רך, של יובל הימן

לחי ברק וארטישוק צילום: יובל הימן
החומרים:
850 גרם בשר ראש מנוקה
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
5 לבבות ארטישוק
פלפל חריף
2 עלי דפנה
כפית פפריקה מעושנת
כפית כמון
חצי ליטר ציר בקר
חצי ליטר יין לבן
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה: חותכים את הבשר לקוביות נוחות לנגיסה ומכניסים לסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ונותנים להתבשל חצי שעה. בתום חצי שעת הבישול מסננים את הנוזלים ומניחים את הבשר בצד.
קוצצים דק את הבצלים, הגזרים והפלפל החריף ומטגנים בסיר. לאחר שהבצלים השחימו מעט, מוסיפים את הפפריקה והכמון ומערבבים. נותנים לטעמים להיספג במשך
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט לבבות הארטישוק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על חום נמוך במשך שלוש שעות. אחרי שלוש השעות מוסיפים את לבבות הארטישוק ומבשלים בעדינות עוד שעה, כדי לשמור עליהם שלמים.