נשנושי מסעדנות
חילופי שפים, משלוחי חמין, מנות חדשות וניוז נוסף מהזירה הקולינרית
"בואי נגיד שזה לא יהיה 'Erno' (הקונדיטוריה שיצר עם קלוד בן שמחון, ר.ר)", מסר שוורצברד, "אבל מדובר בקונספט מאוד משודרג ומיוחד, שינסה לשלב איכויות עם שיקולים של רשת. אנחנו עובדים עכשיו על פיתוח חטיפים נחמדים לבוקר ועל מנות עונתיות חדשות".
שוורצברד עבר לאורך הדרך כמה נקודות ציון משמעותיות בעולם הקולינריה המקומי: הוא התחיל את דרכו ב"תפוח הזהב" של אהרוני, עבד עם יונתן רושפלד במשך שלוש שנים ושימש גם כקונדיטור הראשי של רשת "Arcafe". הוא נטש את הרשת כדי לפתוח, כאמור, את קונדיטוריית "Erno". גם את העסק הזה הוא כבר עזב, והפעם לטובת ייעוץ לבתי קפה ולמסעדות בארץ ובחו"ל. נצטרך לחכות ולראות איך תשפיע נוכחותו על 11 סניפי הרשת.

בעלי מסעדת "Rocca" החליטו לוותר על שירותיו של השף אנטוניו מנסה, שעבד איתם מיום הפתיחה של המיזם הגרנדיוזי, ששוכן לחוף ימה של הרצליה. בימים האחרונים נודע כי השף רונן דברת - בלוך ילווה בזמן הקרוב את מטבח המסעדה.
ממשרד יחסי הציבור של המסעדה נמסר כי "דברת - בלוך ילווה קולינרית את המקום. הוא יבנה את התפריט מחדש ויכשיר את הצוות והמטבח. מלבד זאת, הוא ימשיך בעבודתו במסעדת 'ג'ולסון' האילתית ובפיתוח מסעדה משלו בתל אביב".
נקודת הציון הראשונה של רונן דברת - בלוך
אחרי שנה וחצי ברחוב מונטיפיורי, הוא ירד לאילת, כדי להקים את מסעדת "לורנס" בקומפלקס המלונות היוקרתי של "הרודס". אחריה, הוא פתח גם את מסעדת "ג'ולסון" במתחם. כיום, כאמור, הוא שוקד על פרויקט תל אביבי נוסף.
את תגובתו של דברת - בלוך, השוהה בחו"ל, לא ניתן היה להשיג.
"Rocca", רמת ים 8, הרצליה. טל' 9515122 - 09

בביסטרו "בנג'מין סיגל" החליטו לשים דגש על בשר ישראלי איכותי ולהוסיף לתפריט "Rib Eye" - סטייקים ששוקלים 450 גרם.
לדברי ההודעה לעיתונות, מדובר בבשר טרי, לא מוקפא, שהגיע מהשוחטים היישר למקררי היישון של המסעדה. הנתחים מוגשים צלויים על הגריל עם רוטב פלפלים, לצד תוספת פירה כמהין ופטריות יער (115 שקל).
במסגרת העסקיות יוגש הסטייק ב – 108 שקל בתוספת ראשונה לבחירה (כמו: סלט עגבניות, אספרגוס, רוקט ובצלים צלויים עם גבינת סטרנצ'ינו ופרמז'ן בוויניגרט בלסמי; מרק דגים עם אטריות שעועית וחלב קוקוס; סמוסה ועוד).
בנג'מין סיגל, אלנבי 1 תל אביב. טל': 5166224 – 03

בין ה - 30 לנובמבר וה - 16 בדצמבר, ייערכו בטבריה ובעמק הירדן שלושה סופי שבוע המוקדשים לגסטרונומיה מקומית. זו השנה השנייה שבה ייערך הפסטיבל, שנוצר ביוזמת עמותת התיירות "סובב כנרת" ועיריית טבריה. את האירוע מפיקה אפרת אליאסף - גורפינקל (שמפיקה את פסטיבל האוכל הכפרי ביואב יהודה).
סופי השבוע הנ"ל מציעים הזדמנות לבדוק את ההיצע הקולינרי של האיזור ולהיחשף לפעילויות שנוצרו במיוחד עבור הפסטיבל: שיט והדגמת דיג רשתות בעין גב, הכנת גבינות עזים בסגנון צרפתי במחלבת "אל & לור" שבקבוצת כנרת, סדנאות אפיית לחם בחצר גשר הישנה, סדנאות בשרים ופויקה ועוד.
גם השף אייל שני יתארח בפסטיבל - הוא מתעתד להפוך את מטע הבננות של עין גב לאתר של אוכל יווני מוקפד. במסעדות מסביב לכנרת יוגשו מנות שיתבססו על דגי הכנרת וניתן יהיה לשלב אותם עם סיורים מודרכים שיעסקו בנושאים שונים. כך, למשל, אפשר יהיה להתחקות אחר מטעמי תרבות הלדינו במוזיאון הבית של "דוניה גרציה", או לסייר בעקבות תגליות צמחי המרפא של הרמב"ם במסגרת סיורי "שיבת התמר".
מלבד המנות המיוחדות שיכינו במסעדות המקומיות למען הפסטיבל, תוכלו לבקר גם בבתיהן של נשים טברייניות שיפתחו את ביתן ומטבחן בימי האירועים. ברכה דריי תארח אצלה ארוחת חמין טברייני חורפי ורחל ללוש תציע קוסקוס טוניסאי, מפרום וסופגניות.
פסטיבל "טעם כנרת", בימים ה' - ש' בין ה - 30 לנובמבר וה - 16 לדצמבר
לפרטים נוספים: 6752727 - 04

השף ההונג קונגי טוני אנג'י ממסעדת "לופ נודלס בר" רקח תפריט ארוחות דים סאם ליליות. התפריט כולל פלטה מעורבת של שש יחידות דים סאם לצד קנקן סאקה (64 שקל).
ניתן לבחור בין דים סאם עוף מטוגן (חזה עוף, בצל ירוק וכרוב) לצד סויה, שמן שומשום וג'ינג'ר; דים סאם מאודה וממולא בפורק, בצל ירוק וג'ינג'ר לצד רוטב חומץ או דים סאם שרימפס מאודים ברוטב סויה.
Loopnoodles, בן יהודה 177, תל אביב. טל': 5449845 - 03

מסעדת "סנדר" מחדשת את שירותי משלוחי החמין עד הבית בצהרי שישי. החמין כולל תפוחי אדמה, נתחי בשר, קישקע, שלושה סוגי שעועית וביצים חומות והוא מגיע עד הבית בארבעה סוגי סירים: אישי (69 שקל), זוגי (119 שקל), חבר'ה (שלושה עד ארבעה סועדים, 169 שקל) ומשפחתי (229 שקל). קחו בחשבון שהמסעדה בין השעות 12:00 – 17:00 בלבד.
סנדר, לוינסקי 54, תל אביב. טל': 5371872 - 03

התפריט של "ננה", שמשתנה לאורך שעות היום, מגוון גם את ההיצע החורפי שלו. בין מנות החורף החדשות תוכלו למצוא מנות כמו פרוסות סינטה צרובות על עלי רוקט ורצועות (47 שקל), פטה כבדים על טוסטונים בלווי ריבת תאנים (46 שקל), פילה בקר ברוטב בורדו ובצלי שאלוט (103 שקל), לזניה עגבניות וחצילים 57 (שקל) ועוד.
בנוסף, יוצעו במקום מנות עונתיות משתנות, כמו גם מרק יומי משתנה - בשרי או צמחוני (32/37 שקל). מדי יום ראשון תיערך במקום הופעת ג'אז חיה. מומלץ להזמין מקומות מראש.
ננה, רחוב אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב .טל': 5161915 – 03

מסעדת "סושי סמבה" מציגה תפריט בראנץ' חדש הכולל בחירה בין שלוש מנות ראשונות ושלוש מנות ביניים. בהתאם לאופי המקום, גם הבראנץ' מזגזג בין השפעות ברזילאיות ויפניות.
בין הראשונות תוכלו למצוא מנות כמו צ'ורוס ברזילאי עם רוטב שוקולד פרואני חם; מבחר מאפינס ובריוש; שבת סמבה רול (רול של סלמון מעושן, גבינת שמנת, מלפפון וסלט הימאצ'י בוק צ'וי); כרמן מירנדה (פירות העונה, גרנולת אגוזי לוז, שקדים וסיידר עם יוגורט יוזו); סלמון מעושן, גרבלקס, גבינת שמנת, בצל כבוש ופסטו יפני ועוד.
בתפריט מנות הביניים יחכו לכם פנקייק קיימאק עם סירופ אגסים; סמבה פרנץ' טוסט עם רום הוואנה קלאב וקיימאק; פריטטה דרום אמריקאית עם לינגוויסה, אספרגוס ולבבות דקל; צ'ורסקו של אנטריקוט עם מקלות צ'יפס, ביצה, רוטב צ'ימיצ'ורי ורוטב הולנדייז; אגז בנדיקט עם רוטב הולנדייז, אמרילו, תרד וסלמון מעושן או ביצה על פי בחירה עם צ'וריסו, בצל, פטריות ובריוש.
התפריט יוגש בשבתות בלבד, בין השעות 11:00- 17:00, למינימום של שני סועדים (69 שקל מינימום לסועד). במהלך שעות הגשת הבראנץ' יוצעו גם מנות מיוחדות ארוחת בוקר יפנית מסורתית (טמאגו, שרימפס קאקיאג'י, אושינקו, צוקה מונו, מרק מיסו ואורז מאודה לצד תה ירוק, 56 שקל) או פז'ואדה ברזילאית (קדירת שעועית שחורה, בשר בקר, בשר לבן, צ'וריסו, לינגוויסה אורז לבן, עלי מנגולד, פרופה ופרוסת תפוז, 58 שקל).
סושי סמבה, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב. טל': 6444345 - 03