תמרים: במה הם באמת מסייעים לגוף האדם?

היתרונות התזונתיים של פרי התמר הוכחו במחקרים רבים, בהם שמירה על מבנה תקין של העצם והפחתת שומנים

אורית מגלד-בן אריה | 6/1/2010 16:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התמר מכיל בתוכו תמהיל של רכיבים תזונתיים. הוא מורכב מסוכרים טבעיים המספקים אנרגיה זמינה לגוף ואחוז גבוה של חלבון משל מרבית הפירות (2.3%-5.6% ל-100 גרם). בנוסף הוא דל בשומן (פחות מחצי אחוז ל-100 גרם) ובעל אחוזים גבוהים של סיבים תזונתיים.

התמרים גדלים ללא חומרים משמרים
התמרים גדלים ללא חומרים משמרים צילום: רויטרס
מחקר ישראלי שבוצע לאחרונה בטכניון בראשות פרופ' מיכאל אבירם, מצא כי בפרי התמר נוגדי חמצון ייחודיים. על פי הממצאים, אכילה קבועה של תמרים סייעה בהפחתת שומנים (טריגליצרידים) וחמצונם, ללא עלייה במשקל או ברמות הסוכר.

התמרים גדלים בארץ ללא חומרים משמרים כמו סודיום בנזואט וגופרית דו חמצנית, הנפוצים בפירות יבשים. סודיום בנזואט (E-211) מוכר כחומר משמר במזונות כמו שזיפים, חמוציות ותפוחים יבשים. מחקרים אחרונים בעולם עוררו דיון בשאלה על הסכנות הנובעות מחשיפה ממושכת לחומר זה.

גופרית דו חמצנית (SO2) היא חומר אנטיבקטריאלי שנועד לשמור על מראה הפרי. די בקירור כדי להעניק לתמר חיי מדף ארוכים. אחסון התמרים במקרר או במקפיא הביתי ישמור לאורך זמן על טעמם.
עשיר בסיבים

פרי זה מכיל שישה ויטמינים וכ-15 מינרלים, בהם מרכיב של פלואוריד, התורם לשמירה על בריאות השן. התמר עשיר בזרחן, סידן ומגנזיום, מינרלים החשובים למבנה התקין של העצם. כמו כן, הוא עשיר באבץ, הנחוץ לעור בריא, החלמה של פצעים וגדילה, אשלגן, המסייע לאיזון לחץ דם וחשוב לתפקוד תקין של התאים, מערכת העצבים והשרירים.

בסקר לאומי של מצב הבריאות והתזונה (מב"ת) לשנת 2001 שנערך בישראל, נמצא כי האוכלוסייה המקומית צורכת בממוצע כמחצית מכמות האשלגן המומלצת ליום. התמר, פרי דל נתרן, הוא בין המזונות הטבעיים העשירים ביותר באשלגן ומסייע בהשלמת החוסרים ואיזון

משק הנוזלים ולחץ הדם בגוף.

תכולת הסיבים העשירה בתמר מסייעת לפעילות מערכת העיכול. הסיבים מביאים לתחושת שובע, פועלים להפחתת רמות הכולסטרול בדם ושיפור פעילות מערכת העיכול. דבר שעשוי לסייע במניעת מחלות הקשורות לתזונה המערבית - עצירות, דיברטיקולוזיס וסרטן המעי הגס.

בארץ גדלים תשעה זני תמרים המחולקים לשתי קטגוריות בהתאם לאופן שבו הם נצרכים, לשיעור המים בהם ולאנרגיה שהם מספקים: החיאני השחור והברהי הצהוב, המספקים כ-140 קלוריות ל-100 גרם. המג'הול, דקל נור, אמרי, דרי, חלאווי, חדראווי וזהידי, המספקים כ-270 קלוריות ל-100 ג'.

הכותבת היא דיאטנית קלינית במועצת הצמחים

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים