ט"ו בשבט הגיע, חג לסוכרים ולקלוריות

הפירות היבשים מכילים לא מעט סוכרים, אבל ההרכב התזונתי שלהם עולה לרוב ביתרונותיו על פני החסרונות

nrg מעריב | 27/1/2010 15:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הפירות היבשים הם מסימני ההיכר המובהקים של ט"ו בשבט. רובנו מודעים ליתרון שבסיבים התזונתיים שהם מכילים, אך מעטים יודעים עד כמה טמונה בפירות היבשים סכנה בכל הקשור לכמות הקלוריות, הסוכר והרכיבים הנוספים שבהם.
מהסימנים המובהקים של ט
מהסימנים המובהקים של ט"ו בשבט. פירות יבשים צילום: פלאש 90
 
"הפירות היבשים עשירים בסוכרים, מה שהופך אותם למתוקים במיוחד ובעלי ערך קלורי רב", מסבירה יעל דרור סרוסי, דיאטנית קלינית ויועצת לבנפייבר. מנת פירות יבשים שמכילה כ-15 גרם פחמימות ו-60 קלוריות שוות ערך לשני תמרים מיובשים (או שלושה משמשים מיובשים, שני שזיפים מיובשים, תאנה מיובשת אחת, או כף צימוקים).

"ישנם פירות שמוסיפים להם סוכר בתהליך הייבוש, כמו אננס, פפאיה ותמרים. מנגד, יש פירות שעוברים טיגון כמו בננה. תהליכים אלה מעלים את ערכם הקלורי של הפירות ומפחיתים מערכם התזונתי", מוסיפה דרור סרוסי.

השימוש הנפוץ בפירות יבשים הוא לטיפול בעצירות, וזאת בזכות התכולה הגבוהה של הסיבים התזונתיים. תזונה עשירה בסיבים תזונתיים, ובייחוד אלה המסיסים, תורמת להפחתת רמת הכולסטרול והסוכר בדם, חיזוק מערכת החיסון, שמירה על בריאות הלב, איזון סוכרת ותחושת שובע ממושכת.

לדברי דרור סרוסי, "הסיבים מזרזים סילוק חומרים מזיקים ממערכת העיכול, משפרים את תהליכי העיכול בהגדלת נפח הצואה וריכוכה. בנוסף, הם פועלים למניעת צריכה קלורית עודפת ומגבירים את תחושת השובע. ההמלצה של ארגוני הבריאות היום היא צריכה יומית של 30-25 גרם סיבים תזונתיים ביום, מתוכם 10-5 גרם סיבים פרה ביוטיים".
יותר ברזל מבבשר

"מעבר ליכולת של הפירות היבשים לסייע בתפקוד מערכת העיכול, הם בעלי יתרונות בריאותיים נוספים", מפרטת יוכי עזיז, נטורופתית ראשית בחברת סולגאר, "הם מונעים אנמיה, ומכילים כמות גדולה של ברזל אפילו ביחס למוצרי בשר, כמו בשזיפים משומשים, משמשים וצימוקים. כמות הברזל ב-100 גרם בשר בקר עומדת על 3.2 גרם ובעוף 1.3 גרם. לעומת זאת, משמשים מיובשים מכילים 5.3 גרם ברזל, שזיפים מיובשים 2.2 גרם ברזל וב-100 גרם צימוקים יש 2.5 גרם ברזל".

ספיגת הברזל מהחי טובה יותר מן הצומח, ולכן כדי להגביר את הספיגה מפירות יבשים חשוב לצרוך במהלך הארוחה ויטמין C המצוי בפירות ובירקות טריים כמו גמבה, עגבניות, קיווי, פירות הדר ועוד.

"פירות וירקות טריים מכילים ויטמין C, שבנוסף לעזרתו בספיגת ברזל מחזק את מערכת החיסון. בפירות מיובשים הוויטמין כבר התחמצן, אך פירות

יבשים כתומים וצהובים כמו פפאיה, אננס ומשמש מכילים ויטמין A או בטא קארוטן בכמות גדולה, פיצוי ראוי על היעדר ויטמין C", מוסיפה עזיז.

"בתהליך הייבוש שעוברים היום הפירות, מוסיפים חומרים משמרי צבע, טעם וריח להגדלת חיי המדף", מתריע אסף בוך, תזונאי ומאמן כושר אישי ברשת Great Shape, "הגופרית הדו חמצנית שמוסיפים לפירות עלולה לגרום להוביל למחלות נשימה, התקפי אסטמה או ברונכיט. חיסרון נוסף היא העובדה שהפירות עתירי קלוריות ביחס למשקלם, לעתים עד פי חמישה או שבעה בהשוואה לפרי טרי".

לדברי בוך, "ההמלצה היא לקנות פירות אורגניים יוקרתיים, שעברו תהליך ייבוש ללא תוספות של חומרים משמרים. לוותר על הפירות שזכו לתוספת סוכר וקלוריות. כמו כן, כדאי לצרוך בצורה טבעית וללא קלייה פיצוחים, שקדים ואגוזים, כך נשמרים חומצות השומן וויטמיני B שבהם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים