לחם דגנים
מתכון של אלי אברהם מלחם טאטי
3 כוסות קמח לבן כהה אורגני מנופה.
½ כוס קמח שיפון אורגני מנופה.
½ כוס קמח מלא אורגני מנופה.
½ כוס סוכר חום (דמררה).
כף שמן סויה.
כוס וחצי מים פושרים.
½ קוביה של שמרים טריים.
3.5 כפיות מלח.
3 כפות גרעיני חמניות קלופים.
3 כפות שיבולת שועל.
3 כפות דוחן.
3 כפות שומשום.

לחם דגנים צילום: יחסי ציבור
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר יש לשים את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ולערבל למשך 3 דקות באופן איטי.
2. יש להוסיף את השמרים לתערובת ולערבל למשך דקה, לאחר-מכן יש להוסיף את המלח ולערבל במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
3. יש להוסיף את הזרעונים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל,דוחן ושומשום) ולערבל במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יש להתפיח את התערובת בטמפרטורת החדר למשך שעתיים, כעבור שעה יש להוציא את הגז מן הבצק באמצעות תפיחות קלות.
5. מן הבצק ניתן להכין לחמים גדולים, בינוניים או לחמניות.
6. ללחמים יש לחתוך את הבצק ל- 4 חלקים שווים ולעגל את הלחם , לאחר
– מכן יש לשים את הלחמים במגש במרווח המאפשר מקום לתפיחה של כל אחד מהלחמים.
7. כחצי שעה לפני האפייה (לאחר שעה וחצי של התפחת הלחמים) יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
8. לפני האפייה יש לחרוץ חריץ לאורך הלחם.
9. ניתן לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב את הבצק לפני הוספת הדגנים.
10. לפני שמכניסים לתנור יש להתיז מעט מים בתוך התנור באמצעות שפריצר , לסגור את דלת התנור ולהמתין מספר שניות.
11. יש להכניס את הלחמים לתנור ושוב להתיז מעט מים על הלחמים, יש לסגור את דלת התנור ולהוריד את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.
12. יש לאפות את הלחמים למשך 35-30 דקות.