עם טאצ' ארגנטינאי: ארוחת שישי עם משפחת מרקובסקי
המקום: מושב בן זכאי. התפריט: אמפנדס עם בשר וזיתים, פסטה נקייה בלי רוטב, מרק דלעת וסלט ירקות עם אבוקדו וגמבה בצד. קוד לבוש: טרנינג

משפחת מרקובסקי מנסה. ניקול ועומר רוצים לשבת לאכול יחד ביום שישי בערב. הם משקיעים בתפריט כדי שיהיה שונה מהאוכל שהם אוכלים בשאר השבוע, אבל בפועל המציאות רודפת אחריהם ולרוב גם מנצחת. הביקור במקום סיפק את ההסבר. זוג יוצאי קיבוץ
מושב בן זכאי ליד יבנה. המושב דתי אבל משפחת מרקובסקי חילונית. נועה לומדת בגן המקומי ולכן מכירה את ברכת המזון. היא משתמשת בה בעיקר כקוריוז.
ביום שישי בבוקר, לפחות בתוכנית, יוצאת משפחת מרקובסקי במלואה לשחק סקווש, אחר כך חוזרת הביתה, אוכלת ארוחת צהריים מהירה והולכת לישון. היא מתעוררת רעננה, וההכנות לארוחת הערב יוצאות לדרך. בשבע, שוב - בתוכנית בלבד - התאומים הולכים לישון ונועה אוכלת. בשבע וחצי היא נכנסת למיטה. בשמונה יושבים ניקול ועומר לארוחת ערב ומדסקסים את אירועי השבוע בשקט. מיקי, אמא של ניקול שגרה איתם בחודשים האחרונים, יוצאת בסוף השבוע. גם היא צריכה לנוח ולהתאוורר. יום שישי הזה לא דומה לתוכנית החלומית אלא לחיים. החיים, מודים שניהם, הם סטיית תקן אחת מתמשכת מהתוכנית. עומר חזר ביום חמישי ממילואים והיה עייף. גם מיקי היתה עייפה וויתרה על נסיעה לסוף השבוע. היום עבר בטיפול בילדים ובשאיפה להשלים שעות שינה כשאפשר.
בין לבין: המתכון של משפחת מרקובסקי לאמפנדס
ב-18:00 הן מתחילות. עומר מארגן את השולחן ואת הדברים שלו למילואים בשבוע הבא. נועה מחפשת קהל שיידע להעריך את הקפיצות שלה לתוך הפוף שבסלון. מיקי משחקת ביד אחת עם עדן וביד שנייה מאכילה את עילי. נועה מברכת את ברכת המזון לעצמה. ניקול מנסה למלא אמפנדס יחד עם נועה. נועה יושבת על השיש ומועכת חתיכות של בצק לכדור. אחר כך היא זורקת אותן על הרצפה. מיקי מרימה את עילי (11 קילו! ) ביד אחת לגרעפס וביד השנייה מנדנדת את עדן שקצת בוכה. נועה, נואשת לתשומת לב, מוכנה לקשור שיחה על כל נושא שבעולם, אז שמים לה סרט במחשב, היא מתהפנטת כצפוי והמטבח משתתק. ניקול מעמידה פסטה וחותכת במהירות סלט.
בין 19:00 ל 20:00, תלוי את מי שואלים. ראשונה מתיישבת נועה. אחר כך עומר וניקול. עילי ממוקם ליד השולחן בטרמפולינה (אחת מתוך שתיים שנמצאות בחדר). מיקי מנסה להשכיב את עדן. היא חוזרת עם עדן ומנסה את מזלה עם עילי. עילי נרדם ומיקי מתיישבת. ניקול קמה להרדים את עדן. כשהיא חוזרת עומר הולך להשכיב את נועה. בשום שלב של הארוחה לא נכחו כולם סביב השולחן.
בפינת האוכל/סלון מונחות שתי טרמפולינות, שני מתקני אוניברסיטה ומזרן פעילות. לידם יש שולחן שעליו פרושה שעוונית שקופה עם נצנצים מזהב גם במהלך השבוע. עומר מניח שלוש צלחות וקערה קטנה מפלסטיק, וליד כל צלחת, ללא סדר כלשהו, הוא שם מזלג וסכין. רגע לפני הארוחה יש על השולחן שש כוסות (לארבעה סועדים), חלקן מזכוכית וחלקן מפלסטיק, ובקבוק יין אדום (ללא כוסות יין). האוכל מוגש בקערות פלסטיק, בסירים ובתבנית האפייה.
התפריט:
אמפנדס מבצק עלים עם בשר וזיתים
סלסה עגבניות עם בצל ושום
פסטה נקייה בלי רוטב
מרק דלעת (קרוטונים) למרק ולסלט או לנשנוש בלי כלום)
סלט ירקות עם אבוקדו וגמבה בצד
טרנינג, פיג'מה, בגדי בית.
בעיקר של נועה. מה נועה לא אוכלת?
ניקול: "אוכל נורמלי. כמעט שום דבר שאנחנו מכינים. למשל בירקות היא לא נוגעת, חוץ מבמלפפון". נועה : "אני לא אוהבת מלפפון! ".
ניקול : "היום היא לא אוהבת, שלשום היא אהבה מאוד".
נועה : "אני אוהבת מרק עם פסטה".
ניקול : "האמת שהיא אוהבת את כל התוספות של המרק: פסטה, קרוטונים ושקדי מרק, אבל לא ממש נוגעת במרק עצמו. היא תאכל רק את מה שנספג בתוספות".
חוץ מזה, עומר לא אוהב אבוקדו וגמבה, אז שניהם נמצאים בקערות נפרדות מחוץ לסלט.
כרגע על הפרק, גם אם לא ניתן למצות את הדיון עד תום: העזיבה הצפויה של מיקי. משפחת גוטמן עזבה את קולומביה לפני הרבה שנים והתפזרה בארצות הברית (ההורים ואחות אחת), בטנריף (שלושה אחים) ובישראל (ניקול).
מיקי הגיעה בדצמבר, לפני שנה, לאחד האחים של ניקול בטנריף כדי לסייע בלידת בנו הבכור. היא נשארה אצלו ארבעה חודשים והמשיכה לישראל לקראת הלידה הצפויה של התאומים. היא נמצאת כאן עשרה חודשים ואף אחד לא יכול לדמיין את החיים בלעדיה. בקרוב היא מתכוונת לבקר שוב בטנריף ואז לחזור הביתה. ניקול ועומר נשמעים יותר מוטרדים מהעזיבה שלה מאשר מהפיטורים של עומר.
ניקול ועומר: "שנקרוס בסוף".
המטבח הפוך. המשפחה כולה שבעה אך מובסת. עומר אחראי לניקיון בסוף הארוחה, אבל אם הוא עייף מדי הכל יחכה לו למחר בבוקר. ניקול: אם כולם ישנים, אנחנו מתמוטטים מול הטלוויזיה.
אם לא כולם ישנים, כמו שלרוב קורה, אז המלחמה נמשכת. כמעט תמיד מישהו קם, מישהו צריך משהו. בכל מקרה אני מנסה להכין הרבה אוכל בשישי כדי שבשבת לא נצטרך לבשל ונוכל לנוח".
ולסיום: מתכון האמפנדס של משפחת מרקובסקי








נא להמתין לטעינת התגובות