חזה אווז ברוטב
מצעד המנות העיקריות לשולחן החג מתחיל. השף אסף מישקובסקי ממלון פרימה מלכים הירושלמי מציע חזה אווז ברוטב

צלעות טלה בכמון ודבש צילום: יחסי ציבור
החומרים:
500 גר' חזה אווז נקי מעצם.
1/2 כוס רכז תפוזים
3 כפות סוכר חום
1 כוס גרגירי רימון
1.5 כוס מים
1/4 כוס יין1
1 אגס ( מבושל ביין אדום וסוכר )
1 מקל קינמון
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
- את חזה האווז יש להשרות את יום קודם ברכז התפוזים והסוכר.
- על מחבת עם מעט שמן צורבים את חזה האווז משני צידיו עד להשחמה.
- עוטפים כל נתח בנייר כסף ולהניח בתנור ל 30 דקות, חום בינוני.
הכנת הרוטב:
- באותו מחבת שבו נצרב האווז יש להכין קרמל מ – 3 כפות סוכר.
- להוסיף את רכז התפוזים שבו היה מושרה האווז, את כוס המים, היין ואת מקל הקינמון.
- לאחר ההרתחה של להוסיף את גרגירי
הרימון ולהסמיך את הרוטב עם 2 כפות קורנפלור ו1/2 כוס מים קרים
את נתח חזה האווז אפשר לפרוס לשלוש חתיכות שוות ולהגישם על גבי האגס המבושל ביין, כשהרוטב יצוק מעל.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים של תפוז אנשים-
