תחת גפנו: עלי גפן במילוי גבינת עיזים ופקאן סיני
עלי גפן הם הנישנוש האולטימטיבי. קבלו מתכון לעלי גפן במילוי גבינת עיזים ופקאן סיני. מערבבים, מגלגלים, ומחסלים

עלי גפן במילוי גבינת עיזים ופקאן סיני. יחצ
החומרים למלית:
20 עלי גפן כבושים
2 מיכלי גבינת קרם עיזים למריחה של 250 גרם (אפשרי גם גבינת 'טוב טעם' של טרה)
כפית חרדל דיז'ון
1/4 כוס נענע קצוצה
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות שמן זית
1/4 כוס שברי פקאן סיני
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט צ'ילי יבש גרוס
חומרים לרוטב:
1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם) של "משק צוריאל"
כף שמן זית
מיץ לימון - מחצי לימון
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח וחולטים את עלי הגפן למשך כ-2 דקות, מסננים ומצננים.
2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים כל עלה גפן על משטח עבודה כאשר הצד החלק כלפי מטה. מניחים בבסיס העלה כף מתערובת הגבינה, מקפלים את שני צידי העלה כלפי האמצע ומגלגלים לגליל הדוק ומוצק.
4. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הרוטב.
4. מסדרים את עלי הגפן הממולאים על צלחת הגשה או מגש, יוצקים את הרוטב ומגישים.
המלצת השף:
1. מגישים כמנת פתיחה או כנשנושים.
2. ניתן להוסיף קרוטונים קטנים לתערובת הגבינה.
באדיבות ברק חורש שף למשק צוריאל.
עלי גפן במילוי גבינת עיזים ופקאן סיני
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים - 