"מארלי ואני": לא למבקר מתוחכם

לא חייבים ללכת לקולנוע בשבילו, אפשר בהחלט לחכות לדי.וי.די, אבל "מארלי ואני" הוא בהחלט קומדית בנות חביבה, שאפשר לצפות בה עם האישה ביום שלפני הנסיעה עם החבר'ה למשחק של מכבי

יצחק טסלר | 22/6/2009 12:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מהסרט "מארלי ואני" נהניתי פעמיים. בפעם הראשונה בזמן הצפייה, ובפעם השנייה אחרי שקראתי את טור הביקורת של מאיר שניצר. האמת היא, שהפעם האחרונה שבה צחקתי כך לאחר קריאת ביקורת, היתה לפני 11 שנה כאשר יצא לאור הסרט "ארמגדון" וב"עכבר העיר" כתב מישהו "זהו עוד סרט קיץ טיפוסי שבו הגיבור לעולם לא מת" (מה שכמובן הוכיח שהמבקר כלל לא ראה את הסרט, וסליחה על חטא הספוילר).

למען הסר ספק – ברור ששניצר קיבל בחילה רק לאחר שהוא ראה את הסרט, הבעיה שלו היא שהסרט כלל לא מיועד לו ולשכמותו. הגיע הזמן להודות - זה לא סרט למבקר סרטי קולנוע רציניים, כזה שמתרגש עד דמעות כשבסינמטקים עורכים רטרוספקטיבה לוויצ'ך האס. מבקר שכזה כלל לא אמור לחוות דעה על סרטי אקשן ועל קומדיות רומנטיות. למרות המצב הכלכלי הקשה, חובה למנות לשני הז'אנרים האלו מבקרים שאוהבים את פס הייצור הזה ומבינים בו.
 

הגיע הזמן לשים את הדברים על השולחן – מארלי ואני הוא סרט "בנות" קלאסי. כלומר צופות בו נשים, בעיקר צעירות, עם כמה חברות, או לצד גבר תורן. רוב הזכרים שהולכים לסרט הזה עם החברה/האשה, כמובן מעידים על עצמם שיש להם בראש רק דבר אחד – הרצון והזכות לבחור בפעם הבאה סרט אקשן בלי שהאישה תקטר שבכל פעם שהגיבור סופג חתך מסכין או כדור אקדח בכתף (בואו לא נשכח שהשחקן קיבל מספיק כסף, אז זה בטח כמעט לא כואב לו). 
הצופים מתרגשים (זהירות, ספוילר)

לגופו של סרט – ג'ון גרוגן (אוון ווילסון), הוא עיתונאי שקונה לאשתו (ג'ניפר אניסטון) את מארלי (כלב לברדור). את ההמלצה לקנות כלב מעניק לגרוגן חברו הטוב סבסטיאן (Eric Dane), כדי שהרעיה הצעירה תסתפק בכלב ותוותר זמנית על הרצון להתרבות.

אלא שהכלב בוגד בעקרונות הגזע הלברדורי ומתגלה כמפלצת עם לב זהב. מארלי מכרסם קירות גבס, פורץ דלתות רשת, אוכל לבני נשים, ריהוט לבית ואפילו תכשיטים. עם השנים, מתבגרים בני הזוג  וצולחים את קשיי החיים, גידול הכלב, מעברי

דירה ועבודה וגם שלושה ילדים.    

חטאיו של שניצר רבים מספור ולכן לא אוכל לפרטם, אבל הנה דוגמה קטנה. בביקורת שלו משווה שניצר את הסרט לספר "פלאש" של וירג'יניה וולף, שגם בו מתוארים חיי כלב מלידתו ועד פטירתו. אלא ששניצר היה צריך, כמובן, להשוות את הסרט לספר "מארלי ואני" שכתב העיתונאי האמריקאי ג'ון גרוגן שגם לו אשה, שלושה ילדים וכלב מטורלל (הוצאת מטר, 1996). ההימור שלי הוא ששניצר כלל לא ידע שמדובר בסיפור אמיתי, אולי כי זה לא היה כתוב על המסך.

 
ג'ניפר אניסטון עם אוון ווילסון ב''מארלי ואני''
ג'ניפר אניסטון עם אוון ווילסון ב''מארלי ואני'' צילום: אי-פי
מאידך, שניצר צודק כמובן בסלידתו מהמשחק העלוב של אוון ווילסון, אבל כל דרדק יודע שהלה נבחר לתפקיד בגלל המראה שלו ובשל העובדה שהוא כבר כמה שנים משחק בקומדיות ובקומדיות-רומנטיות ("זולנדר", פגוש את הפוקר'ס" ודומותיהן). אניסטון היא, בעיני, שחקנית טובה וגם אחת שמות הסדרה "חברים" הפך אותה ליורשת של דרו בארימור באגף הסגור של סרטי הנשים ("חברות עם כסף", "הצד שלו, הצד שלה" ועוד).

בשורה התחתונה, לפני ששניצר ניגש לקטול את הסרט, מומלץ לו לשבת באולם ולהקשיב לקהל. כן, צריך לשמוע איך הצופים בקולנוע צוחקים כאשר קתלין טרנר הנפלאה נותנת הופעת אורח כמאמנת כלבים שנכשלת בחינוך של מארלי. כדאי לו לראות את הצופים מתרגשים כשהכלב הולך לעולמו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים