משלושה יוצאים שלושה: שלושה מתכוני ממולאים

ליקטנו שלושה מתכונים לממולאים משלושה ספרי בישול חדשים. עכשיו אנחנו מלקקים את האצבעות

את
מיכל כ''ץ | 26/5/2011 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יונתן בלום
קפונס. יונתן בלום
קפונס (מנגולד ממולא)

חומרים (4 מנות):

12 עלי מנגולד גדולים ויפים
1 כוס קמח
2 ביצים טרופות
1 כוס חלב
1 בצל קצוץ דק
50 גר' חמאה
100 גר' פירורי לחם לבן
50 גר' צימוקים קטנים
מלח, פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף ריחן קצוץ
1 כף תימין קצוץ
1 כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

לקישוט:

רצועות גמבה אדומה מוחמצת
פרוסות דקות של גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1. חולטים את עלי המנגולד למשך שתי דקות בסיר עם כמות גדולה של מים רותחים. מוציאים למסננת ושוטפים מיד במים קרים.
2. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הקמח עם הביצים ושליש כוס חלב לבצק רך. מניחים את הבצק בצד ובינתיים מטגנים קלות את הבצל בחמאה, רק עד שיתרכך אך לא ישחים.
3. מוסיפים את הבצל לתערובת וכן את פירורי הלחם עד שניתן יהיה לעצב את המלית ביד. מוסיפים גם את הצימוקים ומתבלים במלח, פלפל וחצי מעשבי התיבול הקצוצים.
4. כשהמלית מוכנה מניחים עלה מנגולד על משטח עבודה, מוציאים את השדרה הבהירה שלו (השדרה מקשה על הגלגול). שמים כף מהמלית בחלק התחתון של העלה ומעצבים ל"אצבע" על ידי כך שמגלגלים שני חלקי העלה סביב המלית, ומקפלים פנימה את החלק החיצוני. ככל שמתקרבים לראש העלה, הסגירה נעשית יותר טובה. המלית צריכה להיות עטופה לגמרי ולא לחרוג מהמעטפת שלה. נועצים קיסם שיניים מעץ כדי לחזק את העלה המגולגל סביב המלית.


5. בסיר שטוח וגדול מביאים לרתיחה את שארית החלב וכוס מים עם כפית מלח. מוסיפים בעדינות את הממולאים, ומבשלים ברתיחה עדינה במשך כ-15 דקות או עד שהקפונס עשויים. מוציאים בכף מחוררת. מוסיפים לסיר את השמנת ושארית עשבי התיבול ומבשלים יחד לקבלת רוטב.
6. מחלקים את הקפונס לצלחות, יוצקים עליהם את הרוטב וזורים מעל את הגבינה המגוררת. מקשטים ברצועות הגמבה ובפרוסות הפרמזן.

המתכון מתוך הספר "משוויץ באהבה" מאת רות סירקיס.­הוצאת ידיעות ספרים.

דן לב
עלי גפן ממולאים אורז. דן לב
עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול

חומרים (35 ממולאים קטנים):

35 עלי גפן (שלמים ויפים) במי מלח ועוד 8 עלי גפן לריפוד הסיר

למלית:
1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן היטב
1 כף שטוחה אריסה או רסק עגבניות
3/4 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק
1/3 כוס צנוברים קלויים
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1/2 כפית בהרט (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס

לבישול:

מים רותחים לכיסוי הממולאים
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
2. שוטפים את עלי הגפן כדי להיפטר מהמליחות ומסננים. מניחים עלה על משטח עבודה כשצדו החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה) ומניחים כפית גדושה מהמלית במרכז העלה. מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צדי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. ממלאים באותו האופן את שאר העלים.
3. מרפדים סיר בינוני בעלי גפן ומסדרים מעל את הממולאים בשכבה אחת צפופה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים, מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומניחים מעל צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת.
4. מבשלים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות . טועמים ממולא אחד ובודקים שהאורז רך. אם האורז מעט קשה, ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, עד שהוא מוכן.

מתוך הספר "120 הקלאסיקות של שי-לי" מאת שי-לי ליפא, הוצאה עצמית.  

איתיאל ציון
עגבניות ממולאות בקינואה. איתיאל ציון
עגבניות ממולאות בקינואה

חומרים (6 מנות):

12 עגבניות מוצקות בינוניות
1 כוס קינואה
4 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס צנוברים קלויים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
1 כוס עלי תימין קצוצים דק
1 כוס עלי נענע קצוצים דק
1.5 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות.
2. שוטפים היטב את הקינואה ומשאירים במסננת לניקוז המים.
3. יוצקים שלוש כוסות מים רותחים לסיר, מוסיפים את הקינואה וכף שמן, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית כ-5 דקות. מסננים את הקינואה ושוטפים היטב במים קרים. משאירים במסננת לניקוז המים.
4. מסירים בעזרת סכין את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית או כף פריזיאן וקוצצים דק את תוכן העגבניות.
5. מחממים את 3 כפות השמן הנותרות במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום וחצי מכמות תוכן העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
6. מעבירים את תוכן המחבת לקערת ערבוב, מוסיפים את הקינואה ואת שאר החומרים ומערבבים היטב.
7. ממלאים את העגבניות, לא בדחיסות, עד ל-3/4 מנפח כל עגבנייה. מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס המים הרותחים הנותרת וחצי כף המלח הנותרת, ויוצקים לתבנית חסינת אש. מניחים את העגבניות בתבנית עם הרוטב בשכבה אחת, מכסים את העגבניות ב"כיפות", מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ואופים במשך 30 דקות. מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהעגבניות משחימות.

מתוך הספר "לבשל בקלות עם רות" מאת רות קרוואני, הוצאה עצמית.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ממולאים וכבושים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים