לקראת חנוכה: תשע עצות לשימוש נכון בשמן

השתמשו בכל פעם בשמן טרי, טגנו מזון בחתיכות גדולות, בדקו את האיכות ואל תשכחו להוסיף פנימה גזר

אלונה אזאגי | 30/11/2010 16:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. מעדיפים דווקא אוכל מטוגן? טגנו בשמן זית או קנולה. אפילו חמאה עדיפה על מרגרינה או שמן חמניות: שומן רווי לא יכול להפוך גרוע יותר ולהיות שומן טרנס.
בלי רוטב עשיר בשמן בסלט
בלי רוטב עשיר בשמן בסלט צילום המחשה: SXC

2. אופן הטיגון משפיע על איכות המזון - טיגון מהיר עם תרסיס של שמן במחבת טפלון עדיף על פני טיגון ממושך בשמן עמוק. ירקות מוקפצים עדיפים על פני מטוגנים.

3. כשהשמן חם מדי, המזון נחרך מבחוץ ולא מתבשל מבפנים. כאשר השמן לא חם מספיק זמן הטיגון מתארך, הוא לא מקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה יותר שמן.

4. כיצד יודעים מהי הטמפרטורה הנכונה לטיגון? מכניסים כף עץ ואם השמן מבעבע סביבה, סימן שהוא חם מספיק. רצוי שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר.

5. להשתמש בכל פעם בשמן טרי. שימוש חוזר בשמן שכבר הספיק
להתחמצן אינו מומלץ.

6. הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה מדי פעם במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים המונעים את חמצונו של השמן ושומרים על איכותו.

7. טגנו את המזון בחתיכות גדולות יותר. כך תקטינו את שטח הפנים של המזון ופחות שמן ייספג בו.

8. הולכים על בריאות? בדקו אם המוצר איכותי. למשל, לחם עם גרעיני פשתן. כביכול מדובר במוצר משודרג. בפועל, הגוף אינו מסוגל לפרק גרעיני פשתן שאינם גרוסים וממילא הפשתן איבד את איכותו התזונתית בגלל שעבר תהליך חימום. כך שקיבלנו תוספת קלורית של שומן ללא תועלת תזונתית.

9. סלטי בריאות ירוקים ועליים יכולים לשנות את איכותם אם מוסיפים להם רוטב תעשייתי, שגם אם הוא תמיד זמין, הוא עתיר בשומן ואינו מומלץ.

הכותבת היא דיאטנית קלינית ברשת סטודיו C
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים