מזג אוויר תל אביב 25° | ירושלים 22° | חיפה 25°

בכורה להנדל במרכז לאופרה פרינג'

הרועה אסיס מתאהב בנימפה יפהפיה, אך אבוי, גם הקיקלופ פוליפימוס מאוהב בה והוא יעשה הכל כדי למנוע את השניים מאיחוד לבבות. משולש אהבים שתחילתו אידליה רומנטית וסופו רצח באופרה "אסיס וגלתיאה" של הנדל, בבימויה של טל שחר, שתעלה בקרוב במרכז לאופרה פרינג'

יונתן אסתרקין | 29/10/2008 12:15 הוסף תגובה שמור במזוודה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אסיס וגלתיאה
אסיס וגלתיאה צילום: יח''צ
בשנה שעברה פתח את שעריו המרכז לאופרה פרינג' במרכז תרבות מנדל עם האופרה 'הגלגול' על פי הסיפור של קפקא. השבוע תעלה במרכז האופרה "אסיס וגלתיאה" מאת גאורג פרידריך הנדל בבכורה ארצית ובעיבוד בימתי ומוזיקלי חדש.

האופרה "אסיס וגלתיאה" (1718) מבוססת על אגדה מתוך המטמורפוזות של אובידיוס ומאגדת בתוכה את תמצית עלילת האופרות הרומנטיות מאז ועד היום. תחילתה במקום קסום ואידילי, בו מנהלים רועים ונימפות חיי משתה נהנתניים.

בהמשך מתאהב אסיס, רועה צעיר, בגלתיאה, אחת הנימפות, אולם חברו הטוב של אסיס מזהיר את שניהם כי אהבתם סופה יהיה בכי וצער. ואכן, כאשר פוליפימוס, הציקלופ הענק, המאוהב גם הוא בגלתיאה, מבין כי לעולם לא יצליח לגרום לה לאהוב אותו, הוא רוצח בתיסכולו את אסיס.

את האופרה מביימת טל שחר, בוגרת מוסיקולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטת תל אביב ובעלת תואר שני בבימוי אופרה מאוניברסיטת פלורידה. "באופרה הקודמת הייתי מפיקה" אומרת שחר "ואת האופרה הזו של הנדל אני אוהבת במיוחד אז ביקשתי לעשות אותה ואני שמחה שיכולתי לביים אותה".
בכל זאת אהבה

מה את אוהבת ב"אסיס וגלתיאה"?
"קודם כל אני בכלל אוהבת את הנדל. את הדיוק שלו, את הניקיון של הצלילים. לא יודעת איך עוד להגדיר את זה. איך מגדירים למה אוהבים מוזיקה כזו או אחרת? לגבי האופרה הזו ספציפית, יש בה משהו שונה מאופרות רבות אחרות בטיפול שלה בנושא האהבה.

ברוב האופרות כמעט בכולן האהבה לא מגיעה באמת למימוש. היא נגדעת באיבה, נחנקת, מחוסלת או לא מתאפשרת. היא לרוב קוראת או בפוטנציאל או אחרי המוות. פה לעומת זאת יש חצי ראשון שמתאר את האהבה בכל עוצמתה בין הגיבור לגיבורה."

מה ההבדל הזה נותן לקהל מבחינת חווית הצפייה?
"זה נותן לך כקהל יותר אפשרות להזדהות עם הגיבורים ולהתחבר אליהם רגשית כי אתה רואה אותם חיים ואוהבים מולך למשך יותר זמן ככה גם כמובן כשקוראת הקטסטרופה בסוף שזה משהו שחייב לקרות כי בכל זאת אנחנו באופרה אתה מושפע יותר מבחינה רגשית כי איכפת לך מהם יותר".

אסיס וגלתיאה, בימוי: טל שחר, ניהול מוזיקלי: שמעון ושה, עיצוב תפאורה: פולינה אדמוב, עיצוב תלבושות: אולגה סיבירצב, עיצוב תאורה: מיכאל צ'רנבסקי ואינה מלכין, המרכז לאופרה פרינג' במרכז תרבות מנדל, בכורה: 6 בנובמבר



תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
הכי נקרא
הכי מדובר

סקר

כמה ספרים של פואלו קואלו קראת?