אמפנדס מבצק עלים במילוי בשר

מתכון של משפחת מרקובסקי

משפחת מרקובסקי | 22/1/2009 14:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
אמפנדס מבצק עלים במילוי בשר
אמפנדס מבצק עלים במילוי בשר צילום: איל פריד

חומרים (ל-20 יחידות):
1/2 קילו בשר טחון
2 כפות טבעות זיתים
1 שן שום גדולה, קצוצה
2 כפות שמן זית
1 מכל קטן של רסק עגבניות
קצת כמון
מלח
20 ריבועי בצק עלים (בצק עלים שמגיע חתוך לריבועים) + קצת קמח

אופן ההכנה: 

1) מבשלים את הבשר עם הזיתים, השום, שמן הזית והתבלינים עד שהוא מאבד את צבעו הוורוד ומשחים כולו. מוסיפים את רסק העגבניות ועוד כחצי כוס מים ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים (בערך 25-20 דקות).

2) מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים שקית סנדוויץ' קטנה וחותכים אותה באמצע כך שתהיה לכם יריעת ניילון.

3) לוקחים ריבוע של בצק עלים ומגלגלים לכדור. מפזרים קצת קמח על השקית, מניחים
את כדור הבצק באמצע ומרדדים אותו לעובי של 3 מ"מ בערך. מניחים במרכז הבצק כף מתערובת הבשר.

4) מרימים את יריעת הניילון בצד אחד ובעזרתה הופכים וסוגרים צד אחד של הבצק על צדו השני ויוצרים כיס עם בשר. מצמידים את שני הקצוות. מסירים בעדינות את הניילון מלמעלה ומהדקים את כיס הבצק. מעבירים לתבנית האפייה. ממשיכים למלא את ריבועי הבצק עד שהבשר נגמר. אופים כרבע שעה או עד שהבצק משחים מלמעלה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים