מה בריא פה? מסעדת הלופט בראשון לציון

עם תפריט חדש נטול גלוטן מנסה המקום בעל האופי הניו יורקי להעביר תחושה של חו"ל. בפועל זה לא קורה

אבי יופה | 27/6/2010 19:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסעדת הלופט באיזור התעשייה הישן בראשון לציון מנסה להגדיר את עצמה כמקום עם אופי ניו יורקי, כזה שמתאים לכל סוגי הקהל שזה עתה סיים יום עבודה מתיש במגדלי הפאר של עיר היין ומחפש אחר מקום כדי להשביע את רעבונו לנתח בשר עסיסי.
סטייק פרגית בעשבי תיבול בלופט
סטייק פרגית בעשבי תיבול בלופט צילום: שי בן אפרים

גם העיצוב הפנימי במסעדה מנסה להעביר לנו מראה של אחר, כזה שאפשר למצוא רק באמריקה. שלושה מפלסים, בר משקאות ארוך במיוחד, מרפסת וחדרים פרטיים שמתאימים לאכלס עד 30 בני אדם.

נראה שאותו רצון להציג את השונה, הוא שהביא את השף של הלופט, אלעד כחלון, להשיק לפני כחודשיים תפריט חדש נטול גלוטן לבאי המקום כדי "לתת מענה לקהל אלרגי ורגיש שדברים רבים נאסרים עליו לטעימה". לדברי כחלון אנשים מגיבים לחיוב על המנות השונות והאנשים נהנים.

ובכל זאת, מספר בעיות נותרו ללא פתרון. לפחות בינתיים. המנות ללא הגלוטן מתומחרות אך ורק במסגרת התפריט העסקי של המסעדה ב-69 שקלים שכוללים מנה ראשונה ועיקרית. אם בחרתם לפקוד את המקום שלא במסגרת השעות העסקיות בין 12:00 ל-18:00 באמצע השבוע או בין 12:00 ל-17:00 בימי שישי, תתקשו למצוא מחיר למנות המדוברות. הכל יהיה בחלקים, פה מחיר לבשר, שם לתוספת. מחיר בכללותו למנה נטולת גלוטן לא קיים. בינתיים.

ואם הגעתם בכל זאת בזמן, המאכלים העומדים לבחירה תחת הכותרת של המנות הראשונות הן: חציל על טחינה ירוקה, עגבניות טריות ופטרוזיליה. הטחינה נעשית במקום עם תוספת של שמן זית למנה שמתאימה לאוהבי הירק. מי שהחציל לא חביב עליו במיוחד, לא ימצא את המנה כמהנה.
כלים מופרדים

ישנו גם המיני צי'קן בורגר צלוי בגריל על עגבניה חרוכה. הדבר שמורגש כאן יותר מכל הוא תערובת עשבי התיבול שהשף כחלון משלב וכוללת תימין ובצל ירוק. הבשר עצמו רך ועסיסי, אבל התיבול מורגש יתר על המידה.

שיפודי עוף במרינדת הדרים היא מנת בחירה לאנשים שמחפשים אולי להימנע מעט מהקונפורמיות. מאכל שנצרב בגריל על סלט עלים ירוקים עם סילאן ותפוזים במרינדה. כאן הביעה את דעתה זוגתי לטעימות, וטענה ששילוב התפוזים והעוף לא עלה יפה. המנה מתוקה מדי וכמו במקרה הצי'קן - גם כאן טעם הבשר נעלם מהחיך.

לסיום שלב המנות הראשונות הוגש סלט עם קוביות עגבניות, מלפפון ופלפלים, יחד עם עלי בייבי וגבינת פטה חמישה אחוזי שומן. מנה בסיסית לכל דבר, שתובלה בכמות שמן גבוהה יתר על המידה. כדי לשבור מעט

את מעטה הבריאות נטולת הגלוטן, בחרנו במנה ראשונה שלא מהתפריט המוגדר - קבבוני דגים בחמאת עגבניות עם סלט בייבי עלים בויניגרט. גם כאן, טעם שקשה להגדיר כהצלחה.

בשלב המנות העיקריות בחרנו בבורגר בקר במשקל 250 גרם בלחמניה ללא גלוטן, עם פירה בחמאה וחלב. אלעד כחלון הסביר כי כמעט ואין תוספת שמן במנה, דבר המאפיין את שאר המזון המוגש במסגרת תפריט הבריאות נטול הגלוטן - הקפדה על התיבול הבסיסי ביותר, בלי תוספת סוכר ושמן כמו במנות הרגילות.

המקום מקפיד גם על הפרדה בכלים המשמשים להכנה, בין המנות הסטנדרטיות לאלו שבתפריט נטול הגלוטן. אבל גם במקרה של הבקר, התחושה הייתה שלמרות המיתוג שהמסעדה מנסה לבנות לעצמה כמקום של בשרים, המנה לא הייתה מוצלחת. בשר לא מוכן דיו וחסר תיבול.

יש גם דיאטנית

מנה עיקרית נוספת הגיעה בדמות סטייק פרגית על הגריל בעשבי תיבול בתוספת אנטיפסטי. וגם כאן, טעם עשבי התיבול הכריע וגבר על תחושת הבשר שסועד רוצה לטעום במקום שכזה.

מסעדת הלופט
מסעדת הלופט צילום: שי בן אפרים

קינוחים עדיין אין במסגרת תפריט הבריאות המוגדר, אז הלכנו בלית ברירה על בחירה מתוך התפריט הרגיל. קרם ברולה בצד אחד וופל בלגי עם שוקולד ותותי יער בצד השני, סיפקו את הטעם המתוק והמהנה לסיומה של ארוחה שאולי הייתה מעט יותר בריאה, אבל קשה להגדיר כטעימה.

ואם בכל זאת אתם ממש מעוניינים במזון בריאות, דווקא יש מנות שתוכננו עם הדיאטנית ליאת פרסטר. שם תוכלו למצוא במנות הראשונות סלט שכולל קוביות עגבניות בשלות עם בצל סגול ופטרוזיליה בויניגרט במחיר של 26 שקלים ו-189 קק"ל. אנטיפסטי בליווי סלט עלים עם, או בלי, גבינה בולגרית חמישה אחוזי שומן במחיר של 28 שקלים ו-199 קק"ל עד 409 קק"ל.

ניתן למצוא גם חציל בלאדי עם טחינה ביתית וירקות קלויים במחיר של 26 שקלים ו-192 קק"ל, ולסיום ישנו גם לחם דגנים שווה ל-249 קק"ל. במסגרת המנות העיקריות הבריאות אתם יכולים לבחור בין פילה בקר על מצע עלים ירוקים עם 715 קק"ל, סטייק סינטה בגריל על מצע בייבי עלים במחיר של 730 קק"ל, חזה עוף עם מלח ים ופלפלת גרוסה - 375 קק"ל וגם סלט ירוק עם רוטב הדרים ב-390 קק"ל.

אבל אם אתם אנשים שמוגדרים כאוהבי בשר, אתם יכולים להגיע בעיקר בסופי השבוע אז מוגשות מנות ייחודיות למקום. אותן לא טעמנו, אבל נוכל להציג לפניכם: אסדו עגל חלב ברוטב סילאן קברנה עם שזיפים על מצע תפוח אדמה אפוי, אנטריקוט במשקל של 300 ו-500 גרם, פילה בקר ברוטב קברנה על מצע פירה וגם פירות ים ודברים נוספים. כך שהכל לבחירתכם, אם להיות בריא או לא. השאלה היא מה טעים לכם יותר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים