החמישייה

סטנדאפ ואיפה אפי: חמש המלצות ליום העצמאות

ספוקן וורד במגדל דוד, גדי וילצ'רסקי במועדון הגריי, סצנת השוליים התל אביבית בתערוכה מיוחדת ופרורי פחם במתחם מוזאוני הנגב. החמישייה הפותחת ליום העצמאות

גלי עמרן | 30/4/2017 9:41
תגיות: החמישייה הפותחת,גדי וילצ'רסקי,מגדל דוד
'פטישים בלילה - הדור הבא: מגמות ותנועות בתרבות הישראלית'

מה? חגיגות יום העצמאות ה-69 למדינת ישראל במוזיאון מגדל דוד, בסימן 50 שנה לאיחוד העיר ירושלים.

למה? באירוע, שכבר הפך למסורת, ישתתפו מיטב המוחות, הכישרונות והיזמים שיעניקו תוכן ומשמעות חדשה ליום העצמאות ולעתיד לבוא. שיתוף הפעולה של מוזיאון מגדל דוד והישיבה החילונית בירושלים מזמינים אתכם לחוויה של מבט מעמיק, אופטימי ומרענן על כיוונים חדשים שבהם התרבות הישראלית הצעירה פוסעת. במהלך הלילה יתארחו אנשי הספוקן וורד המובילים בישראל, המופע של ויקטור ג'קסון, רביד כחלני ולהקת Yemen Blues ותקליטנים בולטים. ברחבי המצודה יתקיימו שיחות עם משפיעים ומשפיעות ממגוון תחומים (טכנולוגיה, יזמות וסטארט-אפ, חברה, תרבות, ספרות ואוכל). בין הדוברים: ד"ר איתי גת, מייקל אייזנברג, דורון איש שלום, עדי קיסר, עדי אלטשולר, חיה גלבוע, אורי מלמד ועוד.

מתי? יום שני ה-1.5.2015, החל מהשעה 20:00. ביום שלישי, יום העצמאות, יתקיימו במוזיאון מגדל דוד פעילויות לכל המשפחה.

איפה? מוזיאון מגדל דוד, העיר העתיקה, שער יפו, ירושלים.

כמה? 60-80 שקל. הפעילויות שיתקיימו ביום העצמאות - בחינם. כרטיסים בטלפון *2884, או באתר.

הידעת? על אף שמה של המצודה "מגדל דוד", שהגנה במשך אלפי שנים על העיר ירושלים, אין קשר בינה לבין דוד המלך ושמה ניתן לה אלפי שנים לאחר קיומו המשוער. מקורו של השם הוא בפירוש נוצרי שגוי של כתבי יוסף בן מתתיהו, וכן בכינוי המוסלמי של המצודה "מחראב נבי דאוד". במהלך המאה ה-19 הדביקו מבקרים מארצות המערב את השם השגוי לצריח המסגד הטורקי, וכך מכונה הצריח עד היום.
 
צילום: פיני חמו
מוזיאון מגדל דוד צילום: פיני חמו

תערוכות במתחם מוזאוני הנגב

מה? שתי תערוכות של דב הלר וזוודיתו יוסף-סרי.

למה? התערוכה "מסעות" של דב הלר (80), מציגה אוסף של למעלה מ-70 ציורים והדפסים שיצר הלר ב-25 השנה האחרונות, ומיצב חדש שיצר לרגל התערוכה שמוקדש לנושא המים. מרבית עבודותיו מתייחסות לסיפורו המשפחתי: זיכרונותיו כילד "גלותי" מרומניה, שהופרד מהוריו עקב מלה"ע השנייה והמפגש המחודש איתם בארץ כעבור עשור. ביצירותיו חוזר הלר למוטיב האנייה שהעפילו בה הוריו לפלשתינה, וגלויה שנשלחה מדודתו בווינה לבוקרשט בעיצומה של המלחמה והיוותה בסיס לשורת עבודות. התערוכה "פירורי פחם" של זוודיתו יוסף-סרי, מציגה את עבודתה המסקרנת "מגילת העצמאות" שעשויה מפחם, ובאמצעותה היא מציעה פרשנות אקטואלית-אישית למגילה, ומעלה על הדעת את האוטופיה השוויונית שבמסמך היסוד של המדינה, לנוכח המציאות שחוות אוכלוסיות שונות בישראל.

מתי? יום העצמאות, ה-2.5 בין השעות 10:00-14:00.

איפה? מתחם מוזאוני הנגב, רחוב העצמאות 60, באר שבע.

כמה? חינם.

הידעת? מוזאון הנגב לאמנות שוכן בעיר העתיקה בבאר שבע, במבנה עתיק ששימש את המושל הטורקי, בזמן השלטון העות'מאני הארץ. המבנה הוקם בשנת 1906, לצד המסגד הגדול ומבני ממשל נוספים. בתקופת המנדט הבריטי המבנה שימש כבית קצין המטה, ועם קום המדינה קבעה בו העירייה את משכנה. בגלגולו הבא, ולאחר פינוי, הפך המבנה למוזיאון הנגב לאמנות.
 
צילום: ולדימיר נייחין
דב הלר, מתוך הסדרה שלמה המלך צילום: ולדימיר נייחין

 

סטנדאפ ביום העצמאות

מה? גדי וילצ'רסקי במועדון הגריי.

למה? האיש והמגאפון (ועכשיו גם האבא הטרי) חוזר לבמה ומארח במופע מיוחד את הסטנדאפיסטים עמית חשאי, דניאל חן וארז בירנבוים.

מתי? ערב יום העצמאות, ה-1.5, בשעה 22:00.

איפה? מועדון הגריי, אלטלף 3, יהוד.

כמה? 90 שקל (חייל/סטודנט 80 שקל). לרכישת כרטיסים.

הידעת? שמו האמתי של גדי וילצ'רסקי הוא עידן מור. דמותו של גדי קמה לחיים בשנת 2011, בתקופת המחאה החברתית. גדי וילצ'רסקי התפרסם כאשר השתתף בשידור חי בערוץ 1, תוך שהוא מוצג כאחד ממנהיגי המאבק. במשך חודש וחצי הוצגה הדמות בכלי תקשורת רבים, ללא ידיעה שמדובר בשחקן.
 
צילום: יוסי אלוני
גדי וילצ'רסקי צילום: יוסי אלוני

רק בישראל - הגרסה העכשווית ל'איפה אפי?'

מה? ספר החיפושים הגדול מאת המאיירת ויוצרת הקומיקס רחלי שלו.

למה? המאיירת רחלי שלו מזמינה את הקוראים לטיול קסום ברחבי הארץ דרך ציורים שובי לב. בכל איור לוקחת המאיירת את הקורא למקום אחר: טיול ברחוב תל-אביבי הומה, ביקור בשוק מחנה יהודה בירושלים, קפיצה למדבר ולים המלח, או בילוי באילת, על חופו של הים האדום. ציוריה של שלו רוחשים צבעים, פעילות ודמויות. בסוף הספר מחכים לכם איורים לצביעה בשחור-לבן, שיספקו שעות של פעילות כיפית  לילדים ולכל המשפחה.

איפה? בכל חנויות הספרים.

כמה? 78 שקל.

הידעת? כולם מכירים את סדרת הספרים "איפה אפי?" (או באנגלית: Where's Waldo?), שנוצרה בשנות ה-80 על ידי הצייר הבריטי מרטין הנדפורד. קוראים יודעי ח"ן טענו כי הרעיון הבסיסי של הספרים אינו חדש, וכי נעשה שימוש ברעיון זה בסדרת הספרים "איפה הם?", שנוצרה על ידי אנטוני טלריקן, בשנות ה-70 המאוחרות.
 
רק בישראל

 

דאונאטון תל אביב

מה? מסיבת יום העצמאות, שהיא תערוכה של הקליפ "דאוןטאון תל אביב".

למה? ליבת התערוכה של הפרויקט "דאונטאון תל אביב" היא עבודת וידאו. בפרויקט יוצגו עבודות בגדלים משתנים ובמדיומים שונים - וידאו, רישומי נייר, מיצבי רדימייד, מיצב טקסטיל, מניאטורות והופעות מוזיקליות. הנושא המרכזי הוא האינטרפטציה של האמן אורן פישר לסצנת השוליים התרבותית-אמנותית בתל אביב של 2017. בין המשתתפים בפרויקט: רד אקסס, המסך הלבן, הילה רוח, ירמי שיק בלום, זאב אנגלמאייר ועוד.

מתי? ערב יום העצמאות.

איפה? הבית האדום, ישראל מסלנט 39, תל אביב.

כמה? 50 שקל. כל ההכנסות מהאירוע יוקדשו לטובת כיסוי עלויות הקליפ.

הידעת? השיר דאונטאון תל אביב הינו שיר של להקת ״סיאם״ שהייתה להקה פעילה ומובילה בסצנת השוליים של תל אביב בשנות ה-80. Red Axes, יורשיהם המודרניים של סיאם ומקימי הלייבל גרזן רקורדס, ביצעו מחווה וערכו סימפול לשיר זה, עליו פישר ביסס את הפרויקט.
 
צילום: גיא חביב
דאונטאון תל אביב צילום: גיא חביב

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק